توضیح وزارت بهداشت درباره یک گزارش
«روپوشها را آویختیم»، تیتر گزارشی است که ۲۲ آبانماه در همین صفحه منتشر شد.
«روپوشها را آویختیم»، تیتر گزارشی است که 22 آبانماه در همین صفحه منتشر شد. گزارش درباره تجمعهای اعتراضآمیز جامعه آزمایشگاهیان و پرتوکاران بود. حالا پس از گذشت نزدیک به دو ماه از زمان انتشار، روابط عمومی وزارت بهداشت پاسخی به این گزارش ارائه داد.
در متن این پاسخ آمده: «توجه به وضعیت معیشت تمام گروههای شغلی نظام سلامت و تقویت انگیزههای مؤثر بر رضایتمندی آنها ازجمله افزایش میزان پرداختها و حقوق و مزایا، همواره مدنظر وزارت بهداشت بوده است. حقوق و مزایای مندرج در حکم کارگزینی و سایر مزایای پرداختی به کارکنان ازجمله آزمایشگاهها و پرتوکاران، براساس فصل هشتم آییننامه اداری و استخدامی کارمندان غیرهیئتعلمی و فصل ششم آییننامه اداری و استخدامی اعضای هیئتعلمی، همچنین براساس مصوبات سالیانه هیئتوزیران تعیین و پرداخت میشود.
پس از محدودیتهای اعمالشده در قوانین بودجه سنواتی در سالهای اخیر مبنی بر ممنوعیت هرگونه تصویب نامه، دستورالعمل، تغییر مبانی پرداخت و... بدون گرفتن مجوز مکتوب سازمان برنامه و بودجه و شورای حقوق و دستمزد، عملاً امکان استفاده از ظرفیت ماده یک قانون احکام دائمی توسعه کشور و مصوبات هیئت امناء نیز برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز امکانپذیر نبوده است.
با وجود این موضوع، مکاتبات و جلسات بسیاری در زمینه لزوم افزایش حقوق و مزایای کارکنان حوزه سلامت و تبعات ناشی از بیتوجهی به این موضوع ازجمله کاهش انگیزه خدمت و خروج متخصصان از کشور و... به سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی کشور، همچنین نهاد ریاستجمهوری انجام شده است که از نتایج آن میتوان به تصویب پرداخت مبلغ 10 همت تحت عنوان «ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت» در قانون بودجه سال 1403 کل کشور و پیگیری «برقراری فوقالعاده خاص» طبق ماده 106 قانون برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد.
درخصوص پیشنهاد بهرهمندی کارکنان شاغل در گروه شغلی رادیولوژی از مزایای قانون ارتقای بهرهوری کارکنان بالینی نظام سلامت، بهرغم اینکه کارکنان مذکور براساس ماده (۲۰) قانون حفاظت در برابر اشعه از حداکثر 25 درصد کاهش ساعات کاری در هفته برخوردارند و قرار گرفتن در شمول قانون ارتقای بهرهوری محدودیتهایی را در بحث ساعت اضافه کار، همچنین اشتغال در بخشهای غیردولتی را برای ایشان ایجاد خواهد کرد، اضافه کردن مشاغلی که در شمول قانون ارتقای بهرهوری قرار نمیگیرند، مستلزم اصلاح قانون با ارائه دلایل توجیهی، برآورد بار مالی، تامین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین طرح و تصویب موضوع در هیأت وزیران خواهد بود.
به متصدیان مشاغلی که با وجود شرایط بهداشتی و ایمنی لازم در معرض ابتلا به بیماریها یا عوارض نامطلوب قرار دارند یا ماهیت وظایف آنها احتمال بروز بیماری یا عوارض نامطلوب را بهدنبال داشته باشد، فوقالعاده سختی شرایط محیط کار در اجرای بند (۳) ماده (۵۴) آییننامه اداری و استخدامی کارکنان غیر هیئتعلمی و جداول مربوطه پرداخت میشود که میزان این امتیاز برای هر یک از مشاغل ازجمله مشاغل رادیولوژی و آزمایشگاه باتوجه به عواملی همچون «شرح وظایف، محل خدمت، میزان خطرپذیری، مواجهه با عوامل عفونتزا، بیماریهای واگیردار، کار با بیماران روحی روانی و سایر عوامل زیان آور» تعیین شده است.
باتوجه به ماده (۱) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور دانشگاهها و موسسات دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بدون رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاههای دولتی بهویژه قانون محاسبات عمومی کشور، قانون مدیریت خدمات کشوری فقط در چارچوب مصوبات و آییننامههای مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی و تشکیلاتی مصوب هیئت امنا ـ که به تأیید وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میرسد ـ عمل میکنند.»