| کد مطلب: ۴۴۴۶۱

روسیه به‌دنبال ایجاد صرافی طلای مستقل از غرب

روسیه با هدف کاهش وابستگی به نظام مالی غرب و انجمن بازار شمش لندن، در حال راه‌اندازی صرافی طلای بومی است؛ اقدامی که با استقبال کشورهای عضو بریکس و در راستای تقویت دلارزدایی همراه شده است.

روسیه به‌دنبال ایجاد صرافی طلای مستقل از غرب

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، از رسانه تحلیلی «اینتلی‌نیوز»، روسیه در حال آماده‌سازی برای راه‌اندازی صرافی طلای اختصاصی خود و مستقل از انجمن بازار شمش لندن است؛ نهادی که از زمان تاسیس در اوایل قرن بیستم، سیستم قیمت‌گذاری بین‌المللی طلا را تحت سلطه خود درآورده است.

به گفته مقامات روسی، دادوستد در پلتفرم جدید روسیه، مبتنی بر شمش فیزیکی بوده و مشارکت در آن برای کشورهای بریکس نیز آزاد است. این اقدام تلاشی در راستای ایجاد یک بازار طلای «خودکفا» و مستقل از زیرساخت‌ مالی غرب است و روند دلارزدایی بین اقتصادهای نوظهور را بازتاب می‌دهد.

چین نیز از طریق گشایش نخستین خزانه طلای برون‌مرزی خود در هنگ‌کنگ، گامی مهم در این راستا برداشته است. این خزانه‌، شرکای تجاری چین که با این کشور تراز مثبت دارند را قادر می‌سازد تا مازاد یوآن را به طور مستقیم از طریق صرافی طلای شانگهای، به طلا تبدیل کرده و دلار آمریکا را به طور کامل به اصطلاح دور بزنند و از چرخه خارج کنند.

مقامات چینی در توضیح این اقدام گفته‌اند که این خزانه «گامی جسورانه در راستای شفاف‌سازی تجاری و بازگشتی به اصول قرن نوزدهم است؛ هر کجا طلا هست، پول هم وجود دارد

انتظار می‌رود که این تحول نقش یوآن را در تراکنش‌های بین‌المللی به ویژه در میان کشورهای متاثر از تحریم‌های آمریکا تقویت کند. طلا همچنان به عنوان سرمایه‌ای امن روندی صعودی داشته و در بحبوحه تنش‌های تجاری و ابهامات ژئوپلیتیکی در ماه‌های اخیر، بارها رکوردشکنی کرده است.

صربستان در اروپا یکی از نخستین و در زمره کشورهایی است که ذخایر طلای خود را به داخل کشور منتقل می‌کند. به نوشته بلومبرگ، بلگراد تمام ذخایر طلای خود به ارزش ۶ میلیارد دلار را به خزانه و سرزمین خود منتقل کرده است و دیگر برای ذخیره فلز زرد از شرکای خارجی‌اش استفاده نمی‌کند. دولت صربستان این اقدام را گامی احتیاطی در برابر بحران‌های مالی و تحریم‌های احتمالی توصیف کرده است.

به نوشته بلومبرگ به نقل از تحلیلگران، صربستان با این اقدام «جعبه پاندورا» را گشوده است. این تحلیلگران یادآور شده‌اند که سایر کشورها نیز احتمالا حالا به طور مخفیانه ذخایر طلای خود را از صندوق‌های امانات غربی خارج کرده و آنها را تحت کنترل خود در می‌آورند.

احیای کنترل کشورها بر ذخایر طلای خود و نظارت بر سازوکارهای قیمت‌گذاری مستقل از اقتصادهای غربی، بر تعمیق شکاف در نظم مالی جهان صحه می‌گذارد؛ نظمی که از سال ۱۹۲۲ تاکنون حکمفرما بوده است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
پربازدیدترین
آخرین اخبار