| کد مطلب: ۳۵۹۹۷

رفیق قالیباف محبوب اصلاح‌‎طلبان/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب غلامحسین مظفری به‌عنوان استاندار خراسان رضوی

انتخابِ استانداری با گرایش سیاسی اعتدالی در استانی که پس از ۲۰ سال یک چهره غیراصولگرا در آن به سمت استاندار رسیده است، برای عده‌ای در خراسان رضوی مایه مسرت است و برخی آن را بی‌فایده می‌دانند.

رفیق قالیباف محبوب اصلاح‌‎طلبان/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب غلامحسین مظفری به‌عنوان استاندار  خراسان رضوی

انتخابِ استانداری با گرایش سیاسی اعتدالی در استانی که پس از 20 سال یک چهره غیراصولگرا در آن به سمت استاندار رسیده است، برای عده‌ای در خراسان رضوی مایه مسرت است و برخی آن را بی‌فایده می‌دانند. وقتی از نگاه برخی فعالان سیاسی در خراسان رضوی «اینجا حرف اول و آخر را استاندار نمی‌زند»، یعنی استاندار در این استان آن جایگاهی که استاندارانِ دیگر استان‌ها از آن برخوردار هستند را ندارد.

مهمترین دلیل این امر را حضور قدرت‌های سیاسیِ رادیکال در خراسان رضوی عنوان می‎کنند که کار را برای استانداران سخت کرده است و از همین روی است که فعالان سیاسی این استان معتقدند که «قدرت دست استانداری نیست». با این وجود انتخاب غلامحسین مظفری برای برخی امیدوار‌کننده بود و برخی نیز از همان روزِ معارفه اعتراضات سرسختانه به وی را آغاز کردند و همه اینها نشان می‌داد استانداری که در مناصب مدیریتی گوناگون از حاشیه‌ها نیز به دور نبوده، در خراسان رضوی نیز راه سختی در پیش دارد.

پیچیدگی روابط آقای استاندار

رفیق محمدباقر قالیباف، فرماندارِ دولت خاتمی و مدیرِ دولت روحانی و حالا استاندار خراسان رضوی در دولت پزشکیان، شخصیتِ سیاسی غلامحسین مظفری را پیچیده نشان می‌‎دهد. شاید از همین روی است که فعالان سیاسیِ اصلاح‌طلب و اصولگرا در اظهارنظر درباره او دچار تداخلِ افکار می‌شوند؛ اصلاح‎طلب‎ها از رویکردِ سیاسی‎اش راضی هستند اما به برخی عملکردهایش منتقدند، اصولگراها هم او را مدیرِ خوبی می‌دانند اما دخالت اصلاح‌طلب‌ها در امور استانی را بیش از حد توصیف می‌کنند.

او رئیس ستاد قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم در خراسان رضوی بود؛ قالیباف مظفری را در سال 92 مدیرعامل بانک شهر کرده بود و در مدتِ کوتاه حضور خود در این بانک حواشی بسیاری به‌وجود آمده بود؛ از جمله استخدام ضربتی نیروهایی در بانک شهر در روزهای پایانی سال که گفته می‌شود اکثراً اهل نیشابور (زادگاه مظفری) و مشهد بودند. مظفری در دولت روحانی روابط کاری پیچیده‌ای را تجربه کرد، با روی کار آمدن دولت امید در اظهاراتی گفته بود که گزینه استانداری خراسان رضوی است و چه چیزی بهتر از اینکه هم اهل خراسان است و هم نباید به مجموعه دولتی که با شعار تدبیر و امید حرکت می‌کند، جواب رد داد.

از سوی دیگر رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در خراسان رضوی نیز او را فردی اعتدال‌گرا و بهترین گزینه برای استانداری خراسان رضوی اعلام کرد. در نهایت در سال 93 به سمت معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری تهران منصوب شد. در سال 97 به مدیرعاملی منطقه آزاد کیش رسید. ریاست در این منطقه رابطه مظفری با روحانی را به کلی به هم زد. 

انتخابِ ژن‌های خوب

حاشیه‌های انتصاباتِ مظفری در دولت روحانی نیز گریبان‌اش را گرفت و انتصابِ دختر مهرعلیزاده به سمت دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت منطقه آزاد کیش، او را به یکی از نمادهای ژنِ خوب در دولت تدبیر و امید تبدیل کرد. پیش از آن نیز رسانه‌ها از انتصابِ پسر عارف به سمت مشاور مظفری در منطقه کیش خبر داده بودند. او در نهایت در سال 99 از ریاست این منطقه برکنار شد و پس از مدتی نسبت به حواشی ایجادشده در پی این برکناری افشاگری‌هایی کرد.

از جمله اینکه به وی اینگونه گفته شد که رئیس‌جمهور نسبت به مظفری حس خوبی ندارد و مهمترین دلیل عصبانیت روحانی از وی  عدم استقرار گمرک در کیش بود. حضور قالیباف در کیش بدون اطلاع روحانی، واگذاری لایروبی اسکله کیش به قرارگاه خاتم و قرنطینه کیش در دوران کرونا با وجود مخالفت روحانی از جمله دلایلی بود که مظفری در این افشاگری مطرح کرد. 

اصلی‌ترین گزینه

با وجود این حواشی، مظفری پس از روی کارآمدن دولت چهاردهم به عنوان یکی از گزینه‌های کلیدی برای استانداری خراسان رضوی از سوی اصلاح‌طلبان و اعضای ستاد پزشکیان در خراسان رضوی مطرح شد. او حمایت قالیباف را نیز با خود داشت و انتخاب‌اش مورد حمایت اصلاح‌طلبان به ویژه از این منظر بود که خراسان رضوی پس از دولت اصلاحات هیچ استاندار غیراصولگرایی به خود ندیده بود و پس از 20 سال یک فرد اعتدالی به این سمت می‌رسید. حضورِ چندجانبه مظفری در گروه‌های مختلف سیاسی دردسرهای دیگری نیز برایش به همراه داشت و در روز تودیع و معارفه اعتراضاتی به انتصاب وی مطرح شد و منجر به برهم خوردن جلسه معارفه‌اش شد. 

اصلاح‌طلبان راضی‌اند

مظفری از زمانی که روی کارآمده برخی افراد را در سمت‌های خود ابقا کرده و بیشترین تغییرات را در فرمانداری‌ها ایجاد کرده است. محمدعلی نبی‌پور، چهره سیاسی اصلاح‌طلب را به سمت معاون سیاسی خود رسانده است و بهمن شیردل، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب را نیز به عنوان سرپرست حوزه استاندار منصوب کرد. او جواد خدائی را که در دولت سیزدهم معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بود به سمت مشاور و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه استان منصوب کرد.

همچنین علیرضا قامتی که در دولت روحانی فرماندار نیشابور بود به سمت معاونت هماهنگی امور عمرانی استان رسید. بازی دادن اصلاح‌طلبان در پست‌های مدیریتی در این استان تا اینجای کار مورد توجه این جریان سیاسی قرار گرفته و از حضور مظفری در خراسان رضوی به نیکی یاد می‌کنند، اگرچه استاندار خراسان رضوی وعده انتخاب زنان در حوزه‌های مدیریتی را مطرح کرده است اما این وعده تاکنون از سوی وی عملیاتی نشده است.با این وجود باید منتظر ماند و دید این چهره اعتدالی پس از 20 سال از پس استانی که به حیاط خلوت اصولگراهای تندرو معروف است برخواهد آمد یا خیر.

در همین راستا و در گفتگو با ناصر آملی فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب و حمیدرضا ترقی دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی به بررسی بیشتر این موضوع پرداختیم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار