| کد مطلب: ۲۸۶۶۹

برهانی در دانشگاه تهران:

اجازه ندهید شما را وارد باتلاق رادیکالیسم کنند

یک استاد دانشگاه گفت: جامعه ای که آگاهی پیدا کرده را نمی توان مهار کرد. من قبل از مهسا امینی گفتم این گسل را فعال نکنید. تلاش می کنم و نقد هم می‌کنم تا قانون عفاف و حجاب اجرا نشود. اجازه ندهید در این دوره که یک امکانی وجود دارد شما را وارد باتلاق رادیکالیسم کنند.

اجازه ندهید شما را وارد باتلاق رادیکالیسم کنند

به گزارش هم میهن آنلاین، محسن برهانی در ابتدای این جلسه گفت: عذرخواهی می کنم که اسم بنده مشکلاتی را برای شما ایجاد کرد. نمی دانم چرا اینقدر روی من حساسیت وجود دارد یکبار تند صحبت کردم قرار نیست که همیشه این طور باشد.

وی  گفت: در زمانی که در ضیافت چند ماهه بودیم شروع کردم به نوشتن یادداشت‌هایی برای خودم. یادداشتی نوشتم به اسم من و مسعود پزشکیان. در این یادداشت نوشتم که من در درونم در بین دو دستگاه پرقدرت قرار گرفته بودم. یک قدرت به من می گفت که نباید در انتخابات شرکت کنم چراکه سرمایه اجتماعی را به دست آورده بودم اما از سوی دیگر صدایی به من می‌گفت فرصتی برای ایجاد فضای بهتر ایجاد شده است. چراکه قطعا قبول دارید بین آقای سیمایی صراف و زلفی گل تفاوت وجود دارد و آقای ظفرقندی با عین‌اللهی متفاوت هستند. در آن شب با خود گفتم اگر در انتخابات با نگاه فایده گرایانه یا وظیفه گرایانه ورود می کردم، حتما باید قرص های شدید افسردگی می خوردم چراکه به من سهمی نرسیده بود.

برهانی ادامه داد: این یک بحث است که ما با چه نگاهی به عرصه سیاسی اجتماعی فرهنگی ورود می کنیم واقعا قرار است چرتکه بیاندازیم و براساس موقعیت هایی که قرار است به آنها برسیم ورود کنیم یا برای درد مردم ورود می کنیم یعنی علیرغم هزینه هایی که باید بدهیم برای درد مردم به این عرصه ورود کنیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه زمانی که من دانشجو بودم در دوره آقای خاتمی بود و فضای کاملا متفاوتی وجود داشت، گفت: دوره اول به آقای خاتمی رای دادم و دوره دوم به شمخانی رای دادم چراکه رای دادنم عقلانیتی ندارد. آن موقع که آقای خاتمی صحبت می‌کرد فکر می کردم قرار است ریشه اسلام را بکند. آقای خاتمی در آن زمان حرفهایی را می‌زد که رادیکال‌های راست و رادیکال‌های چپ به هرچه او می‌گفت حمله می کردند. آقای خاتمی می گفت بگذارید نهال آزادی در کشور پا بگیرد.

وی ادامه داد: حرکت آزادی و نهادینه شدن آزادی و محدود شدن اقتدارگرایی یک حرکت تاریخی است ما با زودپز و خم رنگرزی مواجه نیستیم که بگوییم امروز آزادی تمام شد. کشورهایی که آزادی در آنها نهادینه شده است یک حرکت تاریخی را برای رسیدن به این موضوع طی کرده اند ما نباید عجله کنیم. سم این حرکت تاریخی رادیکال شدن و تند شدن است. در تاریخ ایران ببینید بیشترین آسیب به آزادی در فضای رادیکالیسم زده می شود.

برهانی تصریح کرد: با خودم فکر می کنم چه کسانی باید رفتارهای غیرخشونت‌آمیز را در جامعه نهادینه کنند به نظرم کسانی که قربانی خشونت هستند باید در این مسیر حرکت کنند و بگویند فراموش نکردم اما بخشیدم. قطعا کنترل کردن خشونت درون بسیار سخت است. اما وقتی به جنبش های تاریخی نگاه کنیم و ببینیم کجا جریان رادیکال شده و اگر رادیکال نمی شد چه اتفاقی افتاده است.

وی ادامه داد: برداشت من این است که ما باید جریان مهار خشونت را شروع کنیم. تمام جریانات ماندگار در تاریخ از تحمل و صبر شروع شده است. اگر بدانم باز هم برای انتخاب این فرد اگر تلاش کنم هزینه می دهم باز هم این کار را می کنم. چند وقت پیش هم برای پرونده دوم من دادگاه برگزار شد.

این استاد حقوق خطاب به دانشجویان گفت: چرا اینقدر مهاجرت می کنید ما را هم که می‌برند آنجا پس چه کسی قرار است بماند و بسازد. سخت است اما بمانید. فنی ها نیامده دارند می روند الان به حقوق و علوم انسانی هم رسیده است. خب بمانید اگر شما و دوستان شما به عنوان نخبگان اجتماعی هم بخواهید بروید پس چه می شود؟ قطعا از نظر فردی بهتر است اما خیلی از جاها آسمان همین رنگ است. دوستان توصیه می کنم فرهنگ گفت‌وگو با مخالف را شما راه بیندازید و باب کنید. قطعا تاثیر گذار خواهد بود.

وی ادامه داد: حرفتان را با آرامش و عدم خشونت بزنید این را شما شروع کنید چراکه آن کسی که در قدرت است حرفی ندارد چون فکر می کند قدرت با اوست اما اگر با صحبت و گفت‌وگو خشونت فکری و عملی فردی را کم کنید قطعا برنده اید. برای گفت‌وگو حلقه هایی را راه بیاندازید نه این اداهایی که در می‌آورند. امیدوارم این نهاد آزادی روز به روز تنومند شود این حرکت است ما می‌توانیم این را متوقف کنیم یا به جلو ببریم نمی گویم فضا خیلی تغییر کرده اما امیدها بیشتر شده الان در بخشی از حاکمیت کسی را داریم که صدا را بشنود اما زمانی اینطور نبود.

برهانی در پاسخ به دانشجویی درباره قانون عفاف و حجاب گفت: مخاطب شما یک زمانی قدرت است و یک زمانی مردم هستند اصحاب قدرت چون زور دارند نمی شود مقابل آنها بود اما مخاطب شما جامعه است جامعه ای که با حقوق خود آشنا می شود و خود را وارد یک نافرمانی مدنی غیر خشونت آمیز می کند. جامعه ای که آگاهی پیدا کرده را نمی توان مهار کرد. من قبل از مهسا امینی گفتم این گسل را فعال نکنید. تلاش می کنم و نقد هم می کنم تا این قانون اجرا نشود اما به نظرم بد هم نیست.

وی با بیان اینکه شما مخاطب را متفاوت ببینید، گفت: جامعه ای که به حقوق خود آگاه شد و غیر خشونت آمیز مسیری را شروع کرد اگر هزاران سد هم بگذارند راهش را می رود. اجازه ندهید در این دوره که یک امکانی وجود دارد شما را وارد باتلاق رادیکالیسم کنند. بگویید و بنویسید این یک نور است و این حرکت تاریخی است که زمین خورد و دوباره بلند می شود.

برهانی گفت: باید به آزادی های موجود قانع باشیم و سعی کنیم این آزادی را بیشتر کنیم.

پس از پایان سخنرانی برهانی دانشجویان با فریاد آزادی آزادی او را بدرقه کردند.

منبع: ایلنا

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار