آتش در نوار غزه
حملات نظامی اسرائیل به غزه ۳۱ کشته و بیش از ۹۳ مجروح برجای گذاشت
حملات نظامی اسرائیل به غزه 31 کشته و بیش از 93 مجروح برجای گذاشت
چهار روز از آغاز حملات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کرانه باختری با نام «پیکان محافظ» میگذرد؛ حملاتی که اتاق مشترک گروههای مقاومت فلسطین، عملیات پاسخ به آن را «انتقام آزادگان» نام نهادند و به گفته رسانههای اسرائیلی تاکنون بیش از 800 موشک نیز به سمت شهرکهای اسرائیلینشین شلیک شده است. در این چهار روز بیش از 30 شهروند فلسطینی از جمله تعدادی از زنان و کودکان به شهادت رسیدند و حدود 100 تن دیگر نیز مجروح شدند. با این حال «احسان عطایا»، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز گذشته از عدم حصول توافق برای آتشبس با دشمن صهیونیستی خبر داد.
روز اول، آغاز حملات اسرائیل به غزه
ماجرا از صبح روز سهشنبه 19 اردیبهشتماه شروع شد؛ وقتی که نیروهای اسرائیلی با تجهیزات و نیروهای کمکی بسیار به شهر قدیمی نابلس یورش بردند و خانهای را محاصره کردند. رادیو ارتش اشغالگر بعد از مدتی از دستگیری دو فرد تحت تعقیب در جریان عملیات در نابلس به ادعای انجام عملیات تیراندازی خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین بامداد همان روز اعلام کرد که در حملات هوایی جنگندههای اسرائیلی به مناطق مختلف نوار غزه، ۱۲ زن و کودک به شهادت رسیده و دستکم ۲۰ تن دیگر دچار جراحتهای سطحی یا شدید شدند. گردانهای سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز ترور سه تن از فرماندهان خود به همراه خانوادههایشان در حملات هوایی سهشنبه جنگندههای اسرائیلی به منازل آنها را تایید کرد. این سه فرمانده «جهاد الغنام»، دبیر شورای نظامی سرایا القدس، «خلیل البهتینی»، فرمانده منطقه شمال نوار غزه و «طارق محمد عزالدین» یکی از فرماندهان عملیات نظامی در کرانه باختری بودند. همچنین گزارشها حاکی از آن بود که مواضع گروه مقاومت جهاد اسلامی در شهرهای غزه و رفح از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی بمباران شده است که بر اثر آن سه تن به شهادت رسیدند.
روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارونوت» در اینباره نوشت: «در شهر سدروت، بیش از ۴۵۰۰ نفر از ساکنان این شهر برای تخلیه آماده میشوند.» با این حال فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل در بیانیهای کوتاه اعلام کرد: «گشودن پناهگاهها تصمیم شهرداریها است و ما دستور خاصی جز در ۴۰ کیلومتری نوار غزه ندادیم.» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی در واکنش به این حملات گفت: «مقاومت تا پایان اشغالگری صهیونیستها متوقف نخواهد شد و رنج فلسطین، پلی برای دستیابی اشغالگران به افکار عمومی اسرائیل نخواهد بود».
این حملات در حالی از طرف اسرائیل انجام شد که دو روز پیش از آن نیز نیروهای رژیم صهیونیستی ۱۷ اردیبهشتماه یک مدرسه ابتدایی ۶ کلاسه در جنوب کرانه باختری را که ۶۶ دانشآموز دختر و پسر فلسطینی در آن مشغول به تحصیل بودند، تخریب کردند. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این حملات در صفحه توئیتر خود نوشت: «رژیم جنایتکار صهیونیستی دیروز مدرسه کودکان فلسطینی را تخریب کرد و امروز سبعانه، جان شیرین آنها را گرفت. اسرائیل همان هیولای کودککُش است که دائما در کابوس خواب شبانه کودکان فلسطین ظاهر میشود.»
روز دوم، درخواست برای مجازات جنایتکاران اسرائیلی
یک روز بعد از آغاز این حملات دفتر محمد آشتیه، نخستوزیر تشکیلات در بیانیهای از لغو سفر برنامهریزیشده او به عربستان خبر داد. همچنین در دومین روز این حملات حساب توئیتری هیئت دائم امارات در سازمان ملل نوشت:«امارات، فرانسه و چین از شورای امنیت خواستهاند نشست فوقالعادهای را بعدازظهر امروز پشت درهای بسته برگزار کرده و تحولات نگرانکننده نوار غزه را مورد بررسی قرار دهند.» آنتونیو گوترش، سخنگوی سازمان ملل نیز روز چهارشنبه حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم و این رژیم را به خویشتنداری دعوت کرد و گفت:«هرگونه تنش و درگیری به ضرر هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی است و ما به شیوهای فعال در تلاش برای توقف هرگونه درگیری هستیم». از سوی دیگر، اتحادیه اروپا در بیانیهای نسبت به تشدید حملات اخیر در نوار غزه ابراز نگرانی کرد و از آسیب دیدن غیرنظامیان متأسف شد. ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل نیز از جامعه بینالملل درخواست کرد که اقدامات جدی را برای مجازات جنایتکاران جنگی اسرائیلی و اجرای قوانینی برای حمایت از غیرنظامیان و تضمین صلح و امنیت اتخاذ کند.
