مقامات
فلسطین آزمایشگاه غرب است
فلسطین آزمایشگاه غرب است
غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در افتتاحیه همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» گفت: «فلسطین یک آزمایشگاه برای غرب به حساب میآید و ادعاهای نظری جوامع غربی در این آزمایشگاه ارزیابی میشود. آنها یک نظریه میدهند، اما به نحوی دیگر عمل میکنند؛ در واقع میان عمل و نظر آنها تضاد وجود دارد.» وی در بخشی از صحبتهای خود با بیان اینکه حکام دستنشانده کشورهای عربی در حال کمک به مردم فلسطین هستند، گفت: «آنها به دلیل ترس از مردم در جهت حمایت از مردم فلسطین گام برداشتند و در کنار مقاومت ایستادهاند. حکام کشورهای عربی، بیعملی گذشته خود را جبران کردهاند.» حدادعادل با بیان اینکه عملیات طوفانالاقصی در کشور ما نیز اثر گذاشته است، گفت: «بهطور قطع، آن جریانی که میگفت میتوان با آمریکا نشست و خندید، در کشور کمرنگ میشود. کما اینکه این موضوع در سال ۹۸ و پس از شهادت سردار سلیمانی کمرنگ شد.»
تصویب لایحه برگزاری تجمعات در دولت
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیسجمهوری در نشست خبری به مناسبت برگزاری همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی گفت: «لایحه برگزاری تجمعات را آماده کردهایم. خانه ملی قانون اساسی مجوز تأسیس گرفت و سامانه ملی اجرای قانون اساسی را با تاکید بر مشارکت خود مردم در این زمینه شکل دادیم تا شکایات خود را در زمینه اجرانشدن قانون اساسی به ما منتقل کنند. در حوزههای سیاسی و دفاع از حقوق زنان هم اقدامات و برنامهریزیهایی در نظر گرفتهایم.» دهقان درباره آخرین وضعیت تصویب لایحه برگزاری تجمعات و راهپیماییها، گفت:«لایحه «نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها» در دولت تصویب شد و الان در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس است. یک طرح مشابه نیز پیش از این در مجلس مطرح شده بود و اراده کمیسیون شوراها این است که لایحه و طرح را با هم ادغام کند.» وی یادآور شد: «تجمعات را نباید یک امر تشریفاتی ببینیم، تجمعات برای کشور یک فرصت و در راستای مردمیسازی امور کشور است. تاکید داریم که برای تجمعات سیاسی باید مجوز گرفته شود.»
احتمال حضور 35 درصدی مردم در انتخابات مجلس
حسن مسلمینائینی، رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به یافتههای پیمایش اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) درباره انتخابات گفت: «اولین موج پیمایشهای انتخاباتی را با عنوان «مشارکت سیاسی مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی» در آبانماه ۱۴۰۲ با اندازه نمونه ۵۰۸۶ نفر در بین شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در سراسر کشورمان به صورت حضوری اجرا کرده است.» وی در خصوص شکلگیری فضای انتخاباتی کشور گفت: «هرچند در حال حاضر آمارها نشانگر آن است که موضوع انتخابات در صدر توجه مردم قرار ندارد؛ بهگونهای که 3/35درصد اظهار میدارند قطعاً و به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند و 7/28درصد در حال بررسی بوده و هنوز تصمیم نگرفتهاند.»