| کد مطلب: ۸۸۰۷

نگاه سیاستمدار

نامه احمد توکلی به رئیس‌جمهور

نامه احمد توکلی به رئیس‌جمهور

فردا هم دست در کیسه بیت‌المال نمی‌کنند؟

احمد توکلی، رئیس هیئت‌مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای خطاب به سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور نوشت: تا آنجایی که من اطلاع دارم و اعضای هیئت عالی را می‌شناسم، چنین دریافت‌های ظالمانه‌ای صورت نگرفته است و فکر نمی‌کنم در تصورشان هم ‌چنین خیانت‌هایی خطور کرده باشد. اگر هم بخواهند، چون در صف مقامات جای دارند، به آن‌ها اجازه چنین کارهای شیطانی داده نخواهد شد. من اگر حرفی می‌زدم که متضمن ناروایی به اشخاص بوده باشد در عذرخواهی صریح و سریع تردید نمی‌کردم، ولی من گزافه نگفتم اینکه آقایان می‌گویند نگرفته‌ایم و نمی‌گیریم- گرچه ما هم‌ چنین گمانی داریم- پاسخ اعتراض ما نیست. قانون نباید ظرفیت چنین مظالمی را برای اشخاص فراهم کند. امروز شما دست در کیسه بیت‌المال نمی‌کنید، فردا هم نمی‌کنند؟
او در پاسخ به واکنش‌های تند صورت‌گرفته از سوی سازمان خصوصی‌سازی و برخی اعضای هیئت عالی مولدسازی نسبت به بخشی از آخرین نامه ایشان در مورد دریافت حق‌الزحمه توسط هیئت ۷نفره مولدسازی، نوشت: اینکه آقایان می‌گویند (پولی) نگرفته‌ایم و نمی‌گیریم- گرچه ما هم چنین گمانی داریم- پاسخ اعتراض ما نیست. قانون نباید ظرفیت چنین مظالمی را برای اشخاص فراهم کند. امروز شما دست در کیسه بیت‌المال نمی‌کنید فردا هم نمی‌کنند؟ من اگر حرفی می‌زدم که متضمن ناروایی به اشخاص بوده باشد در عذرخواهی صریح و سریع تردید نمی‌کردم، ولی من گزافه نگفتم. در ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ در شرح زیان‌های جبران‌ناپذیر مصوبه مولدسازی اموال دولت اعلام کردم که اجرای این مصوبه، احتمال خانه‌دار شدن مردم بی‌خانمان را نیز از بین می‌برد و سر این حرفم ایستاده‌ام؛ و اصرار دارم که مجلس مانع بی‌حرمتی به قانون اساسی و حقوق ملت شود؛ و نگذارند شأن اصل بن‌بست‌شکن قانون اساسی، یعنی اصل 110 که یکی از وظایف رهبری را حل معضلات کشور شمرده، در اذهان نخبگان مخدوش شود.
در مصوبه، هیئت عالی مجاز شده است تا ۵ درصد منابع حاصل از فروش دارایی‌ها را کارمزد حساب کند که صرف هزینه‌های اجرایی و ایجاد انگیزه در عوامل و پرداخت پاداش به تمام کسانی شود که در این امر فعالیت مؤثر دارند. دریکی از تغییرات بعدی به‌عنوان اصلاح، سقف ۵ درصد را حذف کردند و تصمیم‌گیری آن را به آینده‌ای مبهم احاله کرده‌اند و تعیین سقف را مجری (رئیس سازمان خصوصی‌سازی) پیشنهاد دهد و هیئت عالی تصمیم بگیرد و این یعنی احتمالات بدتر از مثالی که من به‌صورت فرضی بیان کرده‌ام، ممکن‌الوقوع است. در هیچ کجای آیین‌نامه اعضای هیئت عالی که مهم‌ترین جمع مؤثر در این مصوبه هستند از گرفتن پاداش مستثنی نشده‌اند. من برای نشان دادن قباحت تصمیمات این‌چنینی به خود آقایان و مردم در یک مثال فرضی نشان دادم که این‌ها می‌توانند دریافت‌های بسیار سنگینی برای خود کارسازی کنند. این مثال فرضی من -که مثال بودن و فرضی بودنش در متن تصریح شده بود- باعث راه افتادن موج جدیدی از نقد و طعن و لعن علیه اعضای هیئت شد و آنان به برداشت‌های سنگینی از این منبع متهم شدند. استناد دلسوزان و دستاویز بدخواهان برای متهم کردن اعضای هیئت عالی شکل تحریف‌شده‌ای از سخنان من بود. قانون نباید ظرفیت چنین مظالمی را برای اشخاص فراهم کند. امروز شما دست در کیسه بیت‌المال نمی‌کنید، فردا هم نمی‌کنند؟ مجری مصوبه با نامه تهدیدآمیزی که برای من نوشته چندین اتهام سنگین را متوجه من ساخته است ولی بهترین سند را برای حق بودن نگرانی آزادی‌خواهان و احرار مسلمان و وطن‌دوستان دلسوز از روش مستبدانه شکل‌گیری این مصوبه و سازگاری منش برخی از مجریان با استبداد، به مردم عرضه کرده است. البته من تعجب نمی‌کنم که مجریان جوانی که هیچ هزینه‌ای برای آزادی نپرداخته‌اند و حالا چنین مصوبه‌ای متناسب با روحیات تحکمی به دستشان داده‌اند مرا به داغ و درفش تهدید می‌کنند ولی از شما می‌خواهم به آنان یادآور شوید که هنوز در این کشور پیرانی هستند که از تهدید که هیچ، حتی از مجازات ناحق نیز نمی‌هراسند؛ و همچنان از امربه‌معروف و نهی از منکر و خیرخواهی برای ملت و دولت دست نخواهند کشید. پیشنهاد می‌کنم به‌جای تهدید یا بی‌اعتنایی به نقدها، برای روشن‌تر شدن موضوع، کارشناسان و صاحبنظران منتقد از جمله کارشناسان دیده‌بان شفافیت و عدالت که آمادگی کامل دارند و هر کارشناس یا کارشناسانی که دولت صلاح می‌داند از طرف هیئت عالی مولدسازی در یک مناظره زنده تلویزیونی مردم را با این موضوع آشناتر کنند.

دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی