| کد مطلب: ۲۶۶۱۰
پیام تأمل وزارت کشور در اخذ تصمیمات رفع مشکلات نیست؛ دست بجنبانید!

سیدمحمود میرلوحی معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات:

پیام تأمل وزارت کشور در اخذ تصمیمات رفع مشکلات نیست؛ دست بجنبانید!

سیدمحمود میرلوحی، معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات معتقد است:«اسکندر مومنی باید در اجرای وعده‌هایی که داده تعجیل کند چراکه جامعه در انتظار تغییرات است و هرچه دیرتر این اتفاقات رخ دهد هم فضا برای جریان‌های رادیکال بازتر خواهد شد و هم امید جامعه‌ای از دست خواهد رفت.»

سیدمحمود میرلوحی، معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات معتقد است:«اسکندر مومنی باید در اجرای وعده‌هایی که داده تعجیل کند چراکه جامعه در انتظار تغییرات است و هرچه دیرتر این اتفاقات رخ دهد هم فضا برای جریان‌های رادیکال بازتر خواهد شد و هم امید جامعه‌ای از دست خواهد رفت.» وی در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره عملکرد سه‌ماهه اسکندر مومنی توضیحاتی داده است که در ادامه می‌خوانید.

 عملکرد وزیر کشور را در مدت سه ماهی که در این سمت قرار گرفتند چطور ارزیابی می‌کنید؟

اگر بخواهیم عملکرد، تصمیمات و اقدامات آقای مومنی را ارزیابی کنیم، باید چند فاکتور را مدنظر قرار دهیم. باید به این نکته توجه کنیم که دولت چهاردهم نماینده سه بخش از جامعه است؛ جامعه‌ای که بیش از 50 درصد آن پای صندوق‌های رای حضور پیدا نکردند. مهمترین موضوعاتی که رای‌دهندگان به آقای پزشکیان در نظر داشتند، یکی سیاست خارجی بود و شاید نگرانی از آمدن آقای جلیلی و پیامدهایی که در پی داشت آنها را پای صندوق رای کشاند.

یک موضوع مهم دیگر اقتصاد و تورم بود که در ابعاد مختلف زندگی مردم تاثیر داشت و بخش دیگر سیاست‌های داخلی و رفتارهایی که با دانشجویان، زنان و اقوام می‌شد و این بخش متوجه وزارت کشور است. طبیعی است که با توجه به اظهارات آقای رئیس‌جمهور یک شخص سیاسی داخلیِ دارای پیشینه کار در وزارت کشور انتخاب شود.

آقای رئیس‌جمهور با مجموعه شرایطی که پیش آمد آقای مومنی را انتخاب کردند. اوایل دغدغه و بحث‌های زیادی پیرامون این انتخاب وجود داشت و گله‌مندی‌هایی نیز از سوی طرفداران ایشان پیش آمد. در نهایت آقای مومنی با وجود سابقه نظامی انتخاب شدند و یک اتفاق نسبتاً خوبی که از سوی ایشان رخ داد، این بود که قبول کردند مشورت کنند و با نیروها و طرفداران آقای رئیس‌جمهور کارگروهی تشکیل دادند. مسئله وفاق نیز پررنگ شد و عمدتاً هم در وزارت کشور خود را نشان داد. 

 پررنگ‌ترین موضوع مورد فعالیت وزارت کشور در این مدت انتخاب استانداران بود؛ ارزیابی شما از رویکرد ایشان در این انتخاب‌ها چیست؟

استاندارانی که آقای مومنی انتخاب کرد با مکانیزمی بود که با حضور یک کمیته در وزارت کشور و کمیته دولت در پیش گرفته شد و در نهایت سه دسته استاندار انتخاب شدند که یک گروه اصلاح‌طلب، یک گروه معتدل و گروه دیگر از طیف اصولگرا هستند. من احتمال می‌دهم در مواردی اگر مسائلی پیش بیاید استانداران گروه سوم همراهی نکنند.

مسئله انتخاب استانداران بومی اتفاق خوبی است اما هنوز موضوع انتخاب خانم‌ها به عنوان استاندار نتیجه‌ای نداده است. همچنین در انتخاب معاونین استانداران و فرمانداران مقداری تاخیر ایجاد شده و با توجه به اینکه استارت انتخابات نیز خورده و رئیس ستاد انتخابات را نیز انتخاب کردند، باید زودتر این انتخاب‌ها صورت گیرد.

به‌ویژه با توجه به رویکرد مجلس در انتخاب هیئت نظارت انتخابات شوراها این موضوع بسیار مهم است چراکه به نظر می‌آمد مجلس باید به شکل دیگری عمل می‌کرد و افرادی را که پیام انتخابات ریاست‌جمهوری را درک کردند به کار می‎گرفت اما کسانی را انتخاب کرده که به نظر می‌رسد به نگاه نظارت استصوابی نزدیک هستند و با توجه به این اتفاقات و حساسیتی که وجود دارد، وزیر کشور هم باید در انتخاب معاونان استانداران و فرمانداران تسریع کنند تا شرایط تعدیل شود.

باید حضور زنان را ببینیم و از ایشان انتظار می‌رود که در این موارد تسریع بیشتری به خرج دهند چراکه زمانی هم باقی نمانده و تا چشم بر هم بزنیم زمان انتخابات فرا رسیده و اگر فرمانداران متناسب با شرایط جدید انتخاب نشوند، ممکن است همان شرایط انتخابات مجلس قبلی رخ دهد.

شما همین الان ملاحظه می‌کنید که آنها حضور آقای ظریف را تحمل نمی‌کنند و به اختلافات دامن می‌زنند و هرچه آقای رئیس‌جمهور شعار وفاق می‌دهد و تا این حد به سمت آنها میل کرده که هواداران خود آقای پزشکیان در استان‌ها از پست‌ها بی‌نصیب مانده‌اند، اما آنها دارند با همان رویکرد پیش می‌روند و انتخابات مسئله مهمی است که باید مورد توجه وزارت کشور قرار گیرد. تاخیر در انتخاب معاونین استانداران و فرمانداران و بخشدارانی که وفاق را قبول داشته باشند و با افکار خالص‌سازی فاصله داشته باشند آسیب‌زا است و تعجیل در این انتخاب‌ها ضرورتی است که باید از سوی وزیر کشور انجام شود. 

 رویکرد ایشان را در زمینه احزاب و تشکل‌های مردم‌نهاد چطور ارزیابی می‌کنید؟

قول‌هایی که در نشست‌ها و جلسات می‌دهند در حمایت از احزاب و ان.جی.او‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که به انتظاراتی که جامعه دارد نزدیک شوند. 

 وزیر کشور در دیگر زمینه‌ها نیز وعده‌های دادند؛ از جمله حق آزادی در اعتراض و حقوق شهروندی و تامین امنیت کشور، آیا در این زمینه‌ها عملکرد خوبی داشتند؟

در برخی از جلسات خصوصی و محدود می‌شنوم که قول‌های خوبی می‌دهند اما الان وقت آن است که باید بازخورد این قول‌ها در فضای عمومی دیده شود. وزارت کشور باید در فضای سیاست داخلی تا دیر نشده رویکرد متعادلی را درپیش گیرد. شما الان ملاحظه می‌کنید که در سیاست خارجی برخلاف آنچه که می‌رفت، فضا خیلی تند و تنگ شده و فرصت‌ها محدود شده است و کمتر فکر می‌کردیم اروپا به این سرعت و با وجود حضور آقای دکتر پزشکیان به این مواضع تند برسد. فرصت‌ها خیلی سریع از دست می‌رود و در داخل نیز جامعه با وجود مشکلات، تورم، گرفتاری‌ها و فشارهایی که وجود دارد، دیگر طاقت ندارد.

رمق جامعه با این همه مشکلات گرفته شده و تاب‌آوری مردم حداقل است و اینگونه نیست که بگویند چهار سال صبر می‌کنیم تا نفر بعدی، چراکه ظرفیت‌های سیاسی و اجتماعی تحمل ندارد و الان انتظار دارند اتفاقاتی رخ دهد. لذا این قول‌هایی که دادند باید به آنها عمل کنند. برای نمونه در موضوع فیلترینگ، وزیر کشور هم در شورای امنیت ملی حضور دارد و در شوراهای مختلف هست و باید این مطالب را با سرعت بیشتری منتقل کند و برای آنها چاره‌اندیشی کند.

باید اقدامات عملی و محسوس که نشان از حرکت در آنها نمایان است، اجرا شود، نه اینکه احساس شود جریان‌های رادیکال در حال بازیابی و بازسازی و بازگشت دوباره خود هستند و این دغدغه‌ای است که دارد شکل می‌گیرد. وزارت کشور یکی از وزارتخانه‌هایی است که باید نشان دهد پیام انتخابات مردم را دریافت کرده است و می‌خواهد از ظرفیت جوان‌ها، خانم‌ها و اقوام استفاده کند و زبان کرامت و احترام دارند و با زبان سخت و تند و با حضور گشت ارشاد و طرح نور نمی‌خواهند با مردم گفت‌وگو کنند. 

 در واقع انتظار می‌رود وزارت کشور قدرتمندتر از آنچه در این مدت شاهد بودیم ظاهر شود... 

بله قطعاً. به نظر می‌رسد تأمل و تأنی که در تصمیمات انجام می‌دهند پیام آن به جامعه این نیست که در حال رفع موانع هستیم و اگر این استنباط در جامعه ایجاد شود به‌ویژه امید مردم که با حضور آقای پزشکیان مقداری ایجاد شد، خیلی زود از دست می‌رود و این‌بار دیگر جای بازگشتی وجود ندارد. 

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
پربازدیدترین