| کد مطلب: ۳۷۱۴۷

حمایت چین از دیپلماسی هسته‌ای ایران در آستانه دور جدید مذاکرات در رم

وزیر امور خارجه چین پیش از مذاکرات با آمریکا، از دیپلماسی هسته‌ای ایران حمایت کرد.

حمایت چین از دیپلماسی هسته‌ای ایران در آستانه دور جدید مذاکرات در رم

به گزارش هم‌میهن آنلاین، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، در دیدار با علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبری معظم انقلاب، ضمن حمایت از دیپلماسی هسته‌ای ایران از تلاش‌های دیپلماتیک تهران در خصوص برنامه هسته‌ای قدردانی کرد. این گفت‌و‌گو در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه در رم انجام شد. 

وانگ یی در این نشست که روز چهارشنبه در برازیلیا برگزار شد، تأکید کرد: «چین تعهد ایران به عدم توسعه سلاح‌های هسته‌ای را ارج می‌نهد واز تلاش‌های دیپلماتیک ایران قدردانی می‌کند.» 

وی افزود: «چین خوشحال است که گفت‌و‌گو‌های ایران با سایر طرف‌ها ادامه دارد و از همکاری ضروری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت می‌کند.» 

این بیانیه امروز پنجشنبه توسط وزارت خارجه چین منتشر شد. 

چین پیش‌تر در سال ۲۰۲۳ با همکاری شمخانی، نقش کلیدی در توافق غیرمنتظره عادی‌سازی روابط ایران و عربستان ایفا کرد. تحلیلگران این اقدام را نشانه‌ای از تمایل پکن برای تبدیل شدن به یک قدرت دیپلماتیک تأثیرگذار در خاورمیانه دانسته‌اند. 

با این حال، بحران اخیر در اسرائیل و غزه و همچنین عملیات نظامی انصارالله علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، توانایی چین در ایفای نقش سازنده در مدیریت «مسائل داغ جهانی» را به چالش کشیده است. 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در آستانه مذاکرات رم هشدار داده است که در صورت عدم توافق برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران، گزینه نظامی روی میز است. 

کاخ سفید همچنین روز چهارشنبه با اعمال تحریم‌های جدید علیه شرکت‌های متهم به تجارت غیرقانونی نفت و پتروشیمی ایران، فشار بر تهران را افزایش داد. 

یادآور می‌شود نمایندگان آمریکا و ایران روز شنبه در رم دور جدید مذاکرات را برگزار خواهند کرد. چین از گفت‌و‌گو‌های جاری حمایت کرده، اما روشن نیست که آیا این مذاکرات می‌تواند به کاهش تنش‌ها بین واشنگتن و تهران منجر شود یا خیر. 

قدردانی چین از دیپلماسی ایران نشان‌دهنده تمایل پکن به حفظ روابط با تهران و همچنین نقش آفرینی در معادلات خاورمیانه است. با این حال، افزایش تحریم‌های آمریکا و تهدید‌های نظامی ترامپ نشان می‌دهد که فضای مذاکرات همچنان پرتنش باقی خواهد ماند. نقش چین به عنوان یک واسطه‌گر ممکن است در صورت تشدید بحران‌های منطقه‌ای تحت تأثیر قرار گیرد. 

 

باشگاه خبرنگاران

منبع: رویترز

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
آخرین اخبار