سالمرگ اولین مستندساز حرفهای ایران
بعد از کودتای سال ۱۲۹۹، جوان ایرانی اروپادیده به اسم خانبابا معتضدی که فرزند یکی از رجال بلندپایه بود، با یک دوربین فیلمبرداری فرانسوی به ایران برمیگردد. بعد از میرزا ابراهیمخان عکاسباشی، او دومین نفری بود که این وسیله را از غرب به ایران آورد.

بعد از کودتای سال 1299، جوان ایرانی اروپادیده به اسم خانبابا معتضدی که فرزند یکی از رجال بلندپایه بود، با یک دوربین فیلمبرداری فرانسوی به ایران برمیگردد. بعد از میرزا ابراهیمخان عکاسباشی، او دومین نفری بود که این وسیله را از غرب به ایران آورد. بعد از مدتی خانبابا با ساخت مستندهایی از خانواده و نوادگان قاجار، از سوی دربار دعوت میشود و در مراسم دولتی فیلمبرداری میکند.
این تجربیات و شهرت او، باعث میشود آوانس اوگانیانس برای ساخت اولین فیلم سینمایی ایرانی یعنی «آبی و رابی»، سراغ او برود و خانبابا کار فیلمبرداری این فیلم را برعهده بگیرد. علاوه بر این، خانبابا معتضدی از بسیاری رویدادهای مهم کشور مانند مراسم تاجگذاری در کاخ گلستان، شروع بنای راهآهن، جشن مشروطیت در مجلس شورای ملی، مراسم افتتاح رادیو تهران و... مستند تهیه کرده است. به پاس تلاشهایش، سال 1313 نشان عالی درجه یک هنری بهعنوان اولین فیلمبردار ایرانی به او اهدا شد. خانبابا معتضدی در 29 اردیبهشتماه 1365 بهعلت کهولت سن درگذشت.