| کد مطلب: ۳۵۶۲۱

سعید ساویز کارشناس انرژی: عدالت در مالیات است نه پول مستقیم

آیا می‌توان یارانه سوخت را حذف کرد؟ سعید ساویز، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با هم‌میهن به این نکته اشاره کرده که تزریق مستقیم پول فقط تورم را شدیدتر می‌کند.

سعید ساویز کارشناس انرژی: عدالت در مالیات است نه پول مستقیم

آیا می‌توان یارانه سوخت را حذف کرد؟ سعید ساویز، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با هم‌میهن به این نکته اشاره کرده که تزریق مستقیم پول فقط تورم را شدیدتر می‌کند. او می‌گوید پرداخت پول مستقیم به مردم اشتباه است و مانند تزریق سم است و این سوال را از رئیس‌جمهور پرسیده که آیا مشاوری ندارد که این را به او بگوید؟ ساویز عنوان کرده راه دادن عدالت، مالیات است نه پول مستقیم، به جای اینکه دولت به مردم بگوید که من دارم به جیب شما پول می‌ریزم پس دولت خوبی هستم، باید یک سیستم کارا داشته باشد تا از هر کسی که بام بیشتری دارد مالیات مناسب بگیرد.

‌پزشکیان از پرداخت ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه به بخش انرژی گفته، به نظر شما آیا پرداخت این یارانه اشتباه است؟

در اقتصادی که سال‌هاست دچار رکود و تورم است، تزریق مستقیم پول فقط تورم را شدیدتر می‌کند اما مسئله بر سر این است که مثلاً گفته می‌شود ما می‌خواهیم سوخت ارزان را مدیریت کنیم تا درست به دست مردم برسد اما برای این کار نمی‌توان قانون درستی گذاشت و از پس مافیا و شبه‌دولتی‌ها برآمد.

داستان پرداخت پول نقد به مردم، داستان ویرانگری بود که از زمان احمدی‌نژاد رخ داد و حتی وزیر او می‌گفت نه‌تنها پول یارانه کافی است حتی مردم می‌توانند آن را پس‌انداز کنند، اکنون ببینید آن یارانه کجای اقتصاد مردم است؟ پرداخت پول مستقیم به مردم اشتباه است و مانند تزریق سم است. سوال من این است که آیا رئیس‌جمهور مشاوری ندارد که این را به او بگوید؟ 

‌رئیس‌جمهور از سوءاستفاده عده‌ای از ساختار معیوب اقتصاد ایران گفته، آیا با اصلاح نظام پرداخت یارانه مشکل حل خواهد شد؟

در اقتصادی که سرعت کاهش ارزش پول ملی زیاد است، نمی‌توان یک یونیت واحد تعریف کرد و گفت بر اساس آن حقوق مردم را می‌دهد. این نیز مانند قضیه بورس و دلار سر مردم کلاه می‌رود. تعریف هر واحد پرداختی به مردم به صورت نقدینگی با توجه به کاهش شدید ارزش پول مردم، نتیجه‌ای جز آب رفتن حقوق مردم ندارد علاوه بر اینکه تورم را نیز افزایش می‌دهد.

راه دادن عدالت، مالیات است نه پول مستقیم، مثلا فردی دو خودرو دارد پس باید مالیات آن را بپردازد، در کشور سنگاپور خودرو ارزان است اما آنقدر مالیات آن زیاد است که کسی آن را نمی‌خرد، برای کمک به آنهایی که خودرو ندارند باید پول مالیات خرج حمل و نقل عمومی شود. به جای اینکه دولت به مردم بگوید که من دارم به جیب شما پول می‌ریزم پس دولت خوبی هستم، باید یک سیستم کارا داشته باشد تا از هر کسی که بام بیشتری دارد مالیات مناسب بگیرد و آن مالیات را به صورت هدفمند و با ایجاد زیرساخت خرج مردم کند و نه با دادن پول مستقیم به آنها. مالیات باید خرج مترو و ناوگان شهری شود نه اینکه مستقیم به مردم بدهیم. 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار