خراسان جنوبی پیشگام در ساماندهی تجارت کولبری
معاون تجارت خارجی خراسان جنوبی اعلام کرد: اطلاعات تمام کولبران استان در سامانه گمرک ثبت و سیستم پرداخت الکترونیک کارمزد آنها راهاندازی شده است.

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، الیاس جویان روز سهشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: بر اساس آخرین پیگیریها، کدهای گمرکی چهار بازارچه مرزی استان در ارتباط با اجرای رویه کولبری برای ترانزیت داخلی و خارجی در سامانه گمرک فعال شده و اطلاعات کولبران و کارگزاران نیز در سامانه بارگذاری شده است.
وی تصریح کرد: تمامی کولبران استان تأییدهویت شده و کارگزاران نیز از طریق استعلامات قانونی مورد تأیید قرار گرفتهاند، همچنین اسامی کولبران به همراه اطلاعات لازم در سامانه گمرک ثبت شده و فعالیت رسمی آنان آغاز شده است.
معاون تجارت خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از اجرای طرح کیف پول الکترونیکی برای کولبران خبر داد و گفت: طبق برنامهریزی سازمان توسعه تجارت، کیف پول الکترونیکی ویژه کولبران در سامانه جامع تجارت بارگذاری میشود.
وی عنوان کرد: بر اساس این طرح، درصد کارمزد مربوط به هر کولبر به صورت اتوماتیک در حساب الکترونیکی آنان واریز میشود و نیازی به تسویه حساب مستقیم بین کارگزار و کولبر نخواهد بود.
جویبان با بیان اینکه این اقدام یک تحول مهم در روند تسهیل تجارت مرزی است، افزود: شرکت پیمانکار مربوطه درخواست مهلت ۱۵ روزهای از سازمان توسعه تجارت داشته که از شنبه هفته جاری آغاز شده و طبق قولی که داده شده تا پایان هفته آینده، کیف پول الکترونیکی برای تمامی کولبران کشور از جمله خراسان جنوبی به صورت رسمی عملیاتی خواهد شد.
وی با تأکید بر مزایای این رویه جدید عنوان کرد: در قالب این طرح، کولبران و کارگزاران میتوانند انواع کالاها را از هر مرز مشترک کشور با کشورهای همسایه وارد کرده و به داخل کشور منتقل کنند.
معاون تجارت خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: برخلاف رویه مرزنشینی که صرفاً به مرزهای هماستان محدود میشد، در این طرح محدودیت جغرافیایی وجود ندارد و واردات از تمام مرزها ممکن است.
وی با اشاره به مصوبات پیشین جلسه و اقدامات انجام شده، یادآور شد: در جلسه قبل، ۶ مصوبه برای هماهنگی بیندستگاهی تصویب شد که به موضوعاتی نظیر ورود و خروج تجار و کارگران افغان، تردد خودروهای حامل کالا و همچنین مسائل مربوط به حضور سفرا و نمایندگان وزارت امور خارجه در استان اختصاص داشت.
جویبان با اشاره به دو مصوبه مرتبط با وزارت امور خارجه تصریح کرد: نخستین مورد آن هماهنگی برای سفرای کشورهای هدف به استان خراسان جنوبی بود که در حال پیگیری و اجرا است و دومین مورد نیز مربوط به روال فعالیت فرامرزی بوده که به نتیجه رسیده است.
وی بیان کرد: مهمترین درخواستی که استان در قالب کارگروه توسعه صادرات ارائه داده بود، اجرای رویه واردات در قبال ترانزیت داخلی و خارجی از طریق کولبری بود که اکنون این رویه نیز نهایی شده و در سامانه گمرک ثبت و به کارگزاران ابلاغ شده است.
معاون تجارت خارجی سازمان صمت خراسان جنوبی ضمن قدردانی از حمایتها و پیگیریهای استاندار یادآور شد: اجرای این طرحها و هماهنگی بین دستگاهی، گام مؤثری در توسعه تجارت مرزی استان، ایجاد اشتغال برای مرزنشینان، و رونق اقتصاد منطقه خواهد بود.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.
فعالترین مرز استان در سالهای اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.
بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام میشود.