دیپلماتها
ادعای طالبان درباره حقابه
ادعای طالبان درباره حقابه
یک مقام ارشد دولت طالبان با گفتن اینکه حاکمیت فعلی افغانستان روابط خوبی با همسایگانش دارد، مدعی شد که مسئله حقابه ایران با تفاهم و گفتوگو حلوفصل شده است. مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان دیروز در مراسم گرامیداشت صدوچهارمین سالروز استقلال کشور از استعمار انگلیس گفت: مسئله آب با ایران به جای جنگ، با خوشحالی زیاد با تفاهم حل شده است. این مثال سیاست و تعامل خوبمان با جهان است. عبدالکبیر افزود: ما افغانستان را در میدان سیاسی چنان میدرخشانیم که رقیب جهان شود. اقتصاد افغانستان را روی پای خود استوار میکنیم تا کشور از لحاظ اقتصادی نیز خودکفا گردد. او افزود که «در گذشته گاهی اوقات حملات کوچکی از جانب برخی همسایهها در سرحدات صورت میگرفت، اکنون، الحمدالله بسیار کم شده است.» معاون سیاسی نخستوزیر طالبان تاکید کرد که «حالا جهان این را درک کرده است که تعامل با امارت اسلامی بهترین گزینه برای امنیت مطمئن و ثبات منطقهای و جهانی است.»
انتقاد از توافق تهران-واشنگتن
۲۶ قانونگذار جمهوریخواه در نامهای اعتراضی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، از توافق اخیر میان ایران و ایالات متحده انتقاد کردند. سناتورهای آمریکایی در نامه خود به بلینکن و ینت، نگرانی جدی خود از تصمیم دولت بایدن مبنی بر آزادی شش میلیارد دلار از اموال بلوکهشده ایران را ابراز کردند. سناتورها در این نامه پرسیدهاند که ایالات متحده چگونه میخواهد اطمینان یابد که این اموال آزادشده برای آنچه «حمایت از شبکههای تروریستی و اشاعه تسلیحاتی» خوانده شد، مورد استفاده قرار نمیگیرد. در این نامه ادعا شده است: با اینکه بهطور قاطع باور داریم که آمریکا باید از تمامی منابع مناسب برای آزادی شهروندان آمریکایی که به ناحق در آن سوی دریاها زندانی شدهاند، استفاده کند، این تصمیم باعث افزایش فعالیتهای بیثباتکننده ایران در سرتاسر خاورمیانه خواهد شد.
پیام درباره کودتای ۲۸ مرداد
سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد، حمایت از دیکتاتورها را از عناصر تکرارشونده سیاستهای آمریکا و انگلیس دانست. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد که مداخله در امور داخلی سایر کشورها و ایجاد آشوب همواره از سیاستهای آمریکا و انگلیس بوده است. کنعانی در پیام خود نوشت: 70 سال پیش، یک دولت ملی در ایران با کودتای مورد حمایت آمریکا و انگلیس سرنگون شد. حمایت از دیکتاتورها، مداخله در امور داخلی کشورها، سرکوب جنبشهای آزادیخواهانه و سازماندهی کودتاها از عناصر تکرارشونده سیاستهای آمریکا و انگلیس هستند. کودتای ۲۸مرداد که از بحثبرانگیزترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود در ۲۸مرداد سال ۱۳۳۲ در نتیجه توطئه آشکار دولتهای آمریکا و انگلیس شکل گرفت که به سرنگونی محمد مصدق، نخستوزیر منتخب ایران منجر شد.