| کد مطلب: ۲۴۶۹۶
ماموریت ایستگاه به نیاز سازمان بستگی دارد

ناصر رضوی کارشناس ارشد امنیتی:

ماموریت ایستگاه به نیاز سازمان بستگی دارد

ناصر رضوی از مدیران و کارشناسان باسابقه دستگاه امنیتی کشور درباره ماهیت و فلسفه وجودی چنین بخشی در اماکن دیپلماتیک به هم‌میهن گفت: ایستگاه به مجموعه‌ای از افراد اطلاعاتی مستقر در سفارت‌خانه‌های یک کشور می‌گویند که تحت پوشش‌های دیپلماتیک فعالیت می‌کنند. به تناسب کشور هدف و نیاز دستگاه اطلاعاتی، بک نفر مسئول ایستگاه است و چند نفر با رده‌های مختلف پوششی، فعالیت‌های اطلاعاتی را دنبال می‌کنند‌. اعضای ایستگاه به سفیر گزارش کار نمی‌دهند و قسمتی از سفارت را در اختیار دارند. اما روال اعزام به ترتیبی است که با سایر کارمندان و دیپلمات‌ها همخوانی دارد.

ناصر رضوی از مدیران و کارشناسان باسابقه دستگاه امنیتی کشور است که بیشتر به خاطر فعالیت در حوزه مبارزه با سازمان مجاهدین خلق شناخته می‌شود. رضوی سابقه خدمت در ایستگاه اطلاعاتی مرتبط با حوزه تخصصی خود را دارد. او درباره ماهیت و فلسفه وجودی چنین بخشی در اماکن دیپلماتیک به هم‌میهن گفت: «ایستگاه به مجموعه‌ای از افراد اطلاعاتی مستقر در سفارت‌خانه‌های یک کشور می‌گویند که تحت پوشش‌های دیپلماتیک فعالیت می‌کنند. به تناسب کشور هدف و نیاز دستگاه اطلاعاتی، بک نفر مسئول ایستگاه است و چند نفر با رده‌های مختلف پوششی، فعالیت‌های اطلاعاتی را دنبال می‌کنند‌. اعضای ایستگاه به سفیر گزارش کار نمی‌دهند و قسمتی از سفارت را در اختیار دارند. اما روال اعزام به ترتیبی است که با سایر کارمندان و دیپلمات‌ها همخوانی دارد.

ایستگاه، دستگاه فرستنده و گیرنده (رمز و تلکس) مخصوص و مستقل از سفارت دارد.» رضوی افزود: «کارکرد ایستگاه، فعالیت‌های مخفی و جاسوسی متناسب با نیاز مرکز و طبعاً در هر کشور متفاوت است. استخدام و به‌کارگیری منابع در مراکز حساس و کلیدی کشور هدف از جمله فعالیت مشترک تمام ایستگاه‌هاست. گاهی کسب اطلاعات علمی و تکنولوژیک هدف است و گاهی اطلاعات نظامی کشور هدف یا راه‌اندازی جریان‌های سیاسی و حامی برای کشور اعزام‌کننده نیرو در دستور کار قرار می‌گیرد. به هر حال اهداف متناسب با نیاز و درخواست مرکز دنبال می‌شود.»

او خاطرنشان کرد: «هیچ چیزی در سفارت آمریکا عجیب نبود. ده‌ها برابر آنچه از سفارت آمریکا کشف شد را می‌شد در سفارت شوروی یا انگلیس پیدا کرد. گاهی کشورها فعالیت اطلاعاتی را با کشورهای دیگر هماهنگ می‌کنند (مثل آمریکا و کانادا و انگلیس) و گاهی هم بخشی از فعالیت را با هماهنگی پیش می‌برند. در مواردی هم مستقل کار می‌کنند. مسلماً بعد از اشغال سفارت آمریکا، بسیاری از منابع و روابط به سفارت کانادا و یا کشورهای مشترک‌المنافع ارجاع داده شده است.»

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
یادداشت
آخرین اخبار