| کد مطلب: ۳۵۷۹۵

اثر اروپا بر مذاکرات روسیه و آمریکا

مذاکرات اخیر میان روسیه و آمریکا، اروپایی‌ها را مضطرب کرده است. در حالی که این شانس وجود دارد گفت‌وگوها بتواند آتش‌افروزی روسیه در اوکراین را خاموش کند، خودنمایی دونالد ترامپ، دلایل آمریکا را برای دخالت قاطعانه در نتیجه این درگیری نامشخص نشان می‌دهد.

اثر اروپا بر مذاکرات روسیه و آمریکا

مذاکرات اخیر میان روسیه و آمریکا، اروپایی‌ها را مضطرب کرده است. در حالی که این شانس وجود دارد گفت‌وگوها بتواند آتش‌افروزی روسیه در اوکراین را خاموش کند، خودنمایی دونالد ترامپ، دلایل آمریکا را برای دخالت قاطعانه در نتیجه این درگیری نامشخص نشان می‌دهد. 

حالا اروپایی‌ها نگرانند که مذاکرات نتایج ناخوشایندی داشته باشد؛ توافق با شرایط روسیه اوکراین را بی‌ثبات، بی‌محافظ و ناتوان در دفاع از خود خواهد کرد. به‌همین ترتیب، اروپایی‌ها ممکن است به‌گونه‌ای در گفت‌وگوهایی که نمی‌توانند شرکت کنند تا مطمئن شوند این نتیجه نهایی برای اوکراین یا برای خود نخواهد بود اخلال ایجاد کنند. 

در حقیقت این خطر وجود دارد که به‌محض آنکه اروپایی‌ها بر اساس اولویت‌های خود عمل کنند یا آنها را ابراز کنند، هم روسیه و هم آمریکا، اروپا را مسئول پیشرفت‌های کم خود بدانند. بیانیه‌ای که پس از دیدار میان مقامات آمریکایی و اوکراین در جده منتشر شد، اصرار اوکراین برای مشارکت اروپایی‌ها در «روند صلح» را نشان می‌داد. با این حال واضح است که طرف آمریکایی با بی‌تفاوتی به این درخواست نگاه می‌کند. به‌رغم تلاش‌های رهبران اروپایی برای تعامل با ترامپ درباره رویکردش در قبال مذاکرات هم با اوکراین و هم با روسیه، دولت آمریکا هیچ تمایلی به‌آنچه اروپایی‌ها می‌توانند پیشنهاد دهند، نشان نداده است. 

بیانیه‌های روسیه بر ابعاد دوجانبه اولین جلسات آمریکایی‌ها اصرار دارد و اوکراین را به‌عنوان یکی از مسائلی نشان می‌دهند که در آخرین مکالمه میان ترامپ و ولادیمیر پوتین مطرح شده‌اند. اما پوتین حتی به‌صورت سطحی هم در اعلامیه‌های خود مبنی بر اینکه اروپایی‌ها می‌توانند نقشی در مذاکرات فراگیرتر داشته باشند، خود را قابل‌دسترس‌تر نشان داده است.

به‌عنوان مثال، روسیه برای ورود به آتش‌بس پیشنهادی آمریکا در دریای سیاه روی تعلیق تمام تحریم‌هایی که بر صادرات محصولات کشاورزی اثر می‌گذارد که نیازمند تاییدیه اتحادیه اروپاست، شرط گذاشته است. بنابراین به‌رغم اینکه اروپایی‌ها از مذاکرات کنونی آتش‌بس کنار گذاشته شده‌اند آن‌ها همچنان ابزارهای مختلفی برای استفاده به‌منظور اهرمی برای شکل‌دهی به نتایج مذاکرات در اختیار دارند. 

علاوه‌بر تحریم‌های وضع شده علیه روسیه، اروپا می‌تواند از ادامه کمک‌های نظامی و مالی به اوکراین برای نفوذ در مذاکرات استفاده کند. در هر مرحله، اروپا باید تضمین کند که اوکراین ظرفیت خود برای رد خواسته‌های روسیه را حفظ می‌کند و می‌تواند بر ادامه کمک‌های اروپا حساب کند. 

تعهد اروپایی‌ها به آینده ضمانت‌های امنیتی به اوکراین، کمک‌های مالی به بازسازی اوکراین و الحاق این کشور به اتحادیه اروپا با اعمال نظرات اروپا در نتایج مذاکرات روسیه-آمریکا برابری می‌کند. 

تعهد اروپا به اوکراین می‌تواند به تشویق دولت و مردم اوکراین برای رسیدن به یک توافق کمک کند