| کد مطلب: ۵۴۱۴

دیپلمات‌ها

برجام در کما

دیپلمات‌ها

Colin Kahl

برجام در کما

لارا روزن، روزنامه‌نگار آمریکایی به نقل از معاون وزارت دفاع آمریکا نوشت که زمان گریز هسته‌ای ایران حدود یک سال بود، اما اکنون این زمان گریز در حد چند هفته است. «کالین کال»، معاون وزارت دفاع آمریکا گفت: «برجام در کماست. در دوره‌ای که برجام برقرار بود، زمان گریز هسته‌ای ایران حدود یک سال بود اما اکنون این زمان گریز در حد چند هفته است؛ بنابراین در وضعیت خوبی نیستیم.» رئیس‌جمهور بایدن به صراحت گفته است که ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داشت. او ترجیح خود برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک برای این مشکل را به وضوح اعلام کرده است. اما ما جایگزین‌های دیگری نیز در اختیار داریم. دولت آمریکا در چند ماه اخیر با ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین و در پیش گرفتن رویکردی مداخله‌جویانه نسبت به امور داخلی ایران در ناآرامی‌های اخیری که در آن بروز کرد، گفته بود که تمرکزی روی نهایی کردن توافق در وین ندارد. در وین با میانجیگری بریتانیا، آلمان، چین، فرانسه، روسیه و اتحادیه اروپا چندین دور مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا درباره شرایط احیای برجام برگزار شد. اما در این مذاکرات به دلیل برخی مسائل حل‌نشده مکثی صورت گرفت که هنوز به پایان نرسیده است.

eli kohen

درخواست ضدایرانی از چین

الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل در تماس تلفنی با همتای چینی خود از این کشور خواست از نفوذش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای استفاده کند. کوهن دوشنبه در توئیتر نوشت به چین‌گانگ گفته است که دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، منطقه و جهان را به خطر می‌اندازد. او همچنین تاکید کرد اسرائیل دست به هر اقدامی خواهد زد تا مانع از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی شود. چین‌گانگ در این مکالمه با اشاره به موفقیت اخیر دیپلماسی در گفت‌و‌گوهای میان ایران و عربستان سعودی که با میانجیگری کشورش صورت گرفت، ابراز امیدواری کرد امضاکنندگان برجام از این فرصت برای احیای توافقنامه هسته‌ای و حفاظت از صلح در خاورمیانه بهره ببرند.

g7

استقبال از توافق تهران و ریاض

وزرای امورخارجه کشورهای گروه هفت از توافق ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دوجانبه استقبال کردند. وزرای امور خارجه جی هفت (آمریکا، کانادا، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، ژاپن) پس از نشستی که در ژاپن داشتند، در بیانیه‌ای مشترک درباره توافق ایران و عربستان سعودی گفتند: «ما از ابتکارات جهت بهبود روابط دوجانبه میان کشورها و تنش‌زدایی در منطقه، از جمله توافق اخیر ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط استقبال می‌کنیم. ایران و عربستان سعودی که از سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیک‌شان قطع شده بود، در ماه گذشته با میانجیگری چین توافق کردند که روابط دوجانبه را از سر بگیرند. تاکنون وزرای امور خارجه دو کشور در پکن درباره آینده روابط دو کشور و بازگشایی سفارت‌خانه‌ها گفت‌وگو کرده‌اند و دعوت متقابل برای سفر مقامات بلندپایه طرفین به پایتخت‌ها انجام شده است.»

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
آخرین اخبار