سرپرست معاونت اقتصادی استانداری گیلان
25درصد سرمایه گذاری خارجی 20 ساله اخیر گیلان در دولت سیزدهم بوده است/150 تقاضای سرمایه گذاری در استان
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان گفت: 25 درصد از مجموع 601 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان گیلان طی سالهای 1383 تا 1402 در دولت سیزدهم انجام شده است.
هممیهن آنلاین: حسین محمدیان در حاشیه اختتامیه نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران(ایران اکسپو ۲۰۲۴) در تهران گفت : در این نمایشگاه هم با حدود ۲۰ بسته(موقعیت) سرمایه گذاری به ارزش بیش از ۹۰ همت آماده شده در حوزه های مختلف دارای ظرفیت استان حضور یافتیم. وی تصریح کرد: در عین حال بیش از ۱۰۰ طرح سرمایه گذاری و ظرفیت جدی استان در سایت استانداری و حوزه سرمایه گذاری اقتصاد و دارایی ما به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران پیش از این عرضه شده است و این نمایشگاه هم فرصتی برای ارائه مستقیم این ظرفیت ها بود.
وی در ادامه همه سرمایه گذاران برای حضور و انجام فعالیت تولیدی و اقتصادی در استان گیلان دعوت کرد وگفت: به منظور تسهیل سرمایه گذاری و رفع موانع نیز طبق برنامه ریزی های انجام شده با همه توان تلاش می کنیم فضای کسب و کار برای آنها را بهبود و ارتقا بخشیم.
محمدیان تصریح کرد: تکمیل زنجیره ارزش در بخش تولید تا صادرات بخشی از ظرفیت های صنایع استان هم در این طرح های سرمایه گذاری دیده شده است که می تواند ضمن کمک به رونق تولید و اشتغال در حوزه ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری هم بسیار موثر باشد.
دریافت ۱۵۰ درخواست خارجی و داخلی سرمایه گذاری در گیلان
محمدیان در ادامه با بیان اینکه در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ بالغ بر ۱۵۰ درخواست از کشورها و استانهای مختلف برای سرمایه گذاری در استان داشتیم ، افزود: از این میان بیش از ۱۵ سرمایه گذار از کشورهای مختلف از جمله حوزه دریای خزر و خلیج فارس بود که تفاهم نامه هایی هم در این رابطه امضا شد.
سرپرستی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: بعد از اتمام نمایشگاه همکاران ما در حوزه اقتصای برای تک تک این متقاضیان سرمایه گذاری وقت گذاشته و موضوعات را بررسی می کنند.
وی عنوان کرد: در این نمایشگاه در حوزه کشاورزی و اقتصاد دریا محور و گردشگری نیز مذاکراتی انجام شد، ضمن آنکه در حوزه کشاورزی یکی از مشکلات جدی خام فروشی است و الان عموما رویکرد ما به تقویت صنایع تبدیلی کشاورزی می باشد به عنوان نمونه ایجاد صنایع فرآوری زیتون و فندق که محصولات تولیدی و خاص استان است ارزآوری و ارزش افزوده زیادی ایجاد می کند.
وی با اشاره به تاکیدات و راهبری دکتر عباسی استاندار در خصوص تسهیل فرایندهای اقتصاد گیلان تصریح کرد: از اینرودر استان گیلان از سرمایه گذاری درحوزه صنایع تبدیلی کشاورزی استقبال می شود و ما می توانیم عرصه مورد نیاز را در اختیار آنها قرار داده و در تامین مالی آنها هم کمک کنیم.
محمدیان ادامه داد: در حوزه اقتصاد دریا محور هم تا کنون برای تولید خاویار پنج نقطه شناسایی شده برای بحث بندر مزرعه و شهر خاویاری که هم طرح اقتصادی ارائه شده و می توانیم عرصه ساحلی و دریایی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم که در این نمایشگاه در این حوزه مذاکراتی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت هم در طرح های اقتصادی ارائه شده مذاکراتی صورت گرفت ودر زمینه احیاء واحدهای پوشاک هم گفت و گوهایی شد ضمن آنکه متقاضیان بسیاری هم برای فعالیت و سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی، محصولات کشاورزی مثل برنج ، کیوی ، چای و زیتون، فندق و داروهای گیاهی مراجعه کردند که امیدواریم همانطوربه مرحله تفاهم نامه رسیده و توافق و قرار داد آن هم به امضاء برسد.
وی با قدردانی از رسانه های استان در پوشش خبری مطلوب نمایشگاه توانمندی های ایران اکسپو گفت: در این نمایشگاه تلاش شد ظرفیت های استان را در سه حوزه ارائه کنیم و در عین آنکه شاخص های استان وضعیت و سیمای اقتصادی این خطه هم به خوبی ارائه شد.
وی توضیح داد: چنانکه با تلاش و همت همکاران ما در سال ۱۴۰۲ در نرخ مشارکت اقتصادی از میانگین کشوری بالاتر بودیم و رتبه های سوم تا حداکثر نهم را داشتیم، نرخ بیکاری استان از متوسط کشوری پایین تر بود و تعهد اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۸ درصد تحقق یافت.
وی ادامه داد: ضریب جینی ما در حوزه شهری و روستایی از میانگین کشور پایین تر است و سهم اشتغال در حوزه های کشاورزی، صنعت و خدمات را تعریف کردیم. ضریب جینی شاخصی اقتصادی برای محاسبه توزیع ثروت بین مردم و نابرابری درآمدی در جامعه است. بالابودن این ضریب بیانگر نابرابری شدید و پایینبودن آن بیانگر برابری بیشتر در سطوح درآمدی یک جامعه است.
وی تصریح کرد: در زمینه ایجاد و تقویت زنجیره های ارزش هم در استان بر روی سه حوزه به طور جدی کار می کنیم که شامل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، زنجیره ارزش گردشگری و نوغان دوخت و دوز و صنعت پوشاک از جمله آنهاست .
محمدیان عنوان کرد: استان ۲۰ محصول کشاورزی دارای رتبه های یکم تا پنجم کشوری با قابلیت رقابت را داراست ضمن آنکه در حوزه بهره وری و نیز برخورداری از دانش روز و ظرفیت های دانش بنیان در جایگاه برتر در کشور قرار داریم و با این امکان می توانیم ظرفیت ۳.۵ میلیون تنی تولید کنونی در استان را به چهار میلیون تن برسانیم.
وی افزود : همین نیم میلیون تن محصول یک میلیارد دلار درآمد ارزی و اشتغال ۱۰۰ هزار نفری را در پی دارد.
وی گفت: موضوع دومی که در تقویت زنجیره ارزش دنبال می کنیم آن است که با ایجاد بسته بندی، سورتینگ و برند سازی و استاندارد سازی محصولات و فراورده های متنوعی از تولیدات کشاورزی ایجاد کنیم که این خود کشت و کار را برای کشاورزان ما مقرون به صرفه کرده که به پایداری و امنیت غذایی می انجامد.
وی اظهار کرد: تلاش شد این ظرفیت ها در این نمایشگاه به خوبی ارائه شود و تقریبا همه کسانی که از نمایشگاه بازدید کردند اعم از مسئولان کشوری، متخصصان ، تجار، صادر کنندگان و غیره معتقد بودند که ما در این حوزه بسیار علمی و هوشمندانه عمل کردیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان ادامه داد: در حوزه گردشگری همین رویکرد دنبال می شود به گونه ای که ظرفیت تخت های اقامتی استان را به حدی برسانیم که هر گردشگر ورودی به استان براساس سلیقه خود که بتواند اسکان یافته و از فضای استان استفاده کند. وی اظهار کرد: براین اساس برنامه ریزی شده حداقل در ۱۰ شهرستان ساحلی استان واحدهای اقامتی مناسب ایجاد شود که مقدمات اولیه آن هم فراهم شده است.
وی ادامه داد: در حوزه نوغانداری و پوشاک هم اتفاقات خوبی در دولت سیزدهم رقم خورده است. وی با تاکید بر اینکه احیاء صنایع ابریشم کشی و پوشاک با جدیت بر اساس دستورات نماینده عالی دولت در استان دنبال می شود،عنوان کرد: گیلان زمانی در کشور از نخستین تولید کننده های پوشاک بود که به دلایلی درسایه بی توجهی ها در دولتهای مختلف این صنعت به فراموشی سپرده شد ضمن آنکه در کنار آن و باغات توت که بسیاری از مردم از آن درآمد کسب می کردند به مرور به دلیل غیر اقتصادی بودن از دست رفت.
وی گفت : تلاش بر آن است بتوانیم این واحدها را احیا کنیم که تعدادی از آنها مثل صنایع پوشش و ایران پوپلین احیا شده هر چند به ظرفیت واقعی خود نرسیده اند و اکنون کمک به تامین مالی این واحدها هم جزو برنامه های ما است .
وی تصریح کرد: هشت واحد تولیدی نساجی ما در استان گیلان نیمه تعطیل و یا راکد است که برنامه ریزی شده طی دوره های ۲ تا چهار ساله آنها را به تولید باز گردانیم و بتوانیم از قبل انها هم اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده و به جایگاهی که در پوشاک داشتیم ، برگردیم.
محمدیان با بیان اینکه در حوزه اقتصاد دریا محور هم با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این امر، یکی از مباحث بسیار مهمی در دستور کار است و پرورش ماهیان خاویاری مخصوصا در قفس است که مطالعات صفر آن انجام شده در پنج نقطه از استان گیلان باتوجه به سند آمایش استان برنامه ریزی شده و با توجه به این ۵ شهر برای ایجاد شهر خاویاری استان برنامه ریزی است.
وی تصریح کرد: پیشنهادی آقای لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی هم آن بود که درکنار این شهرهای خاویاری و یا بندر مزرعه های، تعدادی هنرستان با نگاهی به اقتصاد دریا محور داشته باشیم .
وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد دریا محور از آن رو که سهم ما از ۳۰۰ کشتی که در دریای خزر تردد می کنند ۵۰ کشتی است و بقیه با پرچم سایر کشورها تردد دارند برنامه ریزی شده یک واحد کشتی سازی در استان گیلان راه اندازی کنیم که سرمایه گذار آماده سرمایه گذاری است مطالعات صفر آن انجام شده برای در اختیار گرفتن عرصه هم مذاکراتی صورت گرفته است.