فعالان خصوصی
تمهیداتی یلدایی
برای مغازهدارانی که اعضای اتحادیه هستند، پیامکهایی فرستاده میشود که گرانفروشی و افزایشقیمتی اتفاق نیفتد. اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی استان تهران از نظارت ویژه بر بازار میوه در روزهای پایانی ماه خبر داد و گفت: برای شب یلدا هیچ کمبودی در اقلام مختلف میوه نداریم. در حال حاضر در میدان مرکزی میوه و ترهبار انار اصفهان، شیراز، ساوه و فیروزکوه بسته به کیفیت آن از کیلویی ۱۰ تا ۶۵ هزار تومان و هندوانه جنوب نیز از کیلویی ۱۰ تا ۲۲ هزار تومان بهصورت عمده خرید و فروش میشود. او گفت: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخلف در واحدهای صنفی با واحد ارتباط مردمی اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ ارتباط برقرار کنند و گزارش دهند و در اسرع وقت نیز این گزارشها پیگیری خواهد شد. کارگر اظهار کرد: تمهیدات لازم جهت نظارت ویژه بر بازار شب یلدا در نظر گرفته شده و بازرسان اتحادیه قطعاً در سطح بازار نظارتهای لازم را انجام میدهند.
کمبود شیرخشک حل شد
سازمان غذا و دارو طی روزهای گذشته اعلام کرد، مشکل کمبود شیرخشک برطرف شده، اما تولیدکنندگان همچنان با برخی مشکلات مواجه هستند. به گفته هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اگر چارهای برای حل مشکل تولیدکنندگان اندیشیده نشود، عرضه شیرخشک در آینده با نوسان همراه خواهد بود. او به ایسنا گفت: تامین شیر خشک مورد نیاز بازار توسط تولیدکنندگان داخلی انجام شده و برندهای وارداتی هنوز بعد از چند ماه از ورود به کشور در مرحله تست و آزمایش به سر میبرند و تاثیری در حل این مشکل نداشتند. تحویلزاده ادامه داد: سه هفته پیش به یکباره ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه شیرخشک نوزاد تبدیل به ارز نیمایی شد. این موضوع باعث شد تولیدکنندگان مجبور شوند ماده اولیه مورد نیاز خود را ۷ برابر گرانتر خریداری کنند و فشار بیشتری به آنها وارد شود.
سهم مزد در تورم کمتر از 3 درصد
گزارشهای میدانی و آماری از وضعیت معیشت کارگران میتواند ملاک تعیین مزد باشد، همچنین قانون کار تکلیف دستمزد کارگران را تعیین کرده است، نرخ تورم و سبد معیشت روش اصلی در تعیین دستمزد است. محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورایعالی کار در گفتوگو با تسنیم، درباره زمان برگزاری جلسات کمیته مزد گفت: هرساله از آذرماه جلسات کمیته مزد بهصورت یک هفته در میان برگزار میشد ولی تاکنون خبری از برگزاری جلسه نبوده است. او درباره تأثیر دستمزد بر تورم گفت: رشد نقدینگی، کسری بودجه در سالهای گذشته، نوسانات ارزی و عدم انضباط مالی از عوامل افزایش نرخ تورم است. تاجیک تصریح کرد: براساس محاسبات کارشناسان سهم دستمزد در هزینه تمامشده خدمات و کالا بین 8 تا 13 درصد و سهم دستمزد در شکلگیری تورم کمتر از 3 درصد است. افزایش دستمزدها معلول تورم است و تا زمانی که این عوامل حل نشود نمیتوان گفت افزایش حقوق و دستمزد باعث سرعت بخشیدن به رشد تورم است.