| کد مطلب: ۶۴۳۵

بروز نشانه‌های خروج از رکود؟

نتایج گزارش شامخ ماهانه اتاق بازرگانی منتشر شد

نتایج گزارش شامخ ماهانه اتاق بازرگانی منتشر شد

اتاق بازرگانی ایران گزارش شامخ (شاخص مدیران خرید) اردیبهشت ۱۴۰۲ را منتشر کرد که نشان از ثبت رکوردی جدید در ۴۴ ماه گذشته دارد. شامخ، در یک طیف صفر تا ۱۰۰ تقسیم بندی می‌شود و هر چه عدد از ۵۰ بالاتر باشد به معنی حرکت به سمت رونق و هرچه پایین‌تر باشد به معنی حرکت به سمت رکود است.
شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران 30/57 محاسبه شده است و شاخص کل بعد از رکود شدید ماه گذشته بیشترین مقدار ۴۴ ماهه خود را ثبت کرده است که از شروع مجدد فعالیت‌ها در اکثر شرکت‌ها بعد از تعطیلی طولانی‌مدت فروردین حکایت دارد.
بررسی مؤلفه‌های شاخص مدیران خرید (PMI) که مرکز پژوهش‌های اتاق ایران آن را با عنوان شامخ منتشر می‌کند، حاکی از این است که در اردیبهشت‌ماه، با ثبت رقم ۳۰/۵۷ برای شامخ کل، همه مؤلفه‌های اصلی شامخ بالاتر از ۵۰ ثبت شده‌اند و مطابق انتظارات ماه گذشته در این ماه شاخص افزایش داشته است؛ به‌خصوص که امسال به دلیل تعطیلات طولانی‌تری که شرکت‌ها در مقایسه با سال‌های قبل داشتند، افزایش شاخص با شدت بیشتری همراه
بوده است.
بر اساس اطلاعات شامخ، در فروردین‌ماه، در میان رشته فعالیت اصلی هر سه فعالیت رونق داشته‌اند و بخش صنعت بیشترین و ساختمان کمترین مقدار را داشته‌اند.
شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در اردیبهشت‌ماه (96/60) مطابق روال اردیبهشت هر سال افزایش داشته و از آنجاکه شاخص در ماه گذشته افت شدیدی را ثبت کرده بود، در این ماه با شروع مجدد فعالیت در اکثر شرکت‌ها بیشترین مقدار ۴۴ دوره خود را (به‌غیراز یک دوره) ثبت کرده است. فعالیت‌ها در هر سه بخش با افزایش شاخص همراه بوده است و بخش صنعت بیشترین افزایش را در مقایسه با سایر بخش‌ها ثبت کرده است.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در اردیبهشت‌ماه (۱۵/۵۷) طی ۴۴ ماه اخیر دومین بیشترین مقدار خود را از شهریور ۱۴۰۰ داشته است.
شاخص موجودی مواد اولیه و یا لوازم خریداری شده (08/58) بیشترین مقدار خود طی ۴۴ دوره را ثبت کرده است. شرکت‌ها که طی ماه‌های اخیر به علت عدم تخصیص ارز و نوسانات قیمتی به‌ شدت در تأمین مواد اولیه با مشکل روبه‌رو بوده‌اند در این ماه اکثراً ارز مورد نیاز خود را از طریق بازار آزاد تأمین کرده‌اند.
شاخص موجودی محصول نهایی در انبار (۳۰/۴۹) به بیشترین مقدار ۵ ماه اخیر رسیده است. این شاخص فقط در بخش صنعت افزایش داشته و در بخش کشاورزی و خدمات و ساختمان با کاهش بیشتری همراه بوده است.
شاخص میزان صادرات کالا و خدمات در اردیبهشت (86/51) بعد از افت شدیدی که در فروردین‌ ماه داشت با آغاز به کار شرکت‌ها دومین بیشترین مقدار خود را ثبت کرده است. این شاخص در هر سه رشته فعالیت بالای ۵۰ ثبت شده است.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۶۷/۸۳) همچنان به‌ شدت افزایشی است هرچند شدت افزایش در مقایسه با ماه قبل اندکی کمتر است.
شاخص میزان فروش کالاها و خدمات (09/64) که در فروردین یکی از کمترین مقادیر خود را ثبت کرده بود در اردیبهشت‌ ماه با از سرگیری فعالیت‌ها و سفارشات بیشترین مقدار سری ۴۴ دوره را به ثبت رساند.
شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (۱۷/۶۵) نشان می‌دهد که شیب انتظارات خوش‌بینانه برای ماه آینده در مقایسه با فروردین‌ماه کمتر شده است. در اردیبهشت‌ماه مطابق انتظارات ماه گذشته فعالیت کسب‌وکارها افزایش داشته و همان‌طور که پیش‌بینی شده بود به دلیل تعطیلی طولانی‌تر در فروردین‌ماه، میزان افزایش شامخ در اردیبهشت با شدت بیشتری
همراه بوده است.

دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی