| کد مطلب: ۶۹۳۱
گزارش شهری

گزارش شهری

تکاپوی «همه» برای مقابله با زاکانی

chamran

تکاپوی «همه» برای مقابله با زاکانی

سه عضو شورای شهر تهران مجبور شدند درباره عملکرد خود توضیحاتی به نهادهای نظارتی ارائه کنند. همزمان با این موضوع روز گذشته سه نفر از اعضای شورای شهر تهران غایب بودند و این شائبه پیش آمد که آنها بازداشت شده‌اند. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران به ارائه توضیحاتی درباره بازداشت سه عضو شورای شهر پرداخت و ضمن تکذیب این خبر گفت: «گفتند سه نفر بازداشت شدند چون در صحن شورای شهر تهران حضور نداشتند. جعفر شربیانی با بنده تماس گرفت و پرسید با توجه به اینکه چون حال‌شان خوب نیست، به صحن بیایند یا خیر؟ که ما گفتیم اگر بیایند بهتر است. ایشان آمدند و دروغ‌ها برملا شد. مهدی اقراریان برای حضور در قوه قضائیه اجازه گرفته است. حبیب کاشانی هم برای حضور در کربلا در روز عرفه اجازه کتبی گرفت که دعاگوی همه ما و دروغ‌گویان باشد.»
از سوی دیگر گفته می‌شود که علیرضا زاکانی پس از بازگشت از بروکسل و مجمع عمومی متروپلیس، هیچ دستور کتبی‌ای صادر نکرده و همین امر شایعه استعفا یا قهر او را قوت بخشیده است. این خبر نیز با واکنش‌ مهدی چمران روبه‌رو شد. او در این‌باره گفت: «من که خبری از این چیزها ندارم و نداشتم. با آقای زاکانی جلسه داشتیم و سرکارش بود. وقتی دیده می‌شود عده‌ای دارند کار می‌کنند همه به جنب و جوش و تکاپو می‌افتند که یا بتازند به او یا نگذارند کار بشود. شهر خیلی مشکل دارد؛ ما مشکل اتوبوس داریم، مشکل واگن مترو داریم. به عیان گفتیم که چه مشکلاتی داریم و راه‌حلش را دادیم و باید به اجرا بگذاریم.» خبرنگار تسنیم پرسید از روزنامه‌ای که این خبر را منتشر کرده است‌، شکایت هم می‌کنید؟ تاکید کرد: «نمی‌دانم. شهرداری، روابط عمومی و حقوقی آن باید دنبالش بروند.»
چمران در حالی این اظهارات را عنوان می‌کند که طبق اعلام اعضای شورای شهر تهران در دوره ششم بیشترین تذکرات به شهردار تهران داده شده است. از سوی دیگر ناصر امانی، عضو شورای شهر، پس از یکی از بازدیدهای خود در صحن علنی شورا اعلام کرد: «در گذشته نگهداشت شهر دغدغه مردم نبود. اما حالا مردم از من می‌پرسند چرا این وضعیت در شهر وجود دارد. البته نابسامانی در نگهداشت شهر در دیگر محلات هم وجود دارد.» او همچنین 9 خرداد امسال پس از ارائه گزارش به عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران به سفرهای خارجی مدیران شهری هم واکنش نشان داده و گفت: «بنده 10 سال رئیس کمیته سفرهای خارجی شهرداری تهران بودم. باید به ما گزارش بدهید که چه ضرورتی داشته که برخی از مدیران به این سفرها رفته‌اند زیرا این سفرها برای شهر و شهروندان هزینه دارد.» با این اوصاف سفرهای خارجی در شهرداری در هاله‌ای از ابهام فرورفته است. در کنار این موارد، نرجس سلیمانی، دیگر عضو شورای شهر، طرح سوال از شهردار را مطرح کرد و پس از مدتی اعلام کرد که زاکانی هنوز حاضر به پاسخگویی نشده است. موضوع سوال نرجس سلیمانی «ناوگان حمل و نقل و عمومی» بود که هنوز هم شهردار تهران به این سوال پاسخ واضح و رودررویی ارائه نکرده است. تصمیمات افراطی در کمیسیون ماده 5 نیز از جمله مواردی است که انتقاد تعدادی از جمله نمایندگان تهران در مجلس را برانگیخته و مصطفی میرسلیم در نامه‌ای سرگشاده به زاکانی به کارنامه شهرفروشی شهردار تهران در 21ماه گذشته پرداخته و نوشت‌: «در این مدت حدود 400پرونده جدید به کمیسیون ماده ۵ ارجاع شده تا با زیرپاگذاشتن ضوابط مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری، پروانه‌هایی صادر شود.» اگر موضوع کمیسیون ماده5 را هم کنار بگذاریم باز هم این میرسلیم بود که از وجود اختلاسی در حد 20 همتی در شهرداری خبر داده و گفت: «تا جایی که اطلاع دارم پای یک اختلاس 20 همتی یعنی 20هزار میلیارد تومانی در میان است و 4 نفر از دفتر شهردار تهران - علیرضا زاکانی - در ارتباط با این پرونده بازداشت شده‌اند و این رسیدگی‌ها ادامه دارد. گویا هنگام دستگیری یکی از افراد، اسلحه‌کشی هم شده است.» حال در فضای ایجادشده در مدیریت شهری، باید نسبت به این اظهارنظر رئیس شورای شهر تأمل کرد که او از چه کاری صحبت می‌کند که می‌گوید «همه» به جنب و جوش و تکاپو افتاده‌اند که یا بتازند یا نگذارند کاری انجام شود؟ تصمیمات افراطی در کمیسیون ماده 5، زیر پا گذاشتن مصوبات شورای‌عالی شهرسازی، اختلاس 20 همتی در شهرداری، عدم نگهداشت شهر یا موارد متنوع دیگر؟ شاید منظور رئیس شورای شهر تهران از کاری که همه را به جنب و جوش انداخته، شرایط حمل و نقل عمومی است که مورد سوال دختر سردار سلیمانی است.

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار