| کد مطلب: ۳۸۵۵۸

اکبر صابری معاون سیاسی ستاد انتخاباتی: استاندار تلاش می کند گفتمانش وفاق ملی باشد

به‌نظر من «وفاق ملی» هنوز به یک گفتمان تبدیل نشده و وجوه مبهم بسیاری دارد. در عین حال رویکرد استفاده از ظرفیت همه نخبگان و فرهیختگان استان، فارغ از نگاه و رویکرد سیاسی افراد، توسط ایشان کاملاً عیان و محسوس است؛ تا آنجا که این رویکرد باعث انتقاد برخی حامیان دولت نیز شده است.

اکبر صابری معاون سیاسی ستاد انتخاباتی: استاندار تلاش می کند گفتمانش وفاق ملی باشد

اکبر صابری معاون سیاسی ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان بوشهر در گفت‌وگو با هم‌میهن توضیحاتی درباره عملکرد ارسلان زارع، استاندار بوشهر و رویکردهای او در انتصابات داده است که در ادامه می‌خوانید. 

‌عملکرد استاندار جدید بوشهر را از زمان روی کار آمدن چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

استاندار بوشهر به واسطه تجربه در لایه‌های مختلف وزارت کشور، همچنین بومی بودن، شناخت خوب و دقیق از وضع سابق، موجود و نیازهای پیش روی استان دارند و این یکی از نقاط قوت وی است. یکی از مهم‌ترین اقدامات ایشان، به روزرسانی داده‌های مختلف در بخش‌های برنامه‌ای، بودجه، زیرساخت، راه‌ها، انرژی و… بود و با برگزاری جلسات تخصصی با مدیران بخش‌های مختلف، سفرهای دقیقی برای دیدار با مقامات ملی مرتبط انجام دادند. به درخواست ایشان تکمیل پروژه‌ها با پیشرفت ۸۰ درصد، ظرف یک تا دو سال آینده مورد تصویب واقع شد. دیدار با مردم و گروه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی، سفر به شهرهای مختلف استان از جمله رویکردهای آقای زارع در استان است.  

‌آیا استاندار بوشهر توانسته‌ گفتمان وفاق ملی را در استان بوشهر اجرایی کند؟

به‌نظر من «وفاق ملی» هنوز به یک گفتمان تبدیل نشده و وجوه مبهم بسیاری دارد. در عین حال رویکرد استفاده از ظرفیت همه نخبگان و فرهیختگان استان، فارغ از نگاه و رویکرد سیاسی افراد، توسط ایشان کاملاً عیان و محسوس است؛ تا آنجا که این رویکرد باعث انتقاد برخی حامیان دولت نیز شده است. پرهیز از جابه‌جایی و عزل سریع مدیران دولت قبل، همکاری برای پیشبرد برنامه‌ها، تعامل با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و… با هدف تحقق شعار وفاق و البته همکاری در راه پیشرفت و توسعه استان در اولویت استاندار بوشهر است.

‌عملکرد استاندار بوشهر در انتصاب‌ها چگونه بوده است؟ 

به‌نظر می‌رسد در انتصاب مدیران، خیلی نگاه سیاسی دخالت داده نشده و تلاش شده تخصص و رزومه افراد بیشتر مدنظر قرار گیرد. در عین حال به‌نظر من بیشتر انتصابات از طیف حامیان دولت بوده ولی سهم قابل توجهی نیز به نیروهای اصولگرا و مستقلین داده شده است. 

‌آیا استاندار بوشهر گفتمان مشخصی در حوزه اقتصادی و سیاسی برای خود مشخص کرده است؟ در این زمینه انتقاداتی به آقای زارع حتی از سوی اصلاح‌طلب‌ها مطرح است. 

به‌نظر من ایشان تلاش دارد در حوزه سیاسی گفتمانش، گفتمان وفاق ملی رئیس دولت باشد و از این لحاظ گفتمان ایشان مشخص است. من فکر می‌کنم دلیل این انتقاد تفاسیر متفاوت از «گفتمان وفاق ملی» باشد. اگر از نگاه ستادها و حامیان دولت به قضیه نگاه کنیم که انتظار دارند همه انتصاب‌ها از طیف سیاسی اصلاح‌طلبان باشد، این ایراد وارد است چون همه انتصابات باب میل حامیان دولت نیست.

ولی به‌زعم استاندار که بارها در جلسه با فعالان سیاسی به آن اشاره داشته که تاکید دولت در انتصابات فراجناحی و با رویکرد وفاق ملی باشد، این انتقاد نمی‌تواند چندان وارد باشد. استاندار بوشهر در امور اجرایی اما سعی دارد دیدگاه کارشناسی را مد نظر قرار دهد. به عنوان مثال در بخش تأمین آب با رویکرد اصلاح و توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل آب‌شیرین‌کن‌ها، در حوزه راه، با تسریع در تکمیل چهارخطه دالکی-کنارتخته برای کاهش تصادفات و آمار تلفات جاده‌ای و در سایر بخش‌ها نیز اولویت با پیگیری و اجرای طرح‌های در شرف تکمیل و با بیشترین بهره‌گیری برای آحاد شهروندان مد نظر قرار گرفته است.

از نظر من، دکتر زارع چهره‌ای دارای شناسنامه روشن سیاسی و فکری است و در ادوار مختلف همواره در چارچوب گفتمان اصلاح‌طلبی و اعتدال عمل کرده است. این سابقه باعث شده تا جایگاه او به‌عنوان فردی متعهد به گفتمان اصلاحات در بین سیاسیون استان بوشهر شناخته شود. کسی نمی‌تواند بگوید ارسلان زارع اصلاح‌طلب نیست. ولی من معتقدم ایشان الان به اقتضای آنچه دولت چهاردهم از ایشان انتظار دارد عمل می‌کند و طبیعی است که برون‌داد چنین عملکردی نمی‌تواند در شرایط فعلی کاملاً اصلاح‌طلبانه باشد. بلکه بیشتر رویکرد اعتدالی است.

‌عملکرد اجرایی استاندار چطور بوده؟ با توجه به تاکید دولت چهاردهم بر توسعه اقتصاد دریامحور آیا ایشان از این فضا به نفع استان بوشهر استفاده کرده‌اند؟ 

در حوزه اجرایی دکتر زارع مدیری با سابقه دانشگاهی در رشته مدیریت اقتصادی در مقطع دکترا است. چه در داخل کشور و چه در خارج، تحصیلات و تجربیات ایشان بر تحلیل و ارتقاء شاخص‌های کلان توسعه استوار بوده و همین امر نگاه ایشان را از تمرکز صرف بر پروژه‌محوری فراتر برده است. این مدیریت نه بر اجرای پروژه‌های مقطعی، بلکه بر تقویت ساختارها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسانی در سطوح مختلف معاونت‌ها، مدیران اجرایی و بدنه کارشناسی متمرکز است. آنچه من اطلاع دارم، دکتر زارع در دولت چهاردهم راهبرد اصلی خود را بر فعال‌سازی اقتصاد مرز و بهبود معیشت ساحل‌نشینان بنا نهاده است.

در همین راستا، موفق شده‌اند در مدت‌زمان کوتاه فعالیت دولت چهاردهم، دبیرخانه ملی زنجیره ارزش زیست‌فناوری دریایی و آبزی‌پروری را از وزارت علوم و معاونت علمی ریاست‌جمهوری به استان بوشهر منتقل کنند؛ اقدامی کم‌سابقه و راهبردی که زمینه‌ساز توسعه دانش‌بنیان دریامحور در استان خواهد بود.

همچنین طراحی و اجرای رویداد نوآوری در پهنه خلیج فارس و تعریف جایزه معین تجار بوشهری با هدف گفتمان‌سازی توسعه نوآورانه دریامحور، از دیگر اقدامات اثرگذار ایشان بوده است. این برنامه‌ها با پیگیری جدی از سوی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در توسعه اقتصاد دریامحور، دکتر عبدالعلی‌زاده، و همکاری دستگاه‌های ملی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حال اجرا هستند. 

‌به استاندار بوشهر انتقاداتی وارد است که در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نتوانسته از حق مردم استان به خوبی دفاع کند. 

در حوزه پتروشیمی و انرژی رویکرد و تاکید دکتر زارع بر ارزآوری ناشی از صادرات متمرکز نبوده، بلکه به دنبال ایجاد اشتغال صنعتی پایدار و زنجیره ارزش متوازن در حوزه پتروشیمی بوده است. در همین راستا، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مشاوران تخصصی، طراحی زنجیره ارزش پتروشیمی استان در دستور کار قرار گرفته تا علاوه بر افزایش ارزش افزوده، سهم مردم استان از این صنعت نیز به‌صورت ملموس‌تری افزایش یابد.

‌در سالی که به نام سرمایه‌گذاری نام گرفته است، استاندار بوشهر توانسته برنامه اجرایی مدونی ارائه دهد؟

در حوزه سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی نیز استاندار بوشهر رویکردی هدفمند داشته‌اند. با تدوین یک دستورالعمل برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در سال ۱۴۰۴ که به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» شناخته می‌شود، تقسیم کار استانی بین دستگاه‌ها انجام شده، شاخص‌ها به‌صورت کمی تعریف شده‌اند، و منابع مورد نیاز نیز مشخص شده است.

سفر ریاست‌جمهوری در بهمن‌ماه سال گذشته، نقطه عطفی در این مسیر بود. با رایزنی‌های استاندار، بیش از 2/5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری از طریق صندوق توسعه ملی و با عاملیت بانک‌ها برای پروژه‌های بزرگ صنعتی استان تأمین شد. چنین منابعی پیش از این در اختیار استان نبوده و این سطح از تأمین مالی در سطح استانی بی‌سابقه است.

‌تحلیل کلی شما از نقش ایشان به عنوان استاندار در استان بوشهر چیست؟

در مجموع گرچه برخی نقدها به انتصابات دکتر ارسلان زارع وجود دارد، یا تعلل و کندی در تغییر برخی مدیران ناکارآمد یا غیر همراه با دولت پذیرفتنی نیست (این مهم هم خارج از انصاف است که اشاره نکنم همه قصور در این حوزه متوجه استاندار نیست و وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشوری نیز دخیل در این قصور هستند) ولی باید گفت که عملکرد ایشان در استان بوشهر در مجموع مثبت و مبتنی بر نگاه راهبردی، پایبند به گفتمان وفاق ملی با گرایش اصلاح‌طلبی، توجه ویژه به اقتصاد دریا، مدیریت ساختارمند، و جذب منابع کلان برای رشد اقتصادی استان بوده است. ایشان ضمن حفظ هویت سیاسی و فکری، با عقلانیت، تعامل و تکیه بر تخصص، تلاش کرده‌اند تا بوشهر را در مسیر توسعه‌ای پایدار، علمی و متوازن قرار دهند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار