| کد مطلب: ۳۶۳۵۰

احتمال راه‌اندازی راه‌آهن شلمچه - بصره برای اربعین

مدیرعامل راه آهن اعلام کرد: علیرغم اینکه پیمانکار راه آهن شلمچه - بصره متعهد است تا پایان تیر سال بعد کل پروژه را به اتمام برساند، ولی با توجه به اهمیت زائران اربعین، هماهنگی اولیه انجام شده که دو خط از این خطوط تا اربعین امسال آماده بهره‌برداری و سکوی آن هم آماده شود که زائران بتوانند تا مرز از راه‌آهن استفاده کنند.

احتمال راه‌اندازی راه‌آهن شلمچه - بصره برای اربعین

به گزارش هم میهن آنلاین ، جبارعلی ذاکری - معاون وزیر راه و شهرسازی - در حاشیه مراسم سرمایه‌گذاری در صنعت ریلی در جمع خبرنگاران، آخرین وضعیت راه آهن شلمچه _ بصره را تشریح کرد و گفت: پروژه شلمچه - بصره یکی از پروژه‌هایی است که در شش ماهه اخیر فعال شده و مین روبی آن تا سه ماه دیگر به طور کامل نهایی خواهد شد.

وی افزود: در بازدیدی که روز گذشته داشتیم، میزان مین‌روبی به هشت کیلومتر رسیده بود و هر چقدر  از مرز فاصله می گیریم، تعداد کشف مین‌ها و ادوات جنگی کاهشی و سرعت عملیات بیشتر می‌شود.

ذاکری گفت: در بحث احداث پل نیز  پیمانکار دو شمع داخل آب را اجرا کرد. با برنامه‌ای که به ما ارائه دادند، امیدواریم روند اجرای پل سرعت بگیرد چون در برنامه زمان‌بندی باید پیشرفت ۱۷.۵ درصدی می‌داشتند که تا کنون ۱۶ درصد پیشرفت داشتند و ۱.۵ درصد عقب بودند.

مدیرعامل راه آهن ادامه داد: امیدواریم پیمانکاران تا پایان سال بتوانند به تعهداتشان عمل کنند. به نظر می رسد تا سه ماه آینده حداقل شش پایه پل‌ها نمود عینی پیدا کند. هم‌زمان هم تیرهای آنها به صورت پیش ساخته در داخل کشور و در شهر اهواز ساخته می شود که قرار است به پروژه منتقل شود.

وی تصریح کرد: پیشرفت بسیار خوبی در بحث آماده سازی ایستگاه شلمچه در بخش مسافری داشتیم. علیرغم اینکه پیمانکار متعهد است تا تیر ماه سال بعد کل پروژه را به اتمام برساند ولی با توجه به اهمیت زائران اربعین هماهنگی اولیه انجام شده که دو خط از این خطوط تا اربعین امسال آماده بهره‌برداری و سکوی آن هم آماده شود تا با این کار مشکل زائران کمتر شود و تا لب مرز از راه آهن استفاده کنند.

ذاکری همچنین در ادامه به کریدور شرق به غرب نیز اشاره کرد و گفت: سرخس تا چشمه ثریا یکی از کریدورهای مهم است و ما در شبکه ریلی تا  ایستگاه خاوران  تبریز را ساختیم و از خاوران تا ایستگاه فعلی شهر تبریز و مرند تا چشمه ثریا باقی مانده است.

وی عنوان کرد: اتصال ما از طریق چشمه ثریا به راه آهن ترکیه باعث خواهد شد که به کل شبکه ریلی اروپا با عرض خط استاندارد متصل شویم و خط از این منظر اهمیت بالایی دارد.

مدیرعامل راه آهن ادامه داد: در مذاکراتی که سه ماه قبل در ترکیه با وزیر حمل و نقل این کشور داشتیم و تاکید مقام عالی وزارت مقرر شد تیم کارشناسی جلساتی را  برگزار و اهمیت پروژه، ضرورت انجام آن، میزان مراودات بار بین ایران و ترکیه و اروپا را بررسی کنند. خوشبختانه اولین جلسه در ترکیه و دومین جلسه هفته گذشته در شهر ماکو برگزار شد.

 به گفته وی، هر دو کشور عزم شان را جزم کردند که اجرایی شدن این پروژه و عملیاتی شدن آن را دنبال کنند. امیدواریم که این پروژه سر و سامان بگیرد و هدف ما در انتقال بار از شرق کشور به غرب و غرب به شرق که غالباً  ترانزیتی است محقق شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به آخرین وضعیت قطار تندروی تهران_ مشهد و کاهش زمان سیر نیز گفت:  در حال حاضر تردد در مسیر ریلی تهران _مشهد تا سرعت ۱۶۰ کیلومتر طراحی شده و در حال حاضر تعدادی از قطارها با سرعت ۱۶۰ کیلومتر تردد می‌کنند. امیدواریم امسال بتوانیم در تابستان تعداد قطارهایی با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت را افزایش دهیم زیرا  اگر تعداد آنها افزایش پیدا کند ظرفیت شبکه بیشتر می شود. یعنی جای همین قطارهایی که با سرعت ۱۴۰ و ۱۲۰کیلومتر در ساعت تردد می کنند را قطارهایی با سرعت ۱۴۰ و ۱۶۰ بگیرد و زمان سیر کوتاه و در آن فاصله زمانی امکان اعزام قطار دیگری فراهم می شود.

ذاکری بیان کرد: البته از نظر فنی همزمانی قطارها با سرعت کم و زیاد قطعاً مشکلاتی را برای سیر ایجاد می‌کند، چون ممکن است تاخیر یک قطار باعث شود که قطار بعدی  نتواند با سرعت۱۶۰ کیلومتر در ساعت سیر کند و اگر زودتر برسد حتماً باید در ایستگاه متوقف شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود:  اولین قطار آزمایشی با افزایش سرعت را ابتدای امسال  کمیسیون عالی سوانح اجرا کردند که دقیقا شش ساعت و ۴۰ دقیقه به مشهد رسید. زمان هم طوری بود که نیاز به توقف برای نماز هم نداشت؛ بنابراین این آزمایش انجام شده  اما دنبال این نیستیم که واقعاً مدت زمان سیر را کاهش و به شش ساعت و ۴۰ دقیقه برسانیم، چون مابقی  قطارها با مشکل روبرو می شوند ولی برنامه‌ داریم که بتوانیم زمان سیر را به حداقل هفت ساعت و ۲۰ دقیقه کاهش دهیم.

ذاکری افزود: پروژه برقی کردن قطارها یکی از پروژه‌های اولویت دار کشور است. از شش ماه که مستقر شدیم به دنبال احیای قراردادهای قبلی  از طریق شرکت های داخلی و خارجی هستیم. مقدماتش فراهم شده است. مذاکراتی با سازمان برنامه بودجه داشتیم اگر تخصیص امسال صورت گیرد عملیات اجرایی را به زودی شروع خواهیم کرد. منابع پیش بینی شده در قانون بودجه برای امسال ۲۵۰۰ میلیارد تومان است البته درخواستی که کردیم بسیار کمتر از این رقم بود تا بتوانیم مقدمات کار و برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار را برای بخش اول آن پیش ببریم.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار