| کد مطلب: ۳۱۴۵۷

جدال پوپولیست‌ها با کاپیتالیست‌ها در کابینه دوم ترامپ/استیو بنون علیه ایلان ماسک

باید صبر کرد تا دید که با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ جدال بین این دو دیدگاه به کجا می‌رسد؟ کدام پیروز می‌شود؟ پوپولیسیم راست‌گرایانه استیو بنون یا کاپیتالیسم نوین ایلان ماسک؟

جدال پوپولیست‌ها با کاپیتالیست‌ها در کابینه دوم ترامپ/استیو بنون علیه ایلان ماسک

اگر ایلان ماسک به‌عنوان ثروتمندترین فرد آمریکا و جهان را نماد الیت سرمایه‌سالار آمریکایی و برآمده از الیگارشی طبقه فرادست آمریکایی بدانیم، در مقابلش استیو بنون تلاش می‌کند نماینده توده‌های مردم آمریکا خصوصاً ساکنان ایالت‌های مرکزی باشد که در سال‌های اخیر به بوته فراموشی سپرده شده‌اند؛ توده‌هایی که آنقدر نادیده گرفته شده‌اند که حتی الیت حاکم در آمریکا تلاشی هم برای فروش رویای آمریکایی به آنان ندارد.  همان کسانی که به‌نوعی شورش علیه الیت حاکم و الیگارشی سرمایه‌سالار واشنگتن‌نشین دست زدند و پایه‌های اولیه برآمدن ترامپ را بنیان گذاشتند. حال استیو بنون به نمایندگی از این اقشار احساس خطر کرده که ترامپ با بالا رفتن از نردبان آرای این توده‌های نادیده گرفته شده دیگر آنان را رها کرده و همه چیز را به دست امثال ایلان ماسک و  الیت الیگارشی سرمایه‌سالار داده است.

از وجهه جغرافیایی هم که بنگریم می‌توان جدال بین استیو بنون با ایلان ماسک را جدال بین ایالت‌های مرکزی آمریکا با واشنگتن و از آن مهم‌تر «سیلیکون ولی» کالیفرنیا تفسیر کرد. یک طرف توده‌های طبقات متوسط رو به پایین آمریکایی هستند که در تحولات اقتصادی جدید رفاه قبلی خود را از دست داده‌اند و ایالت‌‌هایشان رونق سابق را ندارد و امیدی به آینده اقتصادی خود ندارند. استیو بنون تلاش می‌کند صدای آنان باشد و در طرف مقابل طبقه الیت و الیگارشی نوین آمریکایی متکی بر سرمایه‌داری مالی و بانکی مجهز به تکنولوژی جدید و هوش مصنوعی و ارز دیجیتال هستند که تبلور عینی آن در بعد انسانی ایلان ماسک و در بعد جغرافیایی سیلیکون ولی است.

در واقع پوپولیسم استیو بنون که یکی از عوامل اصلی برآمدن ترامپ در 2016 بود اکنون به نبرد کاپیتالیسم ایلان ماسک در 2025 آمده است.

استیو بنون، از الان شمشیر را از رو بسته و پیش از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری گفته که تلاش می‌کند ایلان ماسک را  از صحنه سیاست حذف کند.

یکی از دلایل تنش‌ بین این دو به دلیل سیاست‌های مهاجرتی و استفاده ماسک از ویزاهای H-1B است. ایلان ماسک، به‌عنوان مدیرعامل تسلا و اسپیس‌اکس، از این ویزاها حمایت می‌کند. چون برایش نفع اقتصادی دارد. در حالی که استیو بنون با نوع نگاه پوپولیستی ملی‌گرایانه خود بر این عقیده است که این مهاجران فرصت‌های شغلی آمریکایی‌های فرودست را می‌گیرند. آن را برخلاف منافع ملی می‌دانند. بنون در این زمینه ایلان ماسک را به سوءاستفاده از سیستم مهاجرتی متهم کرد و گفت که او و دیگر «اربابان فناوری» در حال بهره‌برداری از این برنامه‌ها هستند.

بنون گفته که بسیاری از کارگران حوزه فناوری در آمریکا غیرآمریکایی هستند. ایلان ماسک و متحدان سرمایه‌دارش در صنایع نوین فناوری، کارگران آمریکایی را نادیده می‌گیرند.

اختلافات چنان بالا گرفته که استیو بنون در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی کوریه دلا سرا، به‌شدت به ایلان ماسک حمله کرده و گفته است:«او آدم شریری است و دیگر تحملش نمی‌کنم. من این موضوع را شخصی کرده‌ام و تا روز تحلیف او را از صحنه حذف خواهم کرد.»

حال باید صبر کرد تا دید که با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ جدال بین این دو دیدگاه به کجا می‌رسد؟ کدام پیروز می‌شود؟ پوپولیسیم راست‌گرایانه استیو بنون یا کاپیتالیسم نوین ایلان ماسک؟

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار