| کد مطلب: ۴۲۸۲۴

بولتن اقتصادی از چهارگوشه جهان؛ امروز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴

این گزارش، مروری کوتاه بر مهم‌ترین تحولات اقتصادی جهان در تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۴ است.

بولتن اقتصادی از چهارگوشه جهان؛ امروز شنبه 21 تیر ۱۴۰۴

جنسن هوانگ از وارن بافت ثروتمندتر است 

مدیر و همه‌کاره شرکت Nvidia که حالا به طور رسمی، اولین شرکتی است که به ارزش 4 تریلیون دلار رسیده است، با افزایش دارایی خالصش در ماههای اخیر، به دارایی بالای 143 میلیارد دلار رسیده که و از سرمایه‌گذار معروف آمریکایی، وارن بافت، پیشی گرفته است. 

روز بد آخر هفته در وال‌استریت

روز جمعه، بازار سهام سقوط کرد آنهم یک روز پس از آنکه شاخص S&P 500 رکورد جدیدی ثبت کرد. ترامپ تعرفه ۳۵ درصدی بر کالاهای کانادایی را اعلام کرد و تهدید به افزایش تعرفه‌ها در تمامی بخش‌ها نمود.

شاخص صنعتی داو جونز ۲۲۸ واحد، معادل ۰.۵ درصد، کاهش یافت. شاخص S&P 500 به میزان ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و شاخص کامپوزیت نزدک نیز اندکی پایین آمد.

بیت کوین در راه 120 هزار دلاری شدن

بیت‌کوین تا ظهر روز جمعه به رکورد جدیدی رسید و قیمت آن از مرز ۱۱۸,۰۰۰ دلار عبور کرد، که این اتفاق همزمان با موجی از روند صعودی در دارایی‌های پرریسک رخ داد.

حرکت قیمتی این ارز دیجیتال همزمان با جهش شرکت غول هوش مصنوعی Nvidia به ارزش ۴ تریلیون دلار است که ارتباط رمز ارزها با فناوری را برجسته می‌کند. 

والدین آمریکایی از حالا نگران بازگشایی مدارس هستند

تعرفه‌های ترامپ، تأثیر خود را دست‌کم در برنامه‌ریزی و رویکرد خانواده‌های آمریکایی بر جای گذاشته است. به طور خاص، وقتی بحث از مدرسه و لوازم‌التحریر و لباس و ... می‌شود، خرج و هزینه نیز اهمیت می‌یابد. با اتکاء آمریکا به تولیدات ارزان چینی و غیرچینی، تعرفه‌ها تأثیری جدی بر معادلات معیشتی و هزینه‌های مدرسه رفتن فرزندان خواهند گذاشت. هزینه‌های بازگشت به مدرسه برای دانش‌آموزان مر سال جاری، طبق یک نظرسنجی جدید در مجموع بالغ بر ۳۰.۹ میلیارد دلار، معادل میانگین تقریبی ۵۷۰ دلار به ازاء هر کودک تخمین زده شده است. 

آرژانتین برای صادرات گاز خیز برداشته است!

حوضه نفت‌وگاز شیل واکا موئرتا در آرژانتین دارای ذخایر عظیم گاز طبیعی است. این کشور پروژه‌های متعددی برای صادرات LNG در دست اجرا دارد، از جمله یک واحد شناور با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال و توسعه‌های برنامه‌ریزی‌شده با شرکت‌های شل، انی و دیگران، که هدف آن صادرات تا ۲۸ میلیون تن در سال تا سال ۲۰۳۵ است. 

هوآوی و ماجراجویی تازه در خلیج فارس

در حالی که پروژه‌های عظیم سامانه‌های هوش مصنوعی شرکتهای آمریکایی برای سعودیها و اماراتیها عملا نهایی شده است و قراردادها و تفاهم‌های تازه برای صادرات تراشه‌های سطح بالا به این کشورها امضاء شده است، خبرهای تازه درباره اقدامات خاص چینیها جلب نظر کرده است.

معادلات اقتصادی و مالی در تعامل اعراب خلیج فارس با چینیها، تحت‌الشعاع زمزمه‌های تلاش هوآوی برای صادرات تراشه‌های تولیدی خود به این کشورها قرار گرفته است. ابعاد مالی و اقتصادی هر توافقی در این زمینه، بسیار کلیدی خواهند بود.

رشد و توسعه با پایان PKK در راه است!

وزیر اقتصاد و دارایی ترکیه، میهمان نشستهای ویژه به میزبانی دپارتمان تجارت و معاملات بریتانیا بود. در این برنامه که در همکاری با ترکیه‌ای ها برگزار شد و برای توسعه همکاری‌های دو کشور شکل گرفت، وزیر ترکیه‌ای نوید دوران طلایی رشد و توسعه پس از پایان نظامی‌گری کردهای مخالف دولت آنکارا را داد. ترکیه امیدوار است که محدودیتهای مهم ناشی از فشارهای اروپاییان درباره وضع حقوق بشر در این کشور و برخورد با کردها، به فراموشی سپرده شود تا زمینه گسترش معاملات و قراردادهای با اروپا، فراهم شود.

امارات به توافق‌های تجاری می‌بالد

روز چهارشنبه، امارات متحده عربی توافق‌نامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) را با جمهوری آذربایجان امضا کرد، در حالی که دو کشور در پی افزایش جریان سرمایه‌گذاری و گشودن فرصت‌ها در حوزه‌های انرژی تجدیدپذیر، گردشگری، لجستیک و خدمات ساختمانی هستند.

به این ترتیب، بیست و هفتمین توافق بین‌المللی امارات به دست آمده است. توافق‌های تجاری با هند و اسرائیل، از نمونه‌های خاص و مهم در تعاملات اماراتی‌ها به شمار می‌روند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
سرمقاله
آخرین اخبار