به هر روی با تداوم حملات اسرائیل به غزه در دومین روز این رخداد نظامی منابع خبری از آغاز حملات موشکی مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستنشین در منطقه «غلاف غزه» و تعطیل شدن فرودگاه بنگوریون درتلآویو خبر دادند. رسانههای اسرائیلی تایید کردند که روز چهارشنبه 800 راکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است. در این روز تعداد شهدا و مجروحان فلسطینی به 95 تن رسید. این حملات به روز سوم هم کشیده شد و پنجشنبه 21 اردیبهشت نیز تداوم داشت و دو طرف این مخاصمه به روی یکدیگر آتش گشودند و حملات گروههای مقاومت فلسطین به سمت اراضی اشغالی از سر گرفته شد، همزمان جنگندهها و توپخانه رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلفی از غزه را به شکل مستمر هدف قرار دادند. در این حملات شهرهای خانیونس، رفح و بیت لاهیا در باریکه غزه از جمله مناطقی بودند که هدف حملات هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
در همین روز جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در تماس تلفنی با همتای اسرائیلی تساهی هنگبی بر حمایت جدی واشنگتن از امنیت رژیم صهیونیستی و نیز حق آن در دفاع از خود تاکید کرد. در ادامه این حملات تساهی هنگبی، رئیس شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی، تاکید کرد:«استمرار درگیری با گروههای فلسطینی به صلاح و منفعت نیست. یک منبع سیاسی نیز گفت که رژیم صهیونیستی به دنبال توقف هرچه سریعتر این درگیری است.» همچنین برخی منابع در گروه مقاومت فلسطین تاکید کردند که حملات اخیر علیه تلآویو، بئر السبع و دیگر شهرها در اراضی اشغالی، بر این نکته انجام شدند که آرامش تنها با شروط مقاومت برقرار میشود و در صورتی که دشمن به این شروط پایبند نباشد، دایره این آتش بزرگتر میشود.
روز سوم، انتقام آزادگان
در سومین روز این مخاصمات همچنین خمیس الهیثم، از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتوگو با شبکه خبری المیادین تاکید کرد:« رورهای دشمن اسرائیلی در نوار غزه هرگز بدون پاسخ نخواهند ماند و شهادت «علی الغالی»، فرمانده یگان موشکی گردانهای سرایا القدس هرگز شلیک راکتها را متوقف نخواهد کرد و این گردانها قادر هستند شعاع آتش خود را افزایش دهند. اتاق مشترک گروههای مقاومت فلسطین، عملیات پاسخ به دشمن صهیونیستی را «انتقام آزادگان» نامید. در این روز همچنین «احمد ابودقه» یکی از فرماندهان سرایا القدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک منزل مسکونی در خان یونس به شهادت رسید.
همچنین روز پنجشنبه خبرگزاری آناتولی گزارش داد:«یک منبع در جنبش جهاد اسلامی فلسطین به این خبرگزاری ترکیه گفته است که جنبش پایبندی اسرائیل به توقف ترورها را شرط آتشبس قرار داده است. این منبع تاکید کرد که تحول تازهای در ارتباط با آتشبس میان گروههای فلسطینی در غزه و رژیم اشغالگر رخ نداده است. طبق اظهارات منبع یادشده، محمد الهندی، رئیس مرکز سیاسی جنبش جهاد اسلامی در رأس هیئتی از این جنبش برای بررسی تحولات اوضاع و توقف حملات علیه غزه، به قاهره سفر کرد.» با این حال یک مسئول اسرائیلی تاکید کرد که هرگز به شروط مقاومت فلسطین برای آتشبس از جمله توقف ترورها و تحویل اجساد شهدا عمل نخواهد کرد، جنبش جهاد اسلامی نیز دستیابی به توافقی برای آتشبس را تکذیب کرد. همچنین گلعاد آردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اعلام کرد که آمریکا و انگلیس مانع از صدور بیانیهای از سوی شورای امنیت در محکومیت حملات این رژیم به غزه شدند.
روز چهارم، 31 شهید و 93 مجروح
چهارمین روز (دیروز) از حملات نظامی میان ارتش رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت در حالی آغاز شد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه تعداد شهدا به ۳۱ تن رسیده است که شش کودک و سه زن نیز در میان اجساد بودند. همچنین ۹۳ شهروند از جمله ۳۲ کودک و ۱۷ زن در این حملات مجرح شدند. ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات نظامی این رژیم در نوار غزه، ۸۶۶ راکت از این منطقه به اراضی اشغالی شلیک شده است. در این روز بهدنبال ناتوانی سامانه پدافند هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در دفع حملات موشکی و راکتی مقاومت فلسطین، آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، از کشته شدن یک اسرائیلی در پی خطای این سامانه در رهگیری موشکهای مقاومت پرده برداشت. در این بین سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، درباره تجاوزات جدید رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت:«انگیزههای نتانیاهو برای تجاوز جدید به غزه، بازیابی بازدارندگی است که در تمام جبههها فروپاشیده است. نتانیاهو از طریق این تجاوز به دنبال حل بحران دولتی و بهبود وضعیت ساکنان فلسطین اشغالی است.» «احسان عطایا»، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بامداد روز گذشته گفت:«هنوز توافقی برای آتشبس با دشمن صهیونیستی انجام نشده است. میانجیها به دلیل عدم پایبندی دشمن نمیتوانند تضمینی ارائه کنند و توقف سیاست ترور، پیشنیاز مذاکرات آتشبس است. هیئت جهاد اسلامی برای بحث در مورد آتشبس در قاهره است و مدیریت مقاومت در این نبرد منسجم و قوی است.» شبکه الغد مصر نیز به نقل از منابعی گزارش داده است که مذاکراتی که مصر و سازمان ملل متحد برای دستیابی به آتشبس در غزه در حال انجام آن هستند، بسیار سخت است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 140 فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.