نشریه هیل: ایرانیان در برابر دخالت خارجی متحد میشوند
نشریه آمریکایی نزدیک به کنگره، در مقالهای به دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده هشدار داد که در قبال ایران، همان اشتباه صدام در سال ۱۳۵۹ را تکرار نکند.

نشریه آمریکایی نزدیک به کنگره، در مقالهای به دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده هشدار داد که در قبال ایران، همان اشتباه صدام در سال ۱۳۵۹ را تکرار نکند.
به گزارش ایرنا، نشریه هیل نوشت در گزارشی با عنوان «ترامپ نباید اشتباه صدام را تکرار کند؛ از حمله به ایران پرهیز کنید» نوشت: «در تاریخ ۲۶ آوریل، انفجاری ویرانگر شهر بندری پرجنبوجوش بندرعباس در ایران را لرزاند و جان ۵۷ نفر را گرفت و بیش از ۱۲۰۰ نفر را زخمی کرد. این انفجار در بندر شهید رجایی، بزرگترین مرکز کانتینری ایران، رخ داد و امواج شوکآوری را به شهر فرستاد که شیشههای پنجرهها را شکست و زیرساختها را تا شعاع چند مایلی تخریب کرد. مقامات هنوز در حال بررسی علت این حادثه هستند و گزارشهای اولیه به احتمال سهلانگاری در مدیریت مواد شیمیایی اشاره دارند؛ هرچند گمانهزنیهایی درباره خرابکاری نیز وجود دارد. در میان این فاجعه، واکنش مردم ایران درس مهمی برای سیاستگذاران آمریکایی به همراه داشته است. نباید ظرفیت ایران برای اتحاد در برابر بحرانها را دستکم گرفت، همانگونه که چند دهه پیش صدام حسین این اشتباه را مرتکب شد.»
در این گزارش آمده است: «با وجود مشکلات اقتصادی و نارضایتیهای سیاسی، ایرانیان پس از انفجار بندرعباس متحد شدند، در سراسر کشور، مردم برای اهدای خون به آسیبدیدگان صف کشیدند، یک جشنواره موسیقی محلی در بوشهر به مراسم همدردی و عزاداری تبدیل شد.»
این گزارش میافزاید: «اتحاد نشاندادهشده در بندرعباس یادآور واکنش عمومی در طول جنگ ایران و عراق است؛ پیشینهای تاریخی که هشداری جدی به کسانی میدهد که برای تهاجم به ایران تبلیغ میکنند. در سپتامبر ۱۹۸۰، صدام حسین، با این تصور که ایران پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ تضعیف شده، حملهای را آغاز کرد و انتظار پیروزی سریع داشت. او معتقد بود که آشوب داخلی و شکافهای قومی، ایران را از دفاع منسجم بازمیدارد. این اشتباه محاسباتی صدام تحت تأثیر گروههای مخالف ایرانی و برخی نیروهای دیگر بود که ادعا میکردند ایرانیان بیش از حد ناراضیاند تا از کشورشان دفاع کنند.»
هیل مینویسد: «شواهد تاریخی و معاصر اما این دیدگاه را رد میکند؛ در طول جنگ ایران و عراق، اختلافات داخلی مانع دفاع متحدانه نشد. به همین ترتیب، انفجار بندرعباس به اقدامات همبستگی ملی منجر شده است. حتی با وجود گمانهزنیهایی درباره سوءمدیریت، واکنش عمومی بر حمایت از قربانیان و نه سرزنش دولت متمرکز بود. این نشان میدهد که تهاجم خارجی احتمالاً جایگاه داخلی دولت را با متحد کردن ایرانیان علیه دشمنی مشترک تقویت میکند.»