مرحوم شیبانی از نوادر روزگار بود
حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران:
حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران:
عباس شیبانی پس از سالهای متمادی حضور در نهادهای مختلف اول دیماه دار فانی را وداع گفت. از جمله فعالیتهای او حضور در سه دوره شورای شهر تهران بوده است که اولین بار در مجلس دوم با حضور در لیست آبادگران رقم خورد. درباره این دوره فعالیت او گفتوگویی با حسن بیادی، عضو سابق شورای شهر تهران داریم که در ادامه میآید.
مهمترین ویژگیهای شخصیتی مرحوم شیبانی با توجه به سابقه طولانیمدت همکاری شما چه بود؟
مطالبی را که در مورد مرحوم دکتر شیبانی خواهم گفت، فقط برای رضای خدا و بدون غلوّ و صحنهسازی خواهد بود. همانطور که میدانید دکتر عباس شیبانی پزشک و سیاستمداری صادق و مسلمان واقعی و به تمام معنی یک انسان والا بود. او از اعضای مؤسس نهضت آزادی ایران و عضو پیشین مجلس و شورای شهر تهران بود و در سال ۱۳۳۵ در تظاهرات حمایت از جمال عبدالناصر دستگیر و از دانشکده پزشکی نیز اخراج شد. در سال ۱۳۴۷ به دانشگاه بازگشت و تحصیلات پزشکی خود را به اتمام رساند و سالها در زندانهای شاه به سر برد و با ۹ بار محکومیت ۱۳ سال از عمر خود را در زندان گذراند. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی عضو مؤثر شورای انقلاب به همراه شهیدان دکتر بهشتی و دکتر باهنر و نیز مقام معظم رهبری فعالیت چشمگیر داشت و در هیئت دولت موقت شورای انقلاب، بهرغم رشته تحصیلی خود، وزیر کشاورزی شد و همچنین نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی و رئیس دانشگاه تهران و پنج دوره نماینده مجلس شورای اسلامی و سه دوره عضو بینظیر شورای اسلامی شهر تهران بود. این مناصب نشاندهنده این است که مرحوم شیبانی در هرکجا که لازم و ضروری بوده که حضور داشته باشند، باتمام قوا خدمت نموده و فردی موثر
بوده است. آن مرحوم بهرغم اینکه پنج دوره در مجلس بوده، حتی یک ریال حقوق دریافت نکرده، فقط یک خودروی پاترول به ایشان میدهند که با پول شخصی خود تحویل میگیرند و به جبهههای حق علیه باطل تقدیم مینماید و در بدترین زمان دفاع مقدس در صحنههای نبرد مخصوصا در آبادان و فتح خرمشهر حضور داشته است. او در شورای شهر هم حقوقی دریافت ننمود. بنده سال ۱۳۹۰ میزان حقوق ایشان را از مسئولان اجرایی شورا طلب و در جلسهای باحضور اعضای شورا و خبرنگاران و اصحاب رسانه بدون اینکه ایشان اطلاع داشته باشند، مبلغ تقریبا ۲۸۰ میلیون تقدیم ایشان کردیم، ولی آن مرحوم نپذیرفت و بلافاصله این پول را به بیمارستانی زنانه در خیابان سمیه تهران تقدیم نمودند.
تجربه همکاری با مرحوم شیبانی با توجه به سن و سال و سابقه تاریخی ایشان چگونه بود؟
خداوند او را مورد رحمت واسعه خود قرار دهد. او مرد شریفی بود و در این اوضاع وانفسای سیاسی و اجتماعی از نوادر روزگار خود بود و با آن سن بیریا و تشنه خدمت همپای دیگران تلاش میکرد و از همه منظمتر و بدون جنجال و تبلیغ بود. در یک کلمه در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی برای خود دارای روشی خاص و شاید دارای مکتب خاص خود و بیبدیل بود. او نان را به نرخ روز نمیخورد و یک انقلابی مخلص و همیشه یار و یاور مردم و مدافع امام و مقام معظم رهبری بود و همیشه برای پزشکان و پرستاران و بیماران و محققان رشته پزشکی و بیمارستانها منشاء خیر و برکت فراوان بود و از حیف و میل و فرار ارزهای دولتی در این زمینه جلوگیری و همیشه با فساد اداری مبارزه میکرد.
مرحوم شیبانی چگونه وارد لیست آبادگران در شورای دوم شد؟
در سال ۱۳۸۱ جمعی از گروهها و احزاب اصولگرا ۳۰۰ نفر را برای حضور در انتخابات دوره شورای اسلامی شهر تهران معرفی نمودند که در جلسات گوناگون و براساس یک ائتلاف گروهی بهنام «ائتلاف آبادگران ایران اسلامی» با شعار «صداقت در گفتار و سلامت در عمل» ۱۵ نفر تعیین کرد که یکی از آنها مرحوم دکتر شیبانی بودند و در رقابت تنگاتنگ با دیگر گروههای مطرح چپ و راست به پیروزی رسیدند و آقای دکتر شیبانی بعد از مهندس چمران رتبه دوم را کسب نمودند.