توافق تاکتیکی قطعاً شکست میخورد
پیشنهاد میکنم مذاکرات را زیاد طول ندهند. مذاکره برای مذاکره به زیان ایران است. به علاوه توافق تاکتیکی قطعاً با شکست مواجه خواهد شد. توافق تاکتیکی دردی از ایران را درمان نمیکند و بیشتر به سود ترامپ است. همچنین اگر درباره چارچوب گفتوگوها؛ توافق نهایی شود بدون تردید گفتوگوها را رودررو و مستقیم انجام دهند.

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به سوال «ارزیابی شما از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان چیست؟» گفت:«معتقدم دیر یا زود به این نقطه میرسیدیم و باید تصمیمی مناسب گرفته میشد و گفتوگوها را آغاز میکردیم. هیچ جامعهای نمیتواند بهصورت مداوم در تنش باشد و در ضمن بتواند رشد و توسعه قابل قبولی را تجربه کند. اکنون بیش از دو دهه است که از ثبات نسبی پیشین جدا شدهایم و رفاه مردم بهشدت تحت تاثیر قرار گرفته است.»
وی در ادامه درباره «پیشبینی روند مذاکرات» تصریح کرد:«درباره روند گفتوگوها اطلاعاتی از جزئیات آن ندارم که نظر قابل قبولی دهم ولی شواهد آشکار نشان میدهد که اراده طرفین به حل و کاهش سطح تنش تعلق گرفتهاست؛ مگر اینکه عوامل داخلی یا خارجی خللی در مذاکرات دو طرف ایجاد کنند. تندروهای داخلی در ایران و اسرائیل در خارج مترصد چنین اختلالی هستند. بعلاوه جلسه اول مهم است و بهنوعی توافق درباره دستور مذاکرات است که ظاهراً با موفقیت همراه بوده و اگر چنین برداشتی درست باشد برداشتن گامهای بعدی سادهتر است.»
عبدی در پاسخ به اینکه «شیوه مذاکرات، غیرمستقیم و با واسطه یا مستقیم را چگونه میبینید؟» گفت:«با مذاکره غیرمستقیم برای توافق درباره چارچوب بحث مخالف نیستم ولی بحث درباره مفاد توافق از طریق واسطه، غیرعقلانی و مضحک خواهد بود و هیچ عقل سلیمی آن را نخواهد پذیرفت. برداشت من از منع گفتوگوی مستقیم از جانب ایران نیز شامل بخش اول و رسیدن به توافق درباره چارچوب موضوعات گفتوگو است.»
وی در پایان درباره «پیشنهادش به مذاکرات» تصریح کرد:«پیشنهاد میکنم مذاکرات را زیاد طول ندهند. مذاکره برای مذاکره به زیان ایران است. به علاوه توافق تاکتیکی قطعاً با شکست مواجه خواهد شد. توافق تاکتیکی دردی از ایران را درمان نمیکند و بیشتر به سود ترامپ است. همچنین اگر درباره چارچوب گفتوگوها؛ توافق نهایی شود بدون تردید گفتوگوها را رودررو و مستقیم انجام دهند.»