مهرداد جشنیپور فعال سیاسی اصولگرا مطرح کرد: عملکرد ضعیف استاندار بوشهر در انتصابها
مهرداد جشنیپور، فعال سیاسی اصولگرا و مدیرمسوول پایگاه خبری لیان۲۴ در استان بوشهر در گفتوگو با هممیهن، با اشاره به عملکرد ضعیف استاندار در انتصابها معتقد است که رویکرد وی در انتخاب مدیران شعار وفاق ملی را در بوشهر تنزل میدهد.

مهرداد جشنیپور، فعال سیاسی اصولگرا و مدیرمسوول پایگاه خبری لیان24 در استان بوشهر در گفتوگو با هممیهن، با اشاره به عملکرد ضعیف استاندار در انتصابها معتقد است که رویکرد وی در انتخاب مدیران شعار وفاق ملی را در بوشهر تنزل میدهد.
عملکرد استاندار جدید بوشهر را از زمان روی کار آمدن چطور ارزیابی میکنید؟
استاندار بوشهر به دلیل نداشتن تیم مشاورهای تخصصی و یک بدنه رسانهای فعال، در نوع ارائه کارکردهای دولت در استان به افکار عمومی دچار چالشهای وسیعی است؛ به نوعی که این گونه در اذهان منتقل میشود که هیچ اتفاق خاصی در دولت چهاردهم در بوشهر اتفاق نیفتاده است. از نگاه ناظران و تحلیلگران فضای استان، این چالشها در همه شاخصهای توسعه وجود دارد و بوشهر را در این دولت به استانی فاقد شور و نشاط تبدیل کرده است.
با توجه به اینکه تیم کنونی روابط عمومی استانداری بوشهر دقیقاً و بدون هیچ کم و کاست مربوط به دولت قبل بوده و عملکرد آن توسط رسانهها و تحلیلگران فضای استان در بازههای زمانی متفاوت مثبت ارزیابی شده، این میزان بیتوجهی به فضای افکار عمومی را نمیتوان به کارکرد روابط عمومی استانداری نسبت داد بلکه میتوان از اعتقاد نداشتن مدیریت ارشد استان به رسانهها از مهمترین عامل در این بخش یاد کرد. با این شرح، امکان ارزیابی دقیق از فعالیتهای دولت چهاردهم در استان بوشهر به مدیریت استاندار زارع مقدور نیست و عملا به دلیل انسداد جریان رسانهای، امکان پایش فعالیتها و درصد و میزان دقیق کارکردها با علم به عدم جمعبندی سالانه وزارتخانهها از کارکرد استانها و اعلام عمومی وجود ندارد.
آیا استاندار بوشهر توانسته است گفتمان وفاق ملی را در استان بوشهر اجرایی کند؟
وفاق ملی اگر به معنای غیرتخصصی پایان دادن به تقسیم مناصب بین ستادهای انتخاباتی پزشکیان در استان بوشهر باشد که موفق عمل نکرده است و شاهد حضور بازیگران برجسته در فضای مدیریتی از طیف جریان مخالف دولت نیستیم اما رویکرد تقابلی نیز از وی دیده نشده و نگاهی تهاجمی به کارکرد دولت قبل در استان نداشته است.
عملکرد استاندار بوشهر در انتصابها را رضایتبخش ارزیابی میکنید؟ نگاه آقای زارع در انتصابها از گرایشهای سیاسی مختلف چگونه است؟
در حوزه انتصاب فرمانداران ۱۰ گانه استان به جز دو شهرستان، مابقی ضعیف و خیلی ضعیف عمل کرده که محصول تکبعدنگری به نیروی انسانی و عدم استفاده از متخصصین خارج از نگاه حزبی است. نبود یک انسجام و هماهنگی بین استاندار و وزارتخانهها سبب شده که گزینههای مدنظر استاندار برای تصدی پستهای مدیریتی با موانع بیشماری در مرکز کشور همراه شود. نوع انتصابهای ایشان نیز فارغ از انتخابهای انجامشده چندان به مذاق طرفداران دولت و بهخصوص ستادهای انتخاباتی پزشکیان در استان خوش نیامده که بعضاً این نارضایتیها در شبکههای اجتماعی توسط این افراد معترض به اشتراک گذاشته میشود.
معتقدم انتخاب برخی از مدیران منصوبشده دولت چهاردهم در استان بوشهر به دلیل نداشتن توان تخصصی، رزومه قابل دفاع و تجربه ناکافی اشتباه بوده و برخی نیز دارای نمره متوسط از این باب و شاخصهای ذکرشده هستند. نکته دیگر اینکه جز طرفداران دولت، شاهد انتصاب هیچ مدیری از سایر جریانهای سیاسی در استان نیستیم؛ به گونهای که وفاق ملی در انتصابات را در حد یک شعار تنزل میدهد.
انتقاداتی به ایشان مطرح است که گفتمان مشخصی چه در امور اجرایی و چه سیاسی ندارند. نظرتان در اینباره چیست؟
استاندار نماینده ارشد دولت در هر استان برای پیادهسازی سیاستها در قالب برنامهها است که استاندار بوشهر نیز در این دولت و از این قاعده مستثنی نیست. وقتی دولت چهاردهم فاقد یک دال مرکزی و دالهای فرعی برای پیادهسازی گفتمان در عرصه سیاسی، راهبرد در عرصه اقتصاد محلی و برنامه توسعهمحور با استفاده از پتانسیلهای بومی باشد، طبیعی است که از نمایندگان ارشدش در استانها از جمله بوشهر نباید چندان انتظاری داشت.
در حوزه سیاسی به دلیل ضعف گسترده در مجموعه سیاسی امنیتی استانداری بوشهر که از فردی فاقد برنامه در این حوزه استفاده شده، هیچگونه تحول، پویایی و تبدیل چالشها به فرصتها دیده نمیشود؛ به گونهای که حتی یک رویداد فرهنگی به نام فستیوال کوچه را تا مرز یک اتفاق امنیتی پیش بردند که حادثه ناگوار بندرعباس باعث پایان این رویداد شد وگرنه معلوم نبود که چه اتفاقات حاد و بدی میتوانست ایجاد شود. در سایر حوزهها نیز کم و بیش همینگونه است.
عملکرد اجرایی استاندار چطور بوده؟ با توجه به تاکید دولت چهاردهم بر توسعه اقتصاد دریامحور آیا ایشان از این فضا به نفع استان بوشهر استفاده کردهاند؟
استان بوشهر بر اساس دادههای موجود، ۹۳۰ کیلومتر مرز مشترک دریایی با خلیج فارس و پنج کشور حوزه خلیج فارس دارد. بندر دیر در ۲۰۰ کیلومتری مرکز این استان به عنوان بزرگترین بندر صیادی ایران و نزدیکترین بندر کشورمان به بندرالرویس قطر به شمار میرود. با توجه به داشتن ظرفیتهای وسیع این استان در تجارت خارجی، مبادلات مرزی و توسعه صادرات با تمرکز بر محصولات نفتی و غیرنفتی، میعانات گازی، محصولات پتروشیمیها و همچنین راهاندازی مرکز تجاری ایران و قطر از مبدأ استان بوشهر در نشست سال گذشته رئیسجمهور کشورمان با امیر قطر، همچنان در زیرساختها این استان دارای عقبافتادگیهای فراوانی است که عملاً توسعه بر مبنای اقتصاد دریامحور متناسب با سیاستهای کلان و ابلاغشده توسط رهبر معظم انقلاب در آبان ماه سال ۱۴۰۲ را در هالهای از ابهام فرو برده است. در آخر باید بگویم عمر حدود هفت ماه انتصاب زارع به عنوان استاندار بوشهر در دولت چهاردهم، شاخصی برای قضاوت در کارایی و یا عدم کارایی وی نمیتواند تلقی شود و حداقل یک سال زمان نیاز دارد تا بشود به شکل معیار و با استفاده از شاخصهای تحلیلی، کارکرد ایشان را مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار داد.