کاهش ۹۰ درصدی جمعیت فکهای خزری
به گفته مدیر کل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست، از آغاز قرن بیستم جمعیت فک خزری با کاهش ۹۰ درصدی در سال ۲۰۰۵ به ۱۰۰ هزار قلاده یا کمتر رسیده است.
به گفته مدیر کل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست، از آغاز قرن بیستم جمعیت فک خزری با کاهش ۹۰ درصدی در سال ۲۰۰۵ به ۱۰۰ هزار قلاده یا کمتر رسیده است. به گزارش ایسنا، محمد طالبیمتین درباره آخرین آمار فکهای خزری توضیح داد و گفت: «این گونه در پایان قرن ۱۹ بیش از یک میلیون فراوانی داشته که از آغاز قرن بیستم، جمعیت آن با کاهش ۹۰ درصدی در سال ۲۰۰۵ به ۱۰۰ هزار یا کمتر رسید و براساس آخرین گزارش از محققان دانشگاه لیدز انگلستان، در سال ۲۰۱۵ میزان آن به ۷۰ هزار قلاده تقلیل پیدا کرده است.»
او علت مرگومیر فکهای خزری را دلایل متنوعی ازجمله آلودگیهای دریایی (نفت و گاز)، زمینشناسی (تصاعد گازهای کف دریای خزر)، ماهیگیری غیرمجاز، بیماریها، سموم و مواردی دیگر اعلام کرد. به گفته او، لاشههای رسیده به سواحل ایران از طریق جریانات دریایی خزر، باتوجه به اینکه بعد از گذشت زمان بسیار به ساحل میرسند غالباً بسیار پوسیده و در مرحله تجزیه هستند و مناسب تشخیص جهت علتیابی مرگومیر نیستند. با این حال علت مرگ فکها در دست بررسی و تحقیق است.