تصویرسازی نادرست دشمن
دشمن در جنگشناختی، عمدتاً روی گسلهای عمومی مذهبی و قومی برنامهریزی کرده است.
عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع در همایش ملی جنگشناختی که به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد با اشاره به اینکه شکل جنگها امروزه تغییر کرده است و دیگر مختص نیروهای نظامی و خط مقدم مرزها نیست گفت:«جنگشناختی امروز به خیابانها، منازل، دانشگاهها و مدارس کشیده شده است. در جنگشناختی تحمیل اراده وجود ندارد؛ در این نوع جنگ، افراد با اراده، علاقه، و اشتیاق کامل، آنچه را که دشمن میخواهد، انجام میدهند.»
وی با تاکید بر افزایش سواد رسانهای در جامعه، دانشگاهها و مراکز آموزشی برای مقابله با جنگشناختی، اظهار کرد:«بدون آگاهی و توانمندی در تشخیص درست از نادرست در فضای رسانهای، افراد به راحتی ممکن است تحت تاثیر اطلاعات غلط قرار گیرند. بهویژه در شبکههای مجازی که بسیاری از مطالب آن دروغ یا کذب است، باید توانایی تحلیل و درک صحیح از واقعیتها را تقویت کنیم.»
امیر نصیرزاده یادآور شد:«دشمن در جنگشناختی، عمدتاً روی گسلهای عمومی مذهبی و قومی برنامهریزی کرده است. ایران، با مجموعهای از قومیتها و مذاهب مختلف که در طول تاریخ در کنار هم با صلح، آشتی و آرامش زندگی کردهاند، دارای پتانسیل بالایی برای موفقیتهای بزرگ است و وظیفه ماست در مقابل چنین تلاشهایی هوشیار باشیم و از هرگونه اقدامی که موجب تفرقه و تنش در داخل کشور شود، جلوگیری کنیم تا ایران با یکپارچگی و همبستگی به سمت موفقیتهای بزرگ رود.»
وزیر دفاع با بیان اینکه دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ هردو نادرست است، تصریح کرد: «برای مقابله با جنگشناختی دشمن، از مهمترین راهکارها، حکمرانی در فضای مجازی است. در دنیای امروز شبکههای اجتماعی و فضای مجازی به یکی از ابزارهای اصلی جنگشناختی تبدیل شدهاند و اگر نتوانیم در این فضا حکمرانی مناسب و مؤثری داشته باشیم، به سرعت به عرصهای تبدیل میشود که قدرت و تأثیرگذاری آن از دست ما خارج خواهد شد و دشمن میتواند به راحتی ذهنها را تحت تأثیر قرار دهد.»
وی یادآور شد:«حکمرانی در فضای مجازی به این معنی است که باید قوانین و مقررات مشخصی برای این فضا وضع شود تا جلوی هرج و مرج و تاثیرات منفی دشمن گرفته شود. در فضای مجازی باید قوانینی برای استفاده، کنترل محتوا و جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست یا مخرب اعمال شود».