با مظلومیت مهاجمانه روبهرو هستیم
سیدحسن خمینی طی سخنانی در مسجد امیرالمومنین(ع) مرزداران، با اشاره به وقایع اخیر در فلسطین، آن را از یک جهت «بسیار تلخ» و از جهتی دیگر «شیرین» خواند و اظهار کرد:
سیدحسن خمینی طی سخنانی در مسجد امیرالمومنین(ع) مرزداران، با اشاره به وقایع اخیر در فلسطین، آن را از یک جهت «بسیار تلخ» و از جهتی دیگر «شیرین» خواند و اظهار کرد: «تلخی این وضعیت، شهادت مظلومان است. اما این مظلومان، مظلومیت مهاجمانه پیدا کردهاند. اگر شما در خانه خود نشسته باشید و کسی وارد شود، او ظلم کرده است. در این موقع شما دو راه دارید؛ یا میروید در کوچه مینشینید که «مظلومیت مدافعانه» است، اما اگر با زور او را بیرون کنید، اینجا شما تهاجم کردهاید، اما باز هم مظلوم هستید؛ چراکه او شما را به خشونت واداشته است.»
او با بیان اینکه یک ملت بیش از ۷۰ سال مورد ظلم واقع شده است، افزود: «این روزها دروغی را در مورد مالکیت یهودیان بر اراضی میگویند. بله! یهودیان قبلاً هم در آنجا بودهاند، اما اگر قرار است هرکس که 4 هزار سال قبل در سرزمینی بوده، امروز هم مالک آن اراضی باشد، باید گفت که قبل از یهودیان نیز عده دیگری بودهاند و امروز آنان نیز باید مدعی باشند! اگر اینگونه است تمام سادات باید فردا مدعی مالکیت مکه شوند! چندهزار سال قبل یک قوم آنجا بوده و بعداً آن سرزمین دست به دست شده است، اما این امر ملاک مشروعیت نیست.»
او ادامه داد: «دروغ دیگر در دفاع از اشغالگری این است که میگویند فلسطینیها اراضی خود را فروخته بودند. اولاً بنیان این حرکت را انگلیسیها گذاشتند. محققان معتقدند علت اصلی این عمل، کوچ یهودیان از روسیه به سمت انگلستان بوده است و انگلیسیها برای راه ندادن آنها، به سمت فلسطین هدایتشان میکنند. البته خود یهودیان میگویند ما فقط ۱۰ درصد زمینها را خریده بودیم و محققان نیز عدد ۳ درصد را گفتهاند. ولی آیا این منطق مناسبی برای تصاحب یک سرزمین است؟»
او با بیان اینکه غربیها دلیل دیگر این ظلم را هولوکاست و مدیون شدن غربیها به یهودیان میدانند، تصریح کرد: «اگر اینطور است استان «باواریا»ی آلمان را به آنها بدهند تا ساکن شوند! نصف آلمان را بدهید تا زندگی کنند! اگر ظلم شده است نباید ظلم مضاعف در نقطه دیگری از جهان صورت بگیرد. در طول این 70 سال اسرائیلیها مثل یک بچهی ننر و لوس هر کاری کردهاند، آمریکاییها و اروپاییها پشت آنها بودهاند.»
او با اشاره به بمباران بیمارستان غزه گفت: «یک ظلم بسیار شدید با حجم بالای کشته مطابق هیچ قاعدهای نیست. البته سیاست اسرائیلیها حاشا کردن جنایاتشان در وهله اول است و بعد از مدتی هم آن را بر عهده میگیرند و در نهایت شاید عذرخواهی کنند یا نکنند! اما وقاحت بزرگتر، اقدام رئیسجمهور آمریکاست که در همان روز به آنجا میرود و میگوید ما نتوانستهایم احراز کنیم که صهیونیستها این کار را کردهاند! اگر یک کودک چشمآبی بلایی سرش بیاید، تمام دنیا باید آسمان را به گریه وادارد، اما انگار خون خاورمیانهایها مهم نیست و صهیونیستها حق دفاع از خود دارند!»
او با اشاره به جنبه خوشحالکننده حرکت اخیر گفت: برای اولین بار حرکت جریان فلسطینی از انفعال خارج شده و به حرکت فعال تبدیل شده است که اتفاقی ارزشمند است. این حرکت چیزی نیست جز بذری که امام کاشت؛ یعنی «بازگشت به هویتی دینی» و انرژی متراکمی که در وجود مسلمانان هست.»
او بخش بزرگ مصیبت داستان را «حاکمان اسلامی» دانست و گفت: «اما دنیا تغییر بزرگی کرده است. رسانه و شبکههای اجتماعی که غربیها میخواستند علیه جهان اسلام استفاده کنند، امروز بلای جانشان شده است. اگر انقلاب ایران انقلاب [نوار]کاسِت بود، امروز همین اینترنت و شبکههای اجتماعی بزرگترین عامل برای نبریدن تیغ آنها برای دروغگویی به جوامع اسلامی است. بخش زیادی از بیداری اسلامی مدیون همین روابط است.»
او با «بغرنج و پیچیده» خواندن شرایط کنونی، اظهار کرد: «هر لحظه ممکن است شرایط منطقه آبستن حوادثی باشد. در این شرایط انسجام در حرکت ملی بیش از هر چیزی لازم است. وقتی پای اصل کشور و اسلام به وسط میآید، اختلافات، نزاعها، نقارها، نقدها، دلخوریها، چه حق باشند چه ناحق، باید کنار رود. وحدت رهبری، تشخیص مجموعه نظام و عنایت دقیقی هم که شخص مقام معظم رهبری در سالهای اخیر در این مسئله مهم از خود نشان دادهاند ایجاب میکند که همه توجه کنند باید این بحثها را کنار بگذارند تا شرایط بسیار خطیری که میتواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد، به خوبی بگذرد. شرایط خاصی در دنیا پدید آمده است و انشاءالله میتواند آبستن حوادث خوبی باشد.»