پیامدهای نابودی گروههای مقاومت در عراق
دولت آمریکا در یک دستور کار مشترک با رژیم صهیونیستی، بعد از غزه، سوریه و لبنان سراغ عراق رفتهاند و به انحاء مختلف از جمله تحت شعارهایی مانند اعمال اقتدار دولت و تضمین ثبات کشور به دنبال خلع سلاح مقاومت عراق بهویژه نیروهای مردمی حشدالشعبی هستند.

در سایه سیاستها و اقدامات جدید دولت آمریکا در منطقه که ابعاد نظامی و تروریستی آن پررنگتر شده است، احتمال رویدادهای غیرمنتظره و ضدامنیتی در عراق که از نظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی، موقعیت بسیار مهمی در معادلات امنیتی، سیاسی و انرژی منطقه غرب آسیا دارد و در سالهای اخیر نیز یکی از میدانهای اصلی نبرد ملی و مقاومت مردمی با تروریسم بوده است، بیش از هر زمان دیگری است.
دولت آمریکا در یک دستور کار مشترک با رژیم صهیونیستی، بعد از غزه، سوریه و لبنان سراغ عراق رفتهاند و به انحاء مختلف از جمله تحت شعارهایی مانند اعمال اقتدار دولت و تضمین ثبات کشور به دنبال خلع سلاح مقاومت عراق بهویژه نیروهای مردمی حشدالشعبی هستند. حتی آمریکا تهدید کرده است که در صورت عدم اقدام دولت عراق، خود وارد عمل خواهد شد.
خلع سلاح مقاومت عراق، بخشی از یک پروژه کلان منطقهای با ماهیت صهیونیستی – آمریکایی است که در چهارچوب آن عراق که از کانونهای اصلی مقاومت و گفتمان ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی در منطقه است و در سالهای گذشته نیز نقش مؤثری در خنثیسازی راهبردهای آمریکایی و صهیونیستی نهتنها در داخل عراق بلکه در منطقه ایفا کرده است، تضعیف شده و فضا برای شکلگیری به اصطلاح خاورمیانه جدید تسهیل میشود.
آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پیشبرد توطئه جدیدشان در عراق در هفتههای اخیر، اقدامات مهمی را در دستور کار قرار دادهاند. به عنوان مثال، وزارت خزانهداری آمریکا و فدرال رزرو به بانک رافدین عراق که مسئول پرداخت حقوق حشدالشعبی است، اطلاع دادهاند که باید در چهارچوب تحریمها، پرداخت حقوق نیروهای حشد که حدود 200 هزار نفر است را متوقف کند. آمریکا که بهزعم خود از این طریق میتواند، به اعتراضات خیابانی و اغتشاشات امنیتی و در نتیجه تضعیف پایگاه مردمی حشد دامن بزند، درحال فشار بر مقاومت مردمپایه است تا منجر به اضمحلال حشدالشعبی به عنوان یک نیروی مستقل و منسجم در ارتش عراق شود.
پرداخت حقوق نیروهای حشدالشعبی درحالی متوقف شده یا با تأخیر پرداخت میشود که از ماه گذشته، بانک رافدین، انتقال بودجه عملیاتی حشدالشعبی برای سوخت، تجهیزات و سایر اقلام که از طریق این بانک انجام میشد را نیز متوقف کرده بود. این اختلال و فشار علیه مقاومت عراق در حقیقت بخشی از کارزار آمریکا علیه حشدالشعبی است که طی ماههای اخیر ایجاد و بخشی از پروژه اصلی واشنگتن و تلآویو علیه محور مقاومت است که به طور همزمان در غزه، لبنان، یمن و سوریه هم جریان دارد. فشارهای سیاسی و دیپلماتیک به دولت عراق و جریانهای سیاسی خاص در این کشور برای خلع سلاح مقاومت و تشدید حملات رسانهای علیه حشدالشعبی و معرفی آن به عنوان نیرویی که مخل امنیت و ثبات است، از اقدامات دیگر در این زمینه است.
تلاش دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح مقاومت عراق در حالی است که حشدالشعبی تاکنون نقش بسیار مؤثری در مقابله با داعش و تروریسم و برنامههای تجزیهطلبانه رژیم صهیونیستی و آمریکا در عراق داشته است؛ موضوعی که دقیقاً در نقطه مقابل سیاستها و راهبردهای آمریکا در این کشور قرار دارد. حشدالشعبی افزون بر سابقه و عملکرد درخشانی که در مهار تروریسم و تجزیهطلبی و ناامنسازی در عراق داشته است، مأموریت و مسئولیت مهمی در دفاع از امنیت و منافع ملی این کشور بر عهده دارد و در بسیاری از موارد، دولت عراق را تا حد زیادی از مواجهه مستقیم با تهدیدات داخلی و خارجی دور نگه میدارد.
از این منظرگاه تحویل سلاح مقاومت، باعث ایجاد خلأ امنیتی شده و در نتیجه احتمال حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا و همچنین عناصر تروریستی در داخل عراق را افزایش میدهد. در حالی که آمریکا و رژیم صهیونیستی به شکل کمسابقهای به تشدید اقدامات نظامی و انباشت تسلیحات جنگی و راهبردی در منطقه روی آوردهاند، بهطوری که اقدام به حمله نظامی به ایران نمودند، زمین گذاشتن سلاح مقاومت در عراق قطعاً این کشور را وارد مرحله جدیدی از حملات خارجی و هرج و مرج داخلی میکند که رهایی از آن به سادگی امکانپذیر نیست.