| کد مطلب: ۲۳۴۵۸
حمایت اتحادیه اروپا از حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه ایرانی و ادعاهای جدید

حمایت اتحادیه اروپا از حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه ایرانی و ادعاهای جدید

روسیه، امریکا و چین تاکنون تنها این سه جزیره را محل اختلاف میان ایران و امارات دانسته اند و از تلاش های امارات برای حل این مسئله از راه های مسالمت آمیز شامل گفتگوی دوجانبه یا دادگاه بین المللی / داوری بین المللی حمایت کرده اند.

به گزارش هم‌میهن، رضا غبیشاوی در عصر ایران نوشت: اتحادیه اروپا و اعضای آن برای اولین بار و در تغییر بزرگ در سیاست خود، از حاکمیت امارات بر سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک حمایت و آن را تایید کردند.  اتحادیه اروپا همچنین برای نخستین بار، ایران را اشغالگر این سه جزیره دانست و خواستار پایان آنچه که "اشغال جزایر امارات" توصیف کرد شد.

این موضوع در بیانیه پایانی نشست مشترک سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس آمده است که روز گذشته چهارشنبه در بروکسل بلژیک برگزار شد.

27 کشور عضو اتحادیه اروپا و 6 کشور جنوب خلیج فارس عضو شورای همکاری هستند.

 

در این بیانیه ، اعضای اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس از ایران خواسته اند به آنچه که "اشغال جزایر سه گانه  متعلق به امارات و نقض حاکمیت این کشور" توصیف شده پایان دهد.

قبل از این، اتحادیه اروپا و اعضای آن، از حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه حمایت نمی کردند بلکه تنها حاکمیت بر این سه جزیره را محل اختلاف میان ایران و امارات می دانستند و از تلاش های امارات برای حل مسالمت آمیز این اختلاف از طریق مذاکرات دوجانبه یا دادگاه بین المللی یا داوری بین المللی حمایت می کردند.

این بار اما برای نخستین بار، اتحادیه اروپا و اعضای آن با تغییر موضع قبلی، وارد قضاوت شدند و حاکمیت بر این جزایر را نه تنها متعلق به امارات دانستند بلکه ایران را هم اشغالگر جزایر توصیف کردند.

روسیه، امریکا و چین البته تاکنون تنها این سه جزیره را محل اختلاف میان ایران و امارات دانسته اند و از تلاش های امارات برای حل این مسئله از راه های مسالمت آمیز شامل گفتگوی دوجانبه یا دادگاه بین المللی / داوری بین المللی حمایت کرده اند. یعنی روسیه چین و امریکا، حاکمیت ایران یا امارات بر سه جزیره را تایید نکرده اند و حاکمیت بر سه جزیره را محل اختلاف دانستند.

قبل از این ، تایید حاکمیت امارات بر سه جزیره و توصیف ایران به عنوان اشغالگر جزایر سه گانه تنها در بیانیه های شورای همکاری خلیج فارس ( باعضویت 6 کشور جنوب خلیج فارس) و اتحادیه عرب (با عضویت 22 کشور) می آمد.

نخستین نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس دیروز چهارشنبه در بروکسل (پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا برگزار شد. 

روابط سیاسی و اقتصادی میان دو طرف در سطح بالایی وجود دارد. 

در واکنش هم وزیر خارجه ایران با انتشار توییت، ادعاهای اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه گانه را رد کرد.

سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران با اشاره به بیانیه نشست مشترک سران شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 

بخش ایران در بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌ فارس پیام‌های زیادی در خود دارد. از نظر ما، روشن است که مسیر همکاریِ با احترام، که از سوی ما در ملاقات‌های مختلف، از جمله در نیویورک به آنها پیشنهاد شد، اکنون با تمایل اروپا برای «تقابل» پاسخ داده شده است - از طریق تحریم پروازهای مسافری و ایراد اتهام عبث «اشغالگری» به ایران! جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده‌اند و تا ابد نیز چنین خواهد بود. دوران سیاست خبیثانه «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی‌ها در منطقه ما مدت‌های مدیدی است که به سر رسیده است.

بیانیه چه می گوید؟

در بیانیه پایانی نشست مشترک سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس یک بخش در باره ایران است که شامل موارد مختلف مربوط به ایران از جمله جزایر سه گانه را شامل می شود.

این بیانیه از ایران می خواهد "به قوانین بین المللی از جمله منشور سازمان ملل متحد براساس احترام به حاکمیت و امنیت منطقه ای و عدم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و خودداری از استفاده از زور یا تهدید، متعهد باشد".

بیانیه از ایران می خواهد به آنچه که "اشغال جزایر سه گانه امارات شامل ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک " توصیف شده پایان دهد زیرا نقض حاکمیت دولت امارات و مبانی منشور سازمان ملل متحد است.

این بیانیه همچنین بر اهمیت مشارکت دیپلماتیک با ایران برای کاهش تنش منطقه ای و تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران تاکید می کند.

بیانیه از ایران می خواهد گسترش موشک های بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین و هر نوع فناوری تهدیدکننده امنیت منطقه و خارج از آن را متوقف کند.

بیانیه از ایران می خواهد به کاهش تنش منطقه ای ادامه دهد و تاکید می کند همچنان به راه حل دیپلماتیک برای مسئله هسته ای ایران پایبند هستیم.

 

 

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
آخرین اخبار