سیاستمداران
صبر مردم بیپایان نیست

صبر مردم بیپایان نیست
مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در شماره اخیر این روزنامه به موضوع واگذاری موقوفه به افراد خاص واکنش نشان داد. در بخشی از یادداشت مهاجری آمده است: «بارها باخبر شدم موقوفهای از مسیر شرعی و قانونیاش منحرف شده و به دست کسانی افتاده که اهلیت تصدی آن را ندارند. ماجرا را دنبال کردم و خوشبختانه موقوفات مورد نظر به مسیر واقعی بازگشتند.» او در ادامه نوشت: «این درست نیست که عدهای از مردم نتوانند به اندازه کافی گوشت، مرغ، لبنیات و میوه بخورند ولی تعداد قلیلی بهخاطر نزدیک بودن به مبادی قدرت از پاداشهای میلیاردی، حقوقهای نجومی و بهانههایی از قبیل شایستگی برای در اختیار داشتن موقوفات برخوردار باشند. کسانی که اعتراف میکنند ما هنوز نتوانستهایم در نظام جمهوری اسلامی عدالت را برقرار کنیم، برای برقرار ساختن عدالت به سراغ این تبعیضها بروند. با کنار زدن افراد نزدیک به قدرت از تصاحب اموال عمومی و خود را صالح و برتر از دیگران دانستن، میشود عدالت را جاری کرد.» او در پایان نوشت: «فکر نکنید صبر مردم بیپایان است. از روزی بترسید که لشکر گرسنگان علیه شما قیام کنند. اگر به رسالت دینی و قانونی خود که خدمت به محرومین و اجرای عدالت است عمل نمیکنید، لااقل برای بقاء خودتان و حکمرانیتان فکری بکنید.»
بلاتکلیفی ادامه دارد
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در کانال تلگرامیاش به حواشی اخیر پیرامون موضوع حجاب واکنش نشان داد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «بگیر و ببندها و مجازاتهای اخیر در مورد حجاب، بعد از یک آرامش نسبی، جدای از آنکه از منظر حقوقی معلوم نیست که این احکام براساس کدام ضوابط، قوانین و مقررات صادر شده، در عین حال مبین این واقعیت هم هست که بعد از ۴۴ سال، هیچ «نقشه راه»، «چه باید کرد؟» و دستورالعمل مشخصی پیرامون حجاب وجود ندارد. یک روز بانوان را بهحال خود گذاشته و چندان بهدنبال بگیر و ببند نیست. اما فردایش مجدداً بساط بگیر بگیر بهراه میافتد.» او در پایان نوشت: «ملاحظات سیاسی و دلبری تندروها بهکنار، روزی سرانجام بهاین نقطه خواهیم رسید که رویکرد مراجع بزرگ شیعه در گذشته و «آیتالله سیستانی» امروز، بهعلاوه سایر بلاد اسلامی، یعنی «عدم دخالت در امر حجاب»، خیلی هم بیحکمت و نادرست نبوده.»
نارضایتی بیشتر میشود
فیضالله عربسرخی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با رویداد 24 درباره انتخابات مجلس دوازدهم گفت: «اگر باور داشته باشیم که به هرحال مردمی که در دو انتخابات گذشته رای ندادند به دلیل عدم رضایت از شرایط موجود بوده است، روند فعلی نارضایتی را بیشتر و کاهش مشارکت در انتخابات را بیشتر میکند.» او ادامه داد: «اگر حاکمیت بهدنبال افزایش مشارکت است، باید نارضایتی مردم را کم کند و باید یک تحولی در وضعیت اقتصادی صورت بگیرد که این هم باید ابتدا در سیاستها و سیاستهای بینالملل تغییر ایجاد شود.»