| کد مطلب: ۲۶۵۲۴

رویترز: پوتین آماده مذاکرات آتش‌بس در اوکراین است

رویترز به‌نقل از چند منبع ناشناس مدعی شد که «ولادیمیر پوتین» آماده مذاکرات آتش‌بس با «دونالد ترامپ» است.

رویترز: پوتین آماده مذاکرات آتش‌بس در اوکراین است

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز، پنج منبع آگاه از مقامات کنونی و سابق روس، در گفت‌وگو با رویترز مدعی شدند که پوتین آماده بحث بر سر توافق آتش‌بس اوکراین با ترامپ است. این افراد که خواستند نامشان فاش نشود در عین حال اعلام کردند که رهبر کرملین هرگونه امتیاز بزرگ ارضی را رد کرده و اصرار دارد که کی‎یف باید دست از تلاش برای عضویت در ناتو بردارد.

این خبرگزاری یادآوری می کند که ترامپ به عنوان رئیس جمهوری منتخب آمریکا بارها وعده پایان سریع جنگ را داده است. روسیه در حال حاضر بخش‌هایی از اوکراین به مساحت ایالت ویرجینیا را در آمریکا بدست گرفته و با سریع‌ترین سرعت از روزهای اولیه جنگ در حال پیشروی است.

این منابع همچنین خاطرنشان کردند که از نظر پوتین احتمالا در مورد تقسیم دقیق چهار منطقه شرقی دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون جایی برای مذاکره وجود دارد.

در حالی که مسکو اعلام کرده که این چهار منطقه بخشی از خاک روسیه است و زیر چتر هسته‌ای آن قرار دارد، کنترل نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد این مناطق یعنی چیزی نزدیک به ۲۶ هزار کیلومتر مربع آن هنوز در اختیار نیروهای اوکراینی است.

دو تن از این مقامات آگاه همچنین مدعی شدند که روسیه احتمالا آماده عقب نشینی از بخش های نسبتا کوچکی که در مناطق خارکف و میکولایف در شمال و جنوب اوکراین است.

رئیس‌جمهوری روسیه در ماه جاری میلادی گفت که هرگونه توافق آتش بس باید با واقعیت در جبهه جنگ همخوان باشد.

از سوی دیگر، در پی تصمیم آمریکا برای رفع محدودیت استفاده از سامانه‌های موشکی ATACMS به اوکراین برای حمله به خاک روسیه، دو تن از این منابع، حل و فصل جنگ کنونی را همراه با دشواری و پیچیدگی‌های جدید ارزیابی کردند. آنها تاکید کردند که در صورت عدم آتش‌بس، روسیه به پیشروی ادامه می دهد.

استیون چونگ مدیر ارتباطات ترامپ در این خصوص به رویترز گفت: «وی تنها کسی است که می تواند هر دو طرف را به منظور مذاکره صلح گردهم آورد و برای پایان جنگ و توقف کشتار تلاش کند».

در این میان ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین، نیز تاکید کرده است که کشورش تا زمانی که آخرین سرباز روس بیرون رانده نشود، آرام نخواهد گرفت و باید مرزهای اوکراین به زمان پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ بازگردد؛ هدفی که به گفته ژنرال‌های ارشد آمریکایی بسیار جاه طلبانه است.

پوتین در تاریخ ۱۴ ژوئن (خرداد) نیز شرایط آغازین خود را برای پایان فوری جنگ بیان کرد؛ اوکراین باید جاه طلبی های خود برای عضویت در ناتو را کنار بگذارد و تمام نیروهای خود را از کل قلمرو چهار منطقه اوکراینی خارج کند.

 

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار