هشدار یک متخصص: سکته به افراد بیستو پنج و سی سال رسیده است
یک متخصص بیماری های داخلی درباره دلایل مرگ و میر در میان مردم ایران گفت: مردم تا حدودی بی تحرک شده اند، دولت باید توجه داشته باشد که افزایش بیماران مبتلا به فشار خون و چاقی و دیابت عوارضی دارد که بعدا هزینه های درمان آن روی دست دولت می ماند بنابراین ما باید معاینات ۶ ماهه را کنترل کنیم این مسائل را اگر پیشگیری کنیم به خصوص اطلاع رسانی و آموزش ها توسط رسانه ها بسیار ارزشمندتر است ولی متاسفانه توجهی به امر پیشگیری نمی شود به خاطر همین هم روزبه روز بر تعداد بیماران افزوده می شود.
به گزارش هممیهن آنلاین، ایرج خسرونیا درباره دلایل و چرایی آمار مرگ و میر در میان ایرانی ها در گفت وگو با خبرنگار شفقنا آینده گفت: متاسفانه بیشترین مرگ و میر به خاطر بیماری های غیر عفونی است. قبلا مثلا تا بیست یا سی سال پیش بیشتر بیماری های عفونی باعث مرگ و میرها می شد؛ اما در حال حاضر بیشتر مرگ و میرها ناشی از بیماری های قلبی عروقی، دیابت، چاقی و فشار خون بیماری های کبدی است که باعث مرگ و میر می شوند و آمار مبتلایان هم روز به روز بیشتر می شود.
رژیم های غذایی نسبت به ۵ سال قبل تغییر کرده است
وی افزود: علت آن این است که رژیم های غذایی نسبت به ۵ سال قبل تغییر کرده است. قبلا رژیم های غذایی کم چرب و پر پروتئین بود و ضرر آن کمتر بود، بیشتر میوه جات و سبزیجات و غذاهای محلی بود اما در حال حاضر به غذاهای سرخ کرده، فست فودها و … برگشته ایم و این عوامل باعث چاقی، افزایش دیابت و فشار خون می شود و مرگ و میر هم زیاد می شود بهترین راه برای جلوگیری از آن این است که رسانه ها، وزارت بهداشت و درمان و مسولان مرتب در این خصوص اطلاع رسانی کنند و اینکه فشار خون بالا باعث سکته های قلبی و مغزی می شود و مرگ و میر هم زیاد می شود.
سکته های قلبی و مغزی به افراد بیست و پنج و سی سال رسیده است
افراد با داشتن موبایل و تبلت در یک جا متمرکز هستند و تحرکی ندارند
وی تصریح کرد: سابقا بیشتر افرادی که سکته قلبی می کردند افراد میانسال بودند اما در حال حاضر سکته های قلبی و مغزی به افراد بیست و پنج و سی سال رسیده است. رژیم غذایی ما خوب نیست، حرکت نداریم قبلا اینهمه خودرو وجود نداشت و افراد حرکت داشتند اما اکنون می بینیم که افراد با داشتن موبایل و تبلت در یک جا متمرکز هستند و تحرکی ندارند و متاسفانه به دیابت و فشار خون و چاقی مبتلا می شوند.
مردم تا حدودی بی تحرک شده اند
ما باید معاینات ۶ ماهه را کنترل کنیم
متاسفانه توجهی به امر پیشگیری نمی شود
دکتر خسرونیا با بیان اینکه اولا باید آموزش داد گفت: مردم تا حدودی بی تحرک شده اند و سریعا با یک تلفن غذاهای آماده سفارش می دهند یا در مسافرت هم همینطور، دولت باید توجه داشته باشد که افزایش بیماران مبتلا به فشار خون و چاقی و دیابت عوارضی دارد که بعدا هزینه های درمان آن روی دست دولت می ماند بنابراین ما باید معاینات ۶ ماهه را کنترل کنیم ولی متاسفانه ۵۰ درصد کسانی که دیابت دارند خودشان نمی دانند تا زمانی که عوارض آن مشخص شود می فهمند دچار بیماری شده اند. این مسائل را اگر پیشگیری کنیم به خصوص اطلاع رسانی و آموزش ها توسط رسانه ها بسیار ارزشمندتر است ولی متاسفانه توجهی به امر پیشگیری نمی شود به خاطر همین هم روزبه روز بر تعداد بیماران افزوده می شود.