| کد مطلب: ۴۳۹۴۰

مسکو به دنبال پر کردن خلأ کاهش نفوذ آمریکا

یوگنی پریماکوف، رئیس آژانس «Rossotrudnichestvo»، از طراحی ساختاری جدید برای کمک‌های خارجی روسیه خبر داد و تأکید کرد که این کمک‌ها باید توجیه اجتماعی ـ سیاسی داشته و در راستای منافع ملی روسیه باشند.

مسکو به دنبال پر کردن خلأ کاهش نفوذ آمریکا

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، یکی از تصمیم‌های «دونالد ترامپ» پس از ورود به کاخ سفید کم کردن از هزینه های ایالات متحده بود. وی به سرعت کاهش کمک‌های خارجی ایالات متحده را در دستور کار قرار داد و «آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده» (USAID) را تعطیل کرد.

«توماس کنت» کارشناس مرکز «نشنال اینترست» معتقد است مدتی پس از تعطیلی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID)، روسیه در حال آماده‌ کردن خود برای الگوبرداری از مدل این آژانس است. مسکو با این اقدام سعی دارد تا خود را به کشورهایی که اکنون کمک کمتری از آمریکا می‌گیرند، نزدیک کند.

روسیه تاکنون ساختار قانونی برای این اقدام را نداشته است. تحلیلگران برآورد می کنند مجموع کمک‌های سالانه این کشور پیش ازجنگ اوکراین کمی بیش از ۱ میلیارد دلار بوده است. بیشتر کمک‌های روسیه به کشورهای پساشوروی و تعداد محدودی از دیگر کشورها — عمدتاً در جنوب جهانی — اختصاص دارد. این درحالی است که بودجه USAID در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۲ میلیارد دلار بود.

نشانه‌هایی از این تصمیم روسیه در مصاحبه‌ای «یوگنی پریماکوف» رئیس آژانس «Rossotrudnichestvo» مشخص شد. این نهاد که بخشی از مجموعه کمک‌های روسیه محسوب می‌شود، برنامه‌های فرهنگی و انسان دوستانه ای را اجرا و مراکز «خانه روسیه» را در خارج از کشور اداره می‌کند.

پریماکوف اظهار داشت وزارت خارجه به عنوان نهاد متولی آژانس فوق، در حال طراحی نسخه جدیدی برای کمک‌های خارجی روسیه با «فرمتی مشابه با USAID» است. گویا هدف این است که همه کمک‌های روسیه زیر یک چتر یکپارچه و با بودجه‌ای افزایش‌یافته قرار گیرند.

پریماکوف با اشاره به هزینه های جنگ اوکراین عنوان داشت از پروژه‌های این آژانس خواسته است تا توجیهی اجتماعی ـ سیاسی‌ را ارائه دهند. به گفته او، روسیه نیاز دارد از منافع ملی خود دفاع کند و کمک خارجی «صدقه نیست؛ بلکه برای کشور سودمند است.»

توماس کنت، پژوهشگر ارشد ارتباطات راهبردی در شورای سیاست خارجی آمریکا مدعی است پیش از این کشورهای غربی ادعاهایی را در مورد کمک‌های روسیه مطرح و این نهاد را متهم می کنند که به عنوان پوششی برای تبلیغات و اطلاعات روسیه است و به همین دلیل اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ این آژانس را تحریم کرد.

نشنال اینترست تصریح دارد: گسترش کمک‌های خارجی می‌تواند برای روسیه سودمند باشد، چرا که این تصور را ایجاد می‌کند که کرملین در حال نجات کشورهایی است که از سوی ایالات متحده رها شده‌اند.

همان‌طور که پریماکوف بیان کرد بدیهی است که روسیه یک‌شبه به بازیگر اصلی در حوزه کمک‌های بین‌المللی تبدیل نمی شود. اما علاقه به این موضوع در روسیه جدی است و به‌همین‌ترتیب، این درک نیز وجود دارد که با کاهش حضور بین‌المللی آمریکا، اکنون فرصتی برای کرملین به‌وجود آمده تا نقش خود را در این حوزه پررنگ‌تر کند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
آخرین اخبار