تودیع در غیاب ظریف
بهرغم اینکه در خبر رسمی منتشر شده در سایت ریاستجمهوری از عنوان «آیین معارفه و تکریم معاونین پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور» استفاده شده و محسن اسماعیلی نیز مسئولیت دبیری و ظریف را به صورت همزمان بر عهده گرفته اما محمدجواد ظریف، معاون سابق راهبردی در این جلسه حضور نداشت.

عصر روز سهشنبه، آیین تودیع و معارفه معاونین پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور، در سالن شهید رجایی نهاد ریاستجمهوری برگزار شد. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، شهرام دبیری، معاون سابق پارلمانی و محسن اسماعیلی، معاون راهبردی و امور پارلمانی رئیسجمهور و اسکندر مومنی، وزیر کشور در این مراسم حضور داشتند.
بهرغم اینکه در خبر رسمی منتشر شده در سایت ریاستجمهوری از عنوان «آیین معارفه و تکریم معاونین پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور» استفاده شده و محسن اسماعیلی نیز مسئولیت دبیری و ظریف را به صورت همزمان بر عهده گرفته اما محمدجواد ظریف، معاون سابق راهبردی در این جلسه حضور نداشت.
مسعود پزشکیان در این جلسه با اشاره به سابقه آشنایی خود با دبیری، گفت: «دکتر دبیری فرد توانمندی است که میتوانست در بیرون از ایران زندگی خوبی داشته باشد، ولی زندگی در ایران را برگزید و برای خدمت به مردم تلاش کرد. آقای دبیری نیازی به این سمتها و حقوقی که ریاستجمهوری به او میدهد، ندارد و شاید برای اینکه برخی مشکلات را حل کند، هزینه شخصی هم کرده باشد.
وی فردی یاریرسان به فقراست و هرچند بیمارستان خصوصی دارد، اما به نیازمندان کمکهای زیاد و ارزشمندی میکند. برادری و رفاقت ما با آقای دبیری ادامه خواهد یافت.»
رئیسجمهور همچنین با قدردانی از زحمات محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی ریاستجمهوری، گفت: «برخی به جای توجه به دغدغههای اصلی مردم، اصرار داشتند که ظریف باید از سمت خود کنار برود. ظریف سابقه طولانی و ارزشمند در خدمت به کشور داشته و حتی آمریکا او را تحریم کرده است و البته برخی هم در داخل او را تحریم کردند؛ چنین اقداماتی کشور را از خدمات افراد توانمند محروم میکند. آقای ظریف از آمریکا به ایران بازگشت و حتی در مقابل آمریکا ایستاد و از منافع کشور و مردم حمایت کرد، به همین دلیل هم توسط آمریکا تحریم شد. با این حال برخی زمین و زمان را به هم ریخته و اصرار داشتند که وی نباید در معاونت راهبردی باقی بماند. به هر حال ما قدردان زحمات آقای ظریف هستیم و از نظرات مشورتی وی استفاده خواهیم کرد.»
رئیسجمهور در ادامه درباره واگذاری مسئولیت دو معاونت راهبردی و پارلمانی به محسن اسماعیلی، گفت: «تحلیل من این است که وظایف این دو معاونت به یکدیگر مرتبط است. معاونت راهبردی وظیفه مطالعه برای تدوین قوانین را برعهده دارد. من معتقدم که نباید قانون را بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی تدوین کرد. لوایحی که در دولت تدوین میشود، باید مبتنی بر مطالعه تطبیقی باشد و بررسی شود که سایر کشورها در شرایط مشابه چگونه قانون وضع کردند و نتیجه عملکرد آنها چگونه بوده است؟ اگر قانون پشتوانه علمی داشته باشد دیگر نیازی نیست آن قانون 10 بار تبصره بخورد یا سال دیگر عوض شود.»
پزشکیان در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اهمیت تبادل نظر درباره مسائل کشور، گفت: «هنگام تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی، نظرات متفاوتی درباره نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به برجام وجود داشت. نظر من این بود که ایشان معتقد هستند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید نظرات خود را در این زمینه بیان کنند. ممکن است کارشناسان درباره مسائل کشور نظرات متفاوتی داشته باشند، ولی وقتی سیاستگذار تمام این نظرات را اخذ و بررسی کرد و تصمیم نهایی را گرفت، همه باید از آن تصمیم جمعبندیشده حمایت کنند. طبیعی است که ذهنیت و نظرات افراد یکسان نباشد، بنابراین باید نظرات مختلف بیان شود و در نهایت این سیاستگذار است که تصمیم نهایی را میگیرد و همه باید آن را اجرا کنند. ولی ما یاد نگرفتهایم که چگونه با یکدیگر گفتوگو کرده و به دنبال حذف یکدیگر نباشیم.»
در ادامه این نشست محسن اسماعیلی، معاون راهبردی و پارلمانی رئیسجمهور با تشکر از اعتماد پزشکیان، گفت: برنامه من این است که از همه ظرفیتهای ساختاری و انسانی و کمک نخبگان در معاونت راهبردی استفاده کنم. معاونت راهبردی محلی برای شنیدن صدای نخبگان است و ما مشتاق شنیدن صدای کسانی هستیم که قادر به حل کردن مشکلات کشور هستند. در معاونت پارلمانی نیز به دنبال بهبود و ارتقای روابط دولت و مجلس هستیم تا تعامل بین قوا نمادی برای شعار وفاق ملی باشد.»
معاون راهبردی و پارلمانی رئیسجمهور افزود: «آنچه را که در معاونت پارلمانی و راهبردی در دولت چهاردهم بنیان گذاشته شده، با قوت بیشتر ادامه خواهیم داد و به بالندگی و رشد آن کمک میکنیم. کارهای بسیاری برای انجام داریم و شاید در کنار هم قرار گرفتن معاونت راهبردی و پارلمانی کمک کند تا مسیر رسیدن ما به اهدافمان تسهیل شود.»