خبرسازان
روزنامه هممیهن ، منتشر کننده آخرین و بروزترین اخبار داخلی و خارجی.

واردات خودسرانه دارو
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مخالفت وزارت بهداشت با ترخیص داروهای واردشده بدون مجوز را راهی برای جلوگیری از بینظمی دارویی دانست. همایون سامهیح در واکنش به اظهارات اخیر قائممقام سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی درباره امحای سرم و فرآوردههای دارویی گفت: «در سالهای گذشته سرم و برخی از داروها در جامعه کمیاب شد، برخی اشخاص و شرکتها بدون هماهنگی با ادره کل دارویی سازمان غذا و دارو اقدام به واردات برخی اقلام دارویی از جمله سرم کردند.» به گزارش ایلنا او ادامه داد: «اگرچنین رسمی ایجاد شود که وزارت بهداشت یا هر ارگان دیگری را با واردات بدون مجوز در برابر عمل انجام شده قرار دهند و در زمان کمبود یا نیاز به یک دارو بدون مجوز و بهصورت خودسر اقدام به واردات دارو کنند، یک حالت بینظمی در وضعیت دارویی کشور ایجاد میشود که منشأ دارو، کارخانه سازنده، کیفیت و سلامت آن مشخص نخواهد بود و مشکلات متعدد دیگری در پی آن به وجود خواهد آمد.»
آنفلوآنزا تا بهمن طول میکشد
رئیس مرکز مدیریت واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزا در کشور، میگوید، امواج این بیماری تا بهمنماه طول میکشد. شهنام عرشی دراینباره گفت: «پیشبینیها نشان میدهد که شیوع بیماری آنفلوآنزا بین دو تا سهماه یعنی تا اواسط بهمنها طول بکشد. در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی مانند زدن ماسک تعداد موارد کم شده بود، اما این احتمال بسیار زیاد بود که آنفلوآنزا شیوع پیدا کند. این اتفاق چهار هفته زودتر شروع شده است و همین موضوع هم پیشبینی شده بود.» او با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد که شیوع بیماری آنفلوآنزا بیشتر در بین کودکان است، گفت: «در حال حاضر حدود ۴۰درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به آنفلوآنزا نوع A است. مطالعات نشان میدهد که ویروس آنفلوآنزا بین پنج تا هشت روز از بدن دفع میشود و در حدود پنج روز افراد مبتلا باید خود را قرنطینه کنند.»
کارانه پرستاری به کجا رسید؟
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در ارتباط با روند اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و نحوه پرداختی به پرستاران توضیحاتی داد. محمد میرزابیگی در این باره گفت: «بعد از اجلاس اخیر رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، متوجه شدیم سه دستورالعمل ابلاغی مربوط به اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. ثبت خدمات پرستاران در HIS، رسیدگی به اسناد و بازتوزیع، بهعنوان سه دستورالعمل ابلاغی هستند.» او ادامه داد: «پرداختیها از محل ثبت خدمات پرستاری، فعلاً به صورت علیالحساب خواهد بود تا همه بیمارستانها، اعم از دولتی، خصوصی، عمومی، نیروهای مسلح و…، بهطور کامل نسبت به اعمال سه دستورالعمل ابلاغی اقدام کنند.» میرزابیگی با اشاره به اعتبار ۵۲۰۰ میلیارد تومانی که در بودجه ۱۴۰۱ برای اجرای قانون تعرفههای پرستاری مصوب شده است، گفت:«۱,۶۰۰ میلیارد تومان هم بابت کارانه پرستاران از قبل موجود است که این پولها باید به دست صاحب حق برسد.»