جینف اساس تحقق دولت الکترونیک/در جریان بازدید سرزده رئیسجمهور از وزارت ارتباطات مطرح شد
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان دیروز در بازدیدی سرزده به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفت و ضمن شرکت در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، در جریان روند اجرای پروژه ملی «جینف» GNAF (طرح هویتبخشی به مکانها) قرار گرفت.

مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان دیروز در بازدیدی سرزده به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفت و ضمن شرکت در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، در جریان روند اجرای پروژه ملی «جینف» GNAF (طرح هویتبخشی به مکانها) قرار گرفت. این سومین حضور رئیسجمهور از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای دولت چهاردهم است.
به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیسجمهور در نشسی با حضور ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و معاونان او، با قدردانی از اقدامات انجامشده در وزارت ارتباطات برای طرح هویتبخشی به مکانها، ابراز امیدواری کرد این طرح هرچه زودتر به مرحله اجرای نهایی برسد.
پزشکیان با تأکید بر نقشآفرینی نهادهای محلی و مردمی در تسریع روند جمعآوری اطلاعات، پیشنهاد داد که مساجد، مدارس، پایگاههای سلامت و شهرداریها باتوجه به گستردگی و پوشش مناسب در محلات کشور، در جمعآوری دادههای مورد نیاز پروژه جینف مشارکت کنند. او در این خصوص گفت: «تشکیل تیمهایی در پایگاههای محلی و تقسیمبندی مناطق جغرافیایی با ارائه الگو و روش علمی از سوی وزارت ارتباطات، فرآیند جمعآوری دادهها را بهمراتب تسهیل و تسریع خواهد کرد. روشهای موجود و ساختار اداری فعلی کشور زمانبر است و بهرهگیری از ظرفیت مردم ضرورتی اجتنابناپذیر است.»
پزشکیان با ضروری خواندن مدیریت یکپارچه دادهها در کشور افزود: «باید به سطحی از مدیریت اطلاعات برسیم که با یک کلیک بتوان تمام دادههای مورد نیاز از هویت افراد تا اطلاعات اماکن، صنوف و انبارها را استخراج کرد؛ امری که تحقق آن میتواند سد محکمی در برابر فساد، رانت و سرقتهای ساختاری ایجاد کند.» او همچنین از آمادگی کامل دولت برای اصلاح قوانین یا تدوین آییننامههای جدید درزمینه مدیریت اطلاعات و اجرای بهتر طرح هویتبخشی به مکانها خبر داد.
رئیسجمهور دستیابی به اطلاعات دقیق را پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم دانست و تصریح کرد: «اطلاع از نیازهای بهداشتی، آموزشی و معیشتی جامعه، تنها در سایه دسترسی به دادههای دقیق و جامع میسر خواهد بود و بیتردید، هرگونه خدمترسانی باکیفیت و هدفمند منوط به شناخت صحیح از نیازهای واقعی مردم است.»
پزشکیان افزود: «برای تحقق این اهداف فرصت زیادی در اختیار نداریم و باید هرچه سریعتر فرآیند جمعآوری اطلاعات به پایان برسد. حل بسیاری از مسائل کشور، بهویژه ناترازیها و ناکارآمدیها، در گرو دسترسی به دادههای بهروز و قابل اتکاست.»
رئیسجمهور همچنین بر ضرورت بهرهگیری از تجارب موفق جهانی در اجرای این پروژه تأکید کرد و از تجمیع و ادغام کانونهای متعدد تصمیمگیری در حوزه آمار و اطلاعات در آیندهای نزدیک خبر داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در جلسه با رئیسجمهوری پروژه ملی جینف را رکن اساسی تحقق دولت الکترونیک خواند و گفت که توسعه هوشمندسازی بدون آن ناقص خواهد ماند.
هاشمی، جینف را پروژه مهم و اولویتدار در دولت عنوان و تصریح کرد: «راهبری و توسعه بسترها و زیرساختهای اجرای این پروژه بهصورت مستقیم به وزارت ارتباطات مربوط است.»
او با اشاره به اقداماتی که در سالهای گذشته در حوزه هوشمندسازی انجام شده است، تصریح کرد که مردم کمتر شاهد اثرات هوشمندسازی در زندگی خود بودهاند و توضیح داد: «با در اختیار داشتن کد ملی افرادی که در حوزههای سلامت، امور بانکی یا ملکی، خدماتی دریافت میکنند، میتوان مشخص کرد که به چه میزان از بخشهای دولتی یا خصوصی، خدمات دریافت کردهاند.»
وزیر ارتباطات نیاز به همگرایی دستگاههای مختلف برای اجرای پروژه را مهم دانست و افزود: «دستگاههای مختلف کارهای موازی در طراحی نقشه کار انجام دادهاند که به تطبیق این نقشهها نیاز هست.» هاشمی همچنین به ماهیت پویا و تغییرات ذاتی زمین اشاره کرد و گفت: «بهدلیل تغییرات دائمی زمین، بهروزرسانی مستمر اطلاعات ضروری است و باید سایر دستگاهها نیز پای کار باشند.»