چهرهها
همنشینی بزرگان در جماران

همنشینی بزرگان در جماران
مراسم تشییع پیکر آیتالله حسن صانعی، عضو فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح دیروز برگزار شد. محمد محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر رهبری، غلامحسین محسنیاژهای، محمد مخبر، سیدحسن خمینی، سیدمحمد خاتمی، مصطفی پورمحمدی، مجید انصاری و محمد صدر برخی چهرههای حاضر در این مراسم بودند. تشییع پیکر آیتالله صانعی با حاشیههایی همراه بود. ابتدا اعلام شد که پیکر ایشان در قم و در قبرستان وادیالسلام دفن خواهد شد، اما اندکی بعد، خبرگزاری تسنیم در خبری اعلام کرد: «در حالی که قرار بود بنابر برنامه اعلامی قبلی پیکر آیتالله حسن صانعی در وادیالسلام قم دفن شود، اما در برنامه تدفین وی وقفهای ایجاد شد. علت ممانعت از دفن پیکر مرحوم صانعی، ممنوعیت دفن در آرامستان وادیالسلام قم اعلام شد و در نهایت با مخالفت شهرداری قم این مراسم انجام نشد و پیکر مرحوم صانعی برای تدفین در حال انتقال به تهران است.» اگرچه رویداد ۲۴ در گفتوگو با محمود مسگری، سخنگوی شورای شهر قم اعلام کرد، پیکر مرحوم حسن صانعی، در وادیالسلام دفن شده است.
رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله صانعی، پیامی صادر کردند که متن آن به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمنالرحیم
درگذشت جناب حجةالاسلامالمسلمین آقای حاج شیخ حسن صانعی رحمةاللهعلیه را به خاندان مکرم و دوستان و معاشران آن مرحوم و به کلیه مرتبطین بیت حضرت امام رضواناللهعلیه تسلیت عرض میکنم. این مرد وفادار و ثابت قدم از قدیمیترین اصحاب امام بزرگوار و در شمار اولین یاران ایشان در آغاز نهضت و سپس جزو همراهان همیشگی آن بزرگمرد در همه فرازونشیبهای دوران مبارزات تا هنگام پیروزی و پس از آن تا غروب آن آفتاب تابان بود. اینجانب در طول رفاقت دیرین خود با وی، خردمندی و خیرخواهی را دو خصوصیت دیگر این شخصیت بیتظاهر و پرکار دانسته و شناختهام. رحمت و مغفرت الهی شامل حال ایشان باد انشاءالله.»
سیدابراهیم رئیسی، محمدمخبر، غلامحسین محسنیاژهای، محمدباقر قالیباف، آیتالله آملی لاریجانی، حسن روحانی، سیدمحمد خاتمی، سیدحسن خمینی، محمدرضا عارف، آیتالله موحدی کرمانی، سید محمد موسویزنجانی، آیتالله سیدضیاء مرتضوی، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، مجمع روحانیون مبارز درگذشت او را در پیامهایی تسلیت گفتند.
خیلی امیدی ندارم
بهزاد نبوی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با انصافنیوز درباره تشکیل شورای میانهروها گفت:«در میان اصلاحطلبان هم تاکید بر الفاظی مثل «اصلاحطلب عاریتی» و «اصلاحطلب ناب» و امثال آن نشانگر موضع منفی آنها نسبت به آن پیشنهاد است، اما کماکان من همان ایده را دارم. اخیراً در بیانیه پانزده مادهای، آقای خاتمی اشارهای به این موضوع کرده است. البته امروز نسبت به آن زمان شرایط متفاوتی دارد. آن زمان (مجلس دهم) که من این پیشنهاد را مطرح کردم با توجه به شرایط جامعه و امکاناتی که وجود داشت این ائتلاف میتوانست نتیجه خوبی بدهد ولی الان خیلی امیدی ندارم. چراکه اصلا مردم در صحنه حضور ندارند و حتی اگر انتخابات نسبتاً آزاد و رقابتی برگزار شود، هیچ ائتلافی منجر به پیروزی معتدلین و میانهروها، در انتخابات نخواهد شد.» وی در ادامه افزود:«البته بعضی از اصلاحطلبان معتقدند موضوع فقط رقابتی و آزاد بودن انتخابات نیست و باید معلوم شود که نهادهای انتخابی چه نقشی دارند و باید نهادهای موازی با نهادهای قانونی انتخابی تعطیل شوند. در بیانیهی ۱۵ مادهای آقای خاتمی هم مواردی از این دست آمده است، ولی نه همه آنها به عنوان شرایط شرکت اصلاحطلبان در انتخابات. حال اگر انتخابات نسبتاً آزاد و رقابتی شبیه انتخابات مجلس ششم، در غیاب اکثریت مردم برگزار شود، کار برای اصلاحطلبان و سایر میانهروها، بسیار دشوار خواهد بود.»