| کد مطلب: ۳۶۵۳۴

سفر نماینده عربستان به ایران فراتر از یک سفر معمولی بود/از مذاکرات فرسایشی استقبال نمی‌کنیم

سخنگوی دولت گفت: هر چقدر بتوانیم روابط بین الملل را ارتقا و همکاری‌های بین‌المللی را گسترش دهیم حتماً وضعیت اقتصادی بهتر خواهد شد.

سفر نماینده عربستان به ایران فراتر از یک سفر معمولی بود/از مذاکرات فرسایشی استقبال نمی‌کنیم

به گزارش هم میهن آنلاین ،  فاطمه مهاجرانی  دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ در ابتدای نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها با تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به همه‌ مسیحیان و به ویژه هموطنان مسیحی گفت: او در راستای گسترش‌ صلح و توقف خون‌ریزی در غزه و تمام دنیا تلاش‌ فراوان کرد و بسیار فعال بود.

وی همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری با تاکید بر این‌که «رفع تحریم‌ها برای ما معنادار است به شرطی که اثربخش باشد و اثر آن را بتوان در زندگی مردم دید»، اظهار کرد: قسمت زیادی از افزایش قیمت‌ها ناشی از بار روانی و قیمت‌های انتظاری است، کاهش کنونی قیمت ارز نشانی بر همین مدعاست.

مهاجرانی تاکید کرد: هر چقدر بتوانیم روابط بین الملل را ارتقا و همکاری‌های بین‌المللی  را گسترش دهیم حتماً وضعیت اقتصادی بهتر خواهد شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: کسی در اینکه اگر کیک اقتصاد ما بزرگتر شود قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و ثبات اقتصادی بیشتر خواهد شد تردیدی ندارد. به همین دلیل هم مذاکرات شکل می‌گیرد تا بر مبنای منافع ملی و منافع مردم پیش رود.

وی تصریح کرد: در عین‌حال برخی موضوعاتی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود جزء خطوط قرمز ایران است. امیدواریم مسیر گفت‌وگوها به خوبی شکل گرفته شود اما تاکید می‌کنیم بر گمانه‌زنی‌هایی که در رسانه‌ها بدون اطلاع کافی مطرح می‌شود، اتکا نکنید و بر آنچه از مبادی رسمی اطلاع‌رسانی می‌شود تمرکز داشته باشید.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره روند انجام مذاکرات و کیفیت تداوم آن، گفت: اصولا ما از فرایندهای فرسایشی استقبال نخواهیم کرد. دور دوم مذاکرات خوب بود و در فضای سازنده شکل گرفت. ما به دنبال یک توافق خوب که منافع ملی مردم ما را حفظ کند هستیم‌. درست است که در زمان خیلی تعجیل نداریم ولی قائل به موضوعاتی که بخواهد فرسایشی و انرژی‌بر باشد، نیستیم و اعتقاد داریم که رسیدن به یک توافق خوب با حفظ منافع ملی ما در کوتاه مدت مقدور است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سرمایه‌گذاری خارجی در ایران، ادامه داد: ورود سرمایه‌گذاران از کشورهای دیگر نیاز به یک سری تمهیدات دارد که بخشی از آن‌ها نیاز به اصلاح زیرساخت‌ها دارد. امیدواریم هرچه زودتر شاهد ایجاد ثبات در قانون‌گذاری باشیم.

مهاجرانی ادامه داد: هیچگاه مانع ورود سرمایه‌گذاری کشورهای دیگر در داخل نبودیم اما ملزم هستیم فضا را برای شفافیت بیشتر باز کنیم و امیدواریم هرچه زودتر شرایط به نفع مردم ایجاد شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس، اظهار کرد: به هیچ عنوان وزارت اقتصاد رها نیست و گزینه‌های زیادی برای سرپرستی وزارت اقتصاد بررسی شده‌اند. دولت سه ماه به صورت قانونی برای معرفی سرپرست وزارتخانه‌ها فرصت دارد و سرپرست وزارت اقتصاد نیز امور را به خوبی اداره می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره پیگیری برنامه هفتم توسعه در دولت، اظهار کرد: این برنامه از ابتدا، برنامه رسمی رئیس‌جمهوری بود و اکنون هم در دستور کار است. دولت بدون نگاه به نتیجه مذاکرات، روند کاری خود را ادامه می‌دهد و آیین‌نامه‌ها را مصوب و ابلاغ می‌کند. ما تاکید می‌کنیم هیچ امری را به مذاکرات گره نمی‌زنیم.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره دیدار با مقامات سعودی در تهران، اظهار کرد: راهبرد دولت در ادامه تلاش‌هایی که دولت سیزدهم انجام داده، گسترش روابط با کشورهای همسایه و تعمیق روابط با کشورهایی است که ما قرابت فرهنگی زیادی با آن‌ها داریم. در این میان عربستان نقش ویژه‌ای دارد و ما نگاه راهبردی به عربستان داریم و بر منافع مشترک با عربستان معتقدیم.

سخنگوی دولت گفت: رابطه ایران و عربستان می‌تواند تاثیرات خوبی داشته باشد.  اولویت سیاست خارجی چهاردهم توسعه و تعمیق روابط سیاسی دیپلماتیک با کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان است.

وی درباره سفر فرستاده ویژه پادشاه عربستان به ایران اظهار کرد: این سفر از جهات مختلف اهمیت ویژه‌ای برای ما دارد. فرستاده ویژه پادشاه عربستان آقای خالد بن سلمان حامل پیغام پادشاه عربستان بود. این سفر از یک سفر معمولی فراتر بود گفت‌وگوهای مهمی صورت گرفت که نشان عزم جدی و اراده‌ در عربستان برای تقویت و تعمیق همکاری‌ها با ایران است.

مهاجرانی یادآور شد: این موضوع نشان می‌دهد مسیری که در راستای تثبیت اراده محکم ایران داشتیم به درستی طی شده و توانستیم در معادلات منطقه‌ای نقش مهمی را به درستی ایفا کنیم. دولت چهاردهم با بهره‌گیری از این ظرفیت به‌شدت به دنبال تقویت دیپلماسی منطقه‌ای و تعریف همکاری‌های جدی‌تر با کشورهایی مثل عربستان به دلیل فصل مشترک اسلامی دارد.

سخنگوی دولت با اشاره به موضوع تغییر ساعت رسمی، اظهار کرد: امروز این لایحه در صحن مجلس ان‌شالله مورد بررسی قرار می‌گیرد و طبیعتاً در راستای استفاده بهینه از نور طبیعی و تطابق با تغییرات افق که به صورت فصلی اتفاق می‌افتد این لایحه طراحی شده است. همانگونه‌ که در بسیاری از کشورها هم این موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود: با تغییر ساعت معادل یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی صرفه‌جویی در مصرف برق خواهیم داشت. یعنی بین هزار تا ۱۵۰۰ مگاوات شاهد صرفه‌جویی خواهیم بود. طبیعتا چنانچه این لایحه به تصویب برسد ساعت کار جابه‌جا می‌شود و دوباره در اول مهر به سر جای خود بازمی‌گردد.

مهاجرانی درباره تداوم ارائه کالابرگ الکترونیکی هم گفت: سیاست‌های تسکینی و به نوعی کاهش فشار اقتصادی بر مردم از جنس کالا برگ جزو موضوعاتی است که به هر حال با گونه‌های مختلف از قدیم امتحان شده و تاثیرش را بر سفره‌های مردم نشان داده است. اراده نظام بر این است که کالابرگ الکترونیکی کمافی‌السابق ادامه پیدا کند و امیدوار هستیم که محقق شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره شایعات پیرامون انتقال اورانیوم غنی شده از خاک ایران، اظهار داشت: برخی دیگر از موضوعات قابل گفت‌وگو است اما این موضوع از جمله مسائلی است که جزو خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

سخنگوی دولت با اشاره به لزوم مقابله با ریزگردهای خارجی، گفت: دولت از این‌که شهروندان ما در برخی از استان‌ها دچار مشکل آلودگی هوا به‌واسطه ریزگردها می‌شوند، بسیار متأسف است، بررسی‌های ما نشان می‌دهد که کانون این ریزگردها خارج از کشور، به ویژه کشور عربستان است؛ در همین راستا دبیرخانه ملی مبارزه با گرد و غبار در سازمان حفاظت از محیط زیست فعال شده است.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که می‌تواند به کنترل ریزگردها با منشأ خارجی کمک کند، تقویت دیپلماسی محیط زیست است که با همکاری وزارت خارجه در حال پیگیری است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در جلسه‌ای که خانم انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست حضور داشتند، بر موضوع مهار کانون‌های گرد و غبار تأکید شد و پروژه‌هایی نیز با سازمان برنامه توسعه ملل متحد و UNDP در حال طراحی و تعریف یک پروژه مشترک برای ایجاد سامانه‌های پایش و هشدار سریع مخاطرات طبیعی هستیم.

وی ادامه داد: اجماع کشورهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، برای مهار ریزگردها، موضوع کار آبخیزداری و آبخوان‌ها در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.

مهاجرانی با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، اظهار کرد: این عزیزان جایگاه بسیار والایی داشتند و لازم بود که دولت اقدامی در سطح کلان برای گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان در سالگرد عروجشان تدارک ببیند؛ لذا رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان رئیس ستاد برگزاری مراسم انتخاب شدند و همچنین حکمی از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی صادر شده که نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.

وی افزود: استانداران به عنوان روسای ستاد برگزاری گرامیداشت شهدای خدمت منصوب و فعال شدند. در جلسه دیروز که با حضور رئیس‌جمهوری و استاندار برگزار شد، این موضوع دوباره مورد توجه قرار گرفت و ۶ کمیته تخصصی برای برگزاری باشکوه مراسم و تجلیل از همه شهدای خدمت طراحی و برنامه‌ریزی شده است. ستاد به‌صورت مشخص کار خود را انجام می‌دهد و برای یک هفته برنامه‌ریزی‌ها پیش‌بینی شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش ایسنا درباره سازوکار دولت برای هماهنگی بهتر در زمینه انتشار اخبار و جلوگیری از بروز ناهماهنگی و تناقضاتی که اخیرا در زمینه برخی اخبار پیش آمده، تاکید کرد: برخی از این ناهماهنگی‌ها طبیعی است و باید این را بپذیریم اما باید بگویم که این امر کمتر شده است. دولت در شرایطی به سر کار آمد که نظام اداری ما هنوز کاملاً هماهنگ نبودند. امیدوار هستیم این هماهنگی به سطح مطلوب برسد. ما به دنبال این هستیم که صدای واحدی از دولت به گوش مردم برسد که همان خدمتگزاری به مردم است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار