| کد مطلب: ۳۵۴۴۷

علی‌اکبر فرازی سفیر پیشین در مجارستان: نتانیاهو حساب‌شده موضوع لیبی را مطرح کرد

نتانیاهو با حیله‌گری موضوع پیاده‌سازی سناریوی لیبی را برای ایران مطرح کرد. وضعیت مطلوب برای اسرائیل و شخص نتانیاهو آشفتگی منطقه است و مایل هستند که آمریکایی‌ها را به جنگ بکشانند تا به اهداف خودشان برسند.

علی‌اکبر فرازی سفیر پیشین در مجارستان: نتانیاهو حساب‌شده موضوع لیبی را مطرح کرد

علی‌اکبری فرازی از تحلیلگران ارشد حوزه سیاست خارجی است که سابقه خدمت به عنوان سفیر در کشورهای مجارستان، قبرس و رومانی را در کارنامه‌اش دارد. فرازی در گفت‌وگو با خبرنگار هم‌میهن، به تحلیل شرایط جدید میان ایران و آمریکا و باز شدن مسیر مذاکره در عمان پرداخت.

فرازی گفت: «با توجه به شرایط بین‌المللی و تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده، فعلاً نمی‌توان به گمانه‌زنی پرداخت که مسیر مذاکرات به چه صورت پیش خواهد رفت. اما نفس شروع این روند را باید به فال نیک گرفت. همین‌قدر که طرفین می‌نشینند حتی به صورت غیرمستقیم مشکلات و مسائل را مطرح می‌کنند گام بزرگی است. در مسیر حل مسائل نباید تعجیل و فکر کرد که موضوعات به سادگی قابل حل است. چراکه مسائل پیچیده میان دو کشور زیاد است و حل آنان زمان‌بر است. اما امیدمان این است که دو طرف با حسن‌نیت بتوانند به خواسته‌هایشان برسند.»

او تاکید کرد: «طرف آمریکایی یعنی ترامپ می‌گوید خواسته اصلی‌اش عدم امکان دسترسی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای است. امری که ما رسماً و بارها اعلام کرده‌ایم به دنبال آن نیستیم و در نظام چنین تصمیمی وجود ندارد. اما در طرف دیگر، این موضوع مرتب از طریق رسانه‌ها تکرار می‌شود که هدف ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای است. درحالی‌که دانش هسته‌ای لزوماً به معنای دستیابی به سلاح نیست، بلکه کاربردهای متفاوتی دارد و حق هر کشوری است که بتواند از این دانش استفاده کند. بنابراین امیدوارم اعتماد متقابل میان دو طرف در گفت‌وگوها به وجود بیاید و طرفین قدم به قدم پیش بروند.

یادمان نرود که حل مشکلات ایران و آمریکا نه‌فقط برای دو کشور بلکه برای کل منطقه سودمند است.  بنابراین باید از این گفت‌وگوها مراقبت کرد چون این روند دشمن‌های زیادی در اطراف ما دارد؛ از جمله رژیم اشغالگر قدس و شخص نتانیاهو که مایل نبودند این گفت‌وگو شکل بگیرد و امروز همه تلاش‌شان را برای تخریب انجام خواهند داد که گفت‌وگوها را عقیم بگذارند. در کنار این اقدامات خارجی، باید در داخل هم مواظب سنگ‌اندازی‌ها باشیم. مخالفین مذاکره حرف‌شان را به راحتی بزنند اما مواظب باشیم که سنگی جلوی راه تیم مذاکره‌کننده نیاندازند. تیم مذاکره‌کننده همانطور که آقای ظریف گفتند، مجرب و قوی هستند که تجربه زیادی از مذاکرات قبلی دارند. بنابراین فارغ از همه نگاه‌های حزبی و جناحی باید این تیم به‌طور کامل در داخل کشور حمایت شود که بتوانیم این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم.»

فرازی یادآور شد: «نتانیاهو با حیله‌گری موضوع پیاده‌سازی سناریوی لیبی را برای ایران مطرح کرد. وضعیت مطلوب برای اسرائیل و شخص نتانیاهو آشفتگی منطقه است و مایل هستند که آمریکایی‌ها را به جنگ بکشانند تا به اهداف خودشان برسند. مخالفان داخلی دیپلماسی که می‌خواهند با این روند دیپلماتیک مخالفت کنند یادشان باشد که نتانیاهو کد لیبی را داد که آن را تبدیل به اسم رمزی برای داخل و خارج ایران برای کارشکنی در مسیر مذاکرات کند. درحالی‌که لیبی کردن ایران اصلاً امکان ندارد. لیبی دانشی در حوزه هسته‌ای و موشکی از خود نداشت و دست آخر هم آن را بار کشتی کرد و به غرب تحویل داد. اما ایران در این حوزه‌ها صاحب دانش است. اینکه فردی مثل نتانیاهو بگوید «خوب است همان کاری که با لیبی شد را با ایران هم انجام بدهیم»، برای تهییج افکار مخالفان داخلی خیلی کاربرد دارد که از این طریق مسئولین کشور را از مذاکره و دیپلماسی بترسانند. او بسیار حساب شده این موضوع را مطرح کرد.»

این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی تاکید کرد: «باید مواظب باشیم که دشمن خارجی حرف خود را از زبان دوستان ناآگاه داخلی بیان نکند. بسیار مهم است که فضای رسانه‌ای در این حوزه چگونه پیش برود. نباید محیط مساعدی برای تفرقه‌افکنی ایجاد شود. رسانه‌های جمعی و به‌خصوص صداوسیما که مخاطب بیشتری دارد باید برای مردم مشخص کند بدیل عدم مذاکره یا شکست دیپلماسی چیست. شکست مذاکرات تنها خواست دشمنان است و فقط اسرائیلی‌ها و دیگر رقبای منطقه‌ای از این موضوع سود می‌برند که نمی‌خواهند ایران در صلح به بالندگی ادامه دهد. شرایط امروز در منطقه و نظام بین‌الملل و البته داخل کشور، بسیار متفاوت از دهه ۹۰ خورشیدی و دوران مذاکرات هسته‌ای و توافق سال ۲۰۱۵ است. توان و تحمل مردم را هم باید در این زمینه در نظر گرفت. مردم همیشه پشتیبان تصمیمات دولت و نظام بودند و این بار هم باید از این پشتوانه استفاده کرد. برای همین نباید از سوی دشمنان یا دوستان ناآگاه در صف مردم رخنه‌ای ایجاد شود.»

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار