وام جدید ودیعه مسکن به بانکها ابلاغ شد/سقف ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی برای ۲۰ بانک
بانک مرکزی افزایش سقف کلی تسهیلات کمکودیعه مسکن از ۸۰ همت به ۲۰۰ همت از محل منابع موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن، به ۲۰ بانک شامل بانک های ملت، ملی ایران، صادرات ایران، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک، مسکن و موسسه اعتباری غیربانکی ملل را ابلاغ کرد.

به گزارش هممیهن آنلاین، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامهای خطاب به ۲۰ بانک و مؤسسه اعتباری، افزایش سقف کلی تسهیلات کمکودیعه مسکن از ۸۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان را ابلاغ کرد. این اقدام از محل منابع موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن و در راستای اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها صورت گرفته است.
بانکهای ملت، ملی، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک، مسکن و مؤسسه اعتباری ملل، بانکهایی هستند که سهمیه اعطای این تسهیلات به آنها ابلاغ شده است.
براساس این بخشنامه، سقف فردی تسهیلات کمک ودیعه نیز افزایش یافته است. در شهر تهران از ۲۰۰ به ۲۷۵ میلیون تومان، در مراکز استانها از ۱۵۰ به ۲۱۰ میلیون تومان، در سایر شهرها از ۱۰۰ به ۱۴۰ میلیون تومان و در روستاها از ۴۰ به ۵۵ میلیون تومان افزایش یافته است. معرفی متقاضیان واجد شرایط همچنان از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی انجام خواهد شد.
اقساط سنگین برای دهکهای پایین
برآوردها نشان میدهد اقساط ماهانه وام ۴۰۰ میلیون تومانی قرضالحسنه، که ویژه دهکهای یک تا چهار است، حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان خواهد بود. این در حالی است که بسیاری از مستأجران در این دهکها هماکنون نیز در تأمین اجارهبهای ماهانه با دشواری روبهرو هستند. در نتیجه، پرداخت اقساط چنین وامی میتواند به فشاری مضاعف بر معیشت خانوارهای کمدرآمد تبدیل شود.
اگرچه این تسهیلات با هدف حمایت از مستأجران طراحی شده، اما در غیاب سازوکارهای حمایتی مکمل، ممکن است خود به عاملی برای تشدید مشکلات مالی خانوارها بدل شود.