لاف دروغ
نیوشا طبیبی گیلانی پادکستر و روزنامهنگار دولتهای اروپایی در قبال آزار و اذیتهایی که در بازه زمانی از چندصد سال گذشته تا پایان جنگ جهانی دوم مرتکب شدهاند،
نیوشا طبیبی گیلانی
پادکستر و روزنامهنگار
دولتهای اروپایی در قبال آزار و اذیتهایی که در بازه زمانی از چندصد سال گذشته تا پایان جنگ جهانی دوم مرتکب شدهاند، رفتارهایی از خود بروز میدهند که ناظران را به خیرخواهی و قصد آنها برای جبران گذشته خونبار خود امیدوار کند. بریتانیاییها با دادن حق اقامت به هندیها و دیگر ملتهای مستعمره سابق خود، درصدد جبران مافات هستند و کار را تا آنجا پیش بردهاند که نخستوزیر انگلستان، هندیتبار و وزیر اول اسکاتلند، پاکستانیتبار مسلمانزاده هستند.
اما ماجرای نازیهای آلمان و آنچه در اردوگاهها بر سر مردم یهود رفته بود، در میان همه تاریخ خونریزی و جنگ در اروپا برجستهتر و به مسئلهای هویتی تبدیل شده است. حفاظت از اسرائیل و دفاع از اعمال آن حتی اگر خلاف اخلاق و وجدان باشد، امری است که همه این دولتها بر آن توافق دارند.
بگذارید بیپرده عرض کنم، جز مردم باوجدانِ انساندوستِ محترم که در بلاد اروپا بسیار فراوان پیدا میشوند، دولتها و مراجع رسمی هیچ نگرانیای برای کشتهشدن مردم بیرون از «جهان سفیدپوست مسیحی» ندارند. نمیخواهم تبلیغات صداوسیمایی بکنم اما حوادث اخیر افغانستان و جنگهای اوکراین و روسیه و غزه و اسرائیل، این عدالت دوگانه و ناتراز اروپایی را بیشازپیش عیان ساخت. کشتار و اشغال غزه با لبخند و خونسردی نظاره میشود اما کوچکترین تحرک نظامی بر علیه اوکراین سفیدپوست مسیحی غربگرا، تحمل نمیشود. اگر چندصدکودک غزهای بیگناه کشته شوند، اشکالی ندارد چون جنگ است و طبیعت جنگ چنین است، اما… خودتان میدانید.
سازمانهای اداری و دولتی و مؤسسات اسم و رسمدار در اروپا رفتار خود را براساس معیارها و ارزشهای همان «جهان سفیدپوست مسیحی» رقم میزنند. این معیارها خدشهناپذیر و غیرقابل تخطی هستند. اگر کسی یا کسانی جسارت گذر کردن از خطوطقرمز نانوشته را به خود بدهند، با برچسبهای از پیش آمادهشدهای محکوم و مطرودش میکنند. حتماً اخبار برخورد شدید اداری و قضایی با چند نفر روزنامهنویس، خبرنگار، نماینده پارلمان و کارمند بلندپایه دولتها که جسارت ورزیده و از گُل نازکتر به اسرائیل گفتهاند را دیده، شنیده و خواندهاید.
کار چنان قبیح، عیان و قرین بیآبرویی و زشتی شده که نمایندگان اسرائیل دوره افتادهاند و از هر کسی که اسم و رسمی دارد، میپرسند: «نظرت را روشن و آشکار درباره کودککشی(!) حماس بگو!» اگر پاسخ سوال شنونده زاویهای با موضع رسمی و یکپارچه ازپیشتعیینشده داشته باشد، روزگارش را سیاه میکنند و عرض و آبرویش را میبرند و اگر هم دستشان برسد، از هستی هم ساقطش میکنند.
این حکایت را که بیواسطه شنیدهام را هم به عرض برسانم و بروم، همین چند هفته پیش مسابقهای با موضوع پژوهش روی خوراک و ابداع غذاهای نوین در بارسلون اسپانیا برپا بود. شرکتکنندگان که دانشجویان فوقلیسانس و دکترای رشته صنایع غذایی بودهاند از چندین ماه پیش در گروههای دانشجویی با تمرکز بر یک موضوع، خوراکهایی را با کاربردهای متفاوت و ترکیبهای جدید ساخته و پرداخته بودند. علیالقاعده باید بهدستآوردن خواص، ترکیبات و تاثیراتشان در بدن بهعلاوه بو، مزه و طعم از معیارهای داوری در این جشنواره علمی باشد. قرار بوده هیئتداوران پس از خواندن گزارشها و استماع نتایج علمی هر گروه، خوراک یا نوشیدنی ابتکاری را هم بچشند، بو کنند و رأی بدهند. دهها گروه از کشورهای مختلف جهان بهصورت حضوری در این رقابت شرکت میکنند، نتیجه آن جالب است؛ مقام اول و دوم به دو گروه دانشجویی تحقیقی اسرائیلی تعلق میگیرد که فقط بهصورت آنلاین و از راه دور در جشنواره شرکت کرده بودند. البته که این تبعیض آشکار مورد اعتراض دانشجویان قرار میگیرد، ولی قطعاً به جایی نخواهد رسید.
معیار «سفیدپوست» بودن، تنها به رنگ پوست وابسته نیست. بسیاری از ساکنان غرب آسیا با اینکه بهظاهر پوستی سفید و روشن داریم، اما هرگز با معیارهای اروپایی-آمریکایی، سفیدپوست بهحساب نمیآییم! «سفیدپوست» موردنظر آنها چندین صفت دیگر هم دارد که با آنها سنجیده میشود! این است رعایت «حقوق بشر» و
تساوی انسانها.