آذری جهرمی: اگر هوش مصنوعی قدرت آینده است، ما آینده را واگذار کردهایم
همه قدرت آینده الزاما هوش مصنوعی نیست، اما حوزهای است که همه مولفههای قدرت اعم از نرم و سخت را تحت تاثیر قرار میدهد

به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی روز شنبه در همایش ملی «هوش مصنوعی، ارتباطات انسان- ماشین و آینده» که به همت انجمن ایرانی مطاعات فرهنگی و ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد،با بیان این مطلب افزود: در یک سخنرانی، فردی گفت فناوری پست، ارتباط شهرها را تسهیل کرد، فناوری تلفن منازل را به هم متصل کرد، موبایل انسانها را به هم متصل کرد و IOT اشیاء را در سطوح مختلف زندگی ما به هم متصل میکند.
وی ادامه داد: این مثالی که درخصوص تغییرات و اثرات تغییرات مدل ارتباطی بر سبک زندگی اجتماعی بشر زده شد، به نظریه مانوئل کاستلز درباره اثرات شبکههای اجتماعی نزدیک است؛ این نظریه میگوید نوع و مدل ارتباطات میتواند ساختارهای اجتماعی، نظریههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را تغییر دهد؛ این اتفاق امروز در زندگی ما افتاده است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه تعداد نورونهای مغزی حیواناتی مانند فیل یا نهنگ از انسان بیشتر است ولی طبیعتا قدرت فهمشان از انسان بیشتر نیست، تصریح کرد: رابطه قدرت پردازش با تعداد نورونها یک رابطه خطی نیست، البته رابطه مستقیم دارند توانایی یادگیری مغز انسان به مراتب از هوش مصنوعی بیشتر است اما توانایی محاسباتی مغز انسان از هوش مصنوعی کمتر است. دانیل کارمن در تشریح مدلهای یادگیری و پردازشی مغز دو دسته سیستم را برمیشمارد یکی شهودی و دیگری مبتنی بر عقلانیت و مدلهای شبیه ریاضی است.
وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر هوش مصنوعی قدرت آینده است، گزارش ها می گوید که ما آینده را واگذار کرده ایم، گفت: البته همه قدرت آینده الزاما هوش مصنوعی نیست، اما حوزه ای است که همه مولفه های قدرت اعم از نرم و سخت را تحت تاثیر قرار می دهد.