علی رحمانی کارشناس بازار سرمایه: سرنوشت خودرو در بورس
براساس صبحتهای رئیس سازمان بورس ارزش معاملات بازار سرمایه از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است و ایشان پیشبینی کردهاند که این روند صعودی ادامه خواهد داشت و ارزش معاملات حتی فراتر از این رقم خواهد رفت.

براساس صبحتهای رئیس سازمان بورس ارزش معاملات بازار سرمایه از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است و ایشان پیشبینی کردهاند که این روند صعودی ادامه خواهد داشت و ارزش معاملات حتی فراتر از این رقم خواهد رفت. دیدگاه مثبت ایشان نسبت به روند بازار، میتواند در افزایش اعتماد فعالان اقتصادی به بازار سرمایه نقش مؤثری داشته باشد. علی رحمانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «هممیهن» صحبتهای رئیس سازمان بورس را تشریح کرده است.
رئیس سازمان بورس به موضوع تامین مالی از سوی بانکها اشاره کرد، نظر شما در این خصوص چیست؟
یکی از مهمترین نکات صحبتهای رئیس سازمان بورس مربوط به بنگاهداری بانکها بود. ایشان اشاره کردند که بانکها تمایل بیشتری به تعامل با بنگاههای بزرگتر دارند، چراکه بازپرداخت تسهیلات این بنگاهها سریعتر انجام میشود و ریسک کمتری برای بانکها ایجاد میکند. با این حال، رئیس سازمان بورس تاکید داشتند که موضوع تأمین مالی بنگاههای کوچکتر نیز در دستور کار قرار دارد و در این راستا، برنامههایی برای کاهش سهم تأمین مالی ۹۰ درصدی بانکها به ۵۰ درصد تدوین شده است. برای پر کردن این شکاف، قرار است بازار سرمایه نقش محوریتری در تأمین مالی ایفا کند.
عرضه اولیهها میتواند نقدینگی را به بورس بازگرداند؟
آقای صیدی از برنامهریزیهای سازمان بورس برای عرضه اولیه شرکتهای کوچک، استارتاپها و شرکتهای پروژهمحور در سال جاری خبر داد. این شرکتها امکان جذب نقدینگی و استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه برای توسعه خود را خواهند داشت. این اقدام، گامی مثبت در راستای تمرکز بازار سرمایه بر تولید و حمایت از کسبوکارهای نوپا به شمار میرود.
براساس صبحتهای رئیس سازمان بورس ارزش معاملات بازار سرمایه از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است و ایشان پیشبینی کردهاند که این روند صعودی ادامه خواهد داشت و ارزش معاملات حتی فراتر از این رقم خواهد رفت. دیدگاه مثبت ایشان نسبت به روند بازار، میتواند در افزایش اعتماد فعالان اقتصادی به بازار سرمایه نقش مؤثری داشته باشد.
به عقیده شما عرضه خودرو در بورس کالا محقق میشود؟
حجتاله صیدی اعلام کرد که سازوکار لازم برای عرضه خودرو در بورس کالا تدوین شده است و هماهنگیهای لازم با بورس کالا نیز انجام گرفته است. اکنون تنها کافی است خودروسازان برای این کار اعلام آمادگی کنند و اختلافات احتمالی با شورای رقابت برطرف شود. عملیاتی شدن این طرح میتواند به شفافیت بیشتر بازار خودرو و افزایش سودآوری این صنعت کمک کند.
بازار سرمایه در آینده نهتنها میتواند جذب نقدینگی بیشتری داشته باشد، بلکه رقابت بیشتری با نظام بانکی در زمینه تأمین مالی ایجاد کند. با این حال، باید منتظر بمانیم و ببینیم که سرمایهگذاران و فعالان بازار سرمایه چه برداشتی از این صحبتها خواهند داشت و آیا برنامههای مطرحشده به تحول در بازار منجر خواهد شد یا خیر.