| کد مطلب: ۲۵۴۱۸
بازگشت اعتبار به تئاتر رویاها

بررسی حضور آموریم در یونایتد و بحران عجیب در سیتی

بازگشت اعتبار به تئاتر رویاها

«شما رقیب ما نیستید و جامی ندارید». شاید تحقیرکننده‌ترین شعار و کُری که یک تیم برای رقیبش در طول سه دهه اخیر به یاد دارد، همین جمله از سوی هواداران منچستر یونایتد علیه همشهری خود یعنی منچسترسیتی است.

«شما رقیب ما نیستید و جامی ندارید». شاید تحقیرکننده‌ترین شعار و کُری که یک تیم برای رقیبش در طول سه دهه اخیر به یاد دارد، همین جمله از سوی هواداران منچستر یونایتد علیه همشهری خود یعنی منچسترسیتی است.

تا سال 2013 که الکس فرگوسن سرمربی یونایتد بود، رقیب آبی‌پوش شهر منچستر، قهرمانی در لیگ برتر نداشت و بعضاً طی سالیان متوالی در سطح پایین‌تر لیگ انگلیس به رقابت می‌پرداخت اما از سال 2013 سیتی به‌شکل دراماتیکی در ثانیه‌های پایانی موفق شد قهرمانی را از چنگ یونایتد در بیاورد تا فرگوسن در آخرین سال مربیگری خود نتواند با جام قهرمانی، لیگ برتر را ترک کند.

بعد از رفتن فرگوسن اما سیتی اوج گرفت و یونایتد سقوط کرد. جام‌های قهرمانی در شهر منچستر جابه‌جا شد. افتخارات با گواردیولا به سمت آبی‌های شهر سرازیر و روزهای بحرانی به بخش قرمزرنگ برگشت. حالا اما با حضور آموریم پرتغالی و افت فاحش سیتی با مالکیت «شیخ منصور»، شاید قرار است دوباره شاهد انتقال قدرت باشیم. در این گزارش قصد داریم روند این تغییرات بزرگ در دو تیم را بررسی کنیم.

روزهای تاریک بعد از رئیس

از روزی که الکس فرگوسن با نیمکت مربیگری منچستریونایتد خداحافظی کرد، این تیم و باشگاه دیگر روز خوش به خود ندید. بسیاری حتی معتقدند مشاوره اشتباه فرگوسن بی‌تاثیر نبوده، چراکه سران یونایتد در آن سال به دنبال عقد قرارداد با گواردیولا بودند اما الکس فرگوسن به مدیران باشگاه اعلام کرد، دیوید مویس بهترین گزینه است تا بتواند به سبک خودش یونایتد را پیش ببرد اما مویس تنها بعد از یک فصل‌ونیم و به‌دلیل کسب نتایج ضعیف از سمت خودش برکنار شد. هرچند بعدها ثابت شد او در قیاس با سایر مربیان یونایتد، آن هم در سال اول حضورش بعد از رفتن فرگوسن، نتایج بدی نگرفته بود. 

لوییز فن‌خال، سرمربی بعدی شیاطین سرخ بود اما فقط با قهرمانی در جام حذفی نتوانست رضایت هواداران را جلب کند. ژوزه مورینیو، دیگر مربی‌ای بود که تصور می‌شد می‌تواند برای یونایتدی‌ها خوش‌یمن باشد، اما نشد. او هرچند قهرمانی در لیگ اروپا، همچنین نایب‌قهرمانی را برای یونایتد به ارمغان آورد اما بازهم رضایت‌بخش نبود؛ چراکه در فصل دوم حضورش یونایتد به رتبه ششم رسید.

اوله گوانر سولشر، دیگر مربی این تیم بود که خیلی زود برکنار شد تا درنهایت سکان هدایت این تیم به اریک تن هاخ هلندی برسد که در آژاکس نتایج خوبی گرفته بود و اتفاقاً شاگرد گواردیولا نیز محسوب می‌شد. اما تن هاخ با وجود دو قهرمانی جام حذفی بازهم نتوانست رضایت هواداران این تیم را بعد از دو سال جلب کند تا درنهایت آموریم پرتغالی و 39 ساله کار را دست بگیرد؛ به امید اینکه جسارت و جوانی او و البته دانش بالقوه‌ای که دارد یونایتد را از غرق شدن نجات دهد.

رسانه‌ها در مورد آموریم چه می‌گویند؟

جیمز داکر، روزنامه‌نگار مطرح انگلیسی طی یادداشتی که برای نشریه تلگراف انگلیس داشت، به‌طور مفصل به حضور آموریم و چرایی این انتخاب مهم در منچستر پرداخت که بخشی از آن را باهم می‌خوانیم: «آموریم پس از آن‌که در فصل 2022-2021 اسپورتینگ را به اولین قهرمانی لیگ پس از ۱۹ سال رساند، فصل گذشته هم افتخار خود را تکرار کرد و اکنون نیز با ۹ پیروزی از ۹ بازی، در مسیر ادامه حکم‌فرمایی بر لیگ پرتغال قرار دارد. موفقیت اسپورتینگ با هدایت آموریم بر پایه سیستم 1-2-4-3 استوار است؛ سیستمی که در حمله انعطاف‌پذیر، در مالکیت توپ و پرسینگ پرفشار موثر و در دفاع فشرده است.

آموریم مانند بسیاری از هواداران یونایتد، احتمالاً از دیدن فضاهای بزرگ و بازشده در دفاع تیم تحت هدایت تن‌ هاخ برای حریفان تعجب خواهد کرد. آموریم توانایی بالایی در به حداکثر رساندن مهارت‌های بازیکنان و پرورش استعدادهای جوان دارد. بازیکنانی نظیر ژائو پالینیا که به فولام فروخته شد و اکنون در بایرن مونیخ بازی می‌کند، پدرو پورو که به تاتنهام پیوست، ماتئوس نونس که ابتدا به ولورهمپتون رفت و اکنون در منچسترسیتی حضور دارد، نونو مندس که در پاری‌سن ژرمن بازی می‌کند و درنهایت مانوئل اوگارته ازجمله استعدادهایی هستند که تحت هدایت او رشد کرده‌اند.

اوگارته دو فصل زیرنظر آموریم در اسپورتینگ بازی کرد، درمجموع ۸۵ بازی انجام داد، سپس با مبلغ ۵۰ میلیون پوند به پاری‌سن ژرمن پیوست. این هافبک اروگوئه‌ای حالا برای منچستریونایتد بازی می‌کند و احتمالاً هیچ‌کس بیشتر از او منتظر حضور آموریم روی نیمکت داغ اولدترافورد نیست. پل اسکولز، اسطوره تیم فوتبال منچستر یونایتد از خرید سرمربی جدید توسط یونایتدی‌ها کاملاً هیجان‌زده است و می‌گوید این خرید باعث غرور ماست و برخی به آن حسادت می‌کنند: «فکر می‌کنم در ارتباط با روبن آموریم، همه به او نگاه می‌کنند و کمی حسادت می‌کنند؛ چون به نظر من، برخی از آن‌ها خیلی جدی او را می‌خواستند.

می‌دانم که صحبت از حضور او در سیتی پس از رفتن (پپ) گواردیولا در جریان بوده است، پس او را در چنین جایگاه بالایی می‌دانند.» تیری آنری، اسطوره فوتبال فرانسه و آرسنال نیز که کارشناس ثابت شبکه اسکای اسپورت است، می‌گوید آموریم باید یونایتد را متحول کند. او با بنفیکا و بعد با اسپورتینگ قهرمان لیگ شده و با براگا نیز جام حذفی را برده، بنابراین انتقال او به‌عنوان بازیکن تا سرمربی به خوبی طی شده است.

چالش بزرگ شیخ منصور

تصور می‌شد که منچسترسیتی با گواردیولا موفق شود، اما نه به این شکل باورنکردنی. سیتی با پپ طی هفت‌فصل اخیر شش‌بار قهرمان لیگ برتر شده و فقط یک‌بار این رقابت را به لیورپول ِ یورگن کلوپ واگذار کرده است. این تیم دو بار از مرز 100 امتیاز عبور کرده که تقریباً اتفاقی دست‌نیافتنی است. ژوزه مورینیو با یونایتد 81 امتیاز کسب کرد اما قهرمان نشد درصورتی‌که با همین میزان امتیاز و حتی کمتر، الکس فرگوسن بارها جام قهرمانی را به‌دست آورده بود. در فصل جدید اما روند سیتی نگران‌کننده است.

آنها دو شکست پیاپی در لیگ برتر، یک شکست در جام حذفی و یک شکست در لیگ قهرمانان کسب کردند که همگی پیاپی بوده است. سیتی با اختلاف پنج امتیاز نسبت به لیورپول صدرنشین، با 23 امتیاز در جایگاه دوم قرار دارد. گواردیولا که به‌صورت ضمنی اعلام شده آخرین فصل حضورش در این باشگاه را سپری می‌کند، در نشست خبری بعد از شکست‌های پیاپی گفته: «عاشق این چالش هستم.

عاشق لحظاتی هستم که باید بیشتر تلاش کنیم و دوباره به نوک قله بازگردیم. مطمئن باشید از این وضعیت سخت خارج می‌شویم و با همین بازیکنان بار دیگر قهرمان می‌شویم». نگاه پپ به بردن است و پیروزی بخشی از وجود او است. شیخ منصور، یکی از ثروتمندترین انسان‌های کره‌زمین که مالک باشگاه سیتی است، نگران وضعیتی شده که پپ در آن گیر کرده است. نگرانی بیشتر برای زمانی است که پپ از این باشگاه برود و سیتی نتواند این افتخارات را دوباره تکرار کند.

از سوی دیگر، با حضور آموریم احتمال انتقال قدرت در شهر منچستر وجود دارد. موضوعی که بیش از 11 سال بخش آبی شهر، شاداب‌تر از بخش قرمز بوده است. باید دید بعد از رفتن فرگوسن آیا یونایتدی‌ها می‌توانند بار دیگر با هیجان بلیت ورزشگاه اولترافورد یا همان «تئاتر رویاها» را خریداری کنند و خندان از ورزشگاه خارج شوند یا خیر.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
آخرین اخبار