| کد مطلب: ۱۵۲۰۶

اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، دین را خراب‌تر نکنیم

اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، دین را خراب‌تر نکنیم

اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، دین را خراب‌تر نکنیم. آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود. حتی‌الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، خراب‌تر نکنیم.

آیت‌الله میرزا یدالله دوزدوزانى‌تبریزى در جلسه درس اخلاق خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، گفت: «الإمامُ علیٌّ علیه السلام: زَلَّةُ العالِمِ کانکِسارِ السَّفینَةِ تَغرَقُ، و تُغرِقُ.  امام على علیه السلام می‌فرمایند: لغزش عالم مانند شکسته شدن کشتى‌ای است که سرنشینان خود را غرق مى‌کند و خودش هم غرق مى‌شود. اشتباه عالم مانند اشتباه فرد عادی نیست. (فکر و عمل اشتباه او) عده‌ای را منحرف می‌کند، مانند محمدعلی باب، دین مردم را سست (و منحرف) می‌کند.

در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب می‌کنند. روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمی‌کند. روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش  و تبلیغ کند. برگردد آنکه با هوس کشور آمده است/ سر ناورد به افسر شاهی گدای ما.»

این مرجع تقلید شیعیان در ادامه گفت: «زندگانی عالمان را بخوانید. سیدنعمت‌الله جزائری چگونه زندگی می‌کرد؟ آه، من خجالت می‌کشم. بعضی می‌گویند نمی‌شود. خب برای چه طلبه شده‌اید؟ اگر برای دنیا آمده‌اید، بروید. نتیجه عکس دارد. می‌آیند؛ گمراه می‌شوند؛  قومی را به گمراهی می‌کشند.»

ایشان ادامه دادند: «داستان شقرانی که از موالی امام صادق علیه السلام است را خوانده‌اید و می‌دانید! امام است، تقیه می‌کند، رفته است پیش منصور. شقرانی از امام درخواست وساطت برای معیشتش  را دارد. شرابخوار است اما امام که جانم به فدایش، قبول می‌کند. کار که حل شد امام فرمودند: إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَحْسَنُ لِمَکَانِکَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِیحَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ قَبِیحٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَقْبَحُ لِمَکَانِکَ مِنَّا. (بحارالانوار، ۴۷، ۳۵۰) خوبی از همه خوب است، اما از تو خوب‌تر چون به ما منسوب هستی و بدی برای همه بد است، اما از تو بدتر زیرا که تو منسوب به ما هستی. تو از شیعیان امام صادق علیه‌السلام هستی (بایست مراقب رفتار و کردارت باشی).»

ایشان در پایان افزودند: «امام علیه‌السلام پندی دیگر هم برای ما دارد: کسی که خلاف می‌کند با اشاره و تلویحاً به او تذکر دهیم. نگوییم نمازت باطل است. بگوییم در رساله این را، اینطور خوانده‌ام. وظیفه ما خیلی سنگین است. خطا اگر در حوزه باشد بسیار بد است. اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، دین را خراب‌تر نکنیم. آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود. حتی‌الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، خراب‌تر نکنیم. ان‌شاءالله موفق باشیم که مردم را هدایت کنیم و شرط آن ابتدا هدایت خودمان است.»

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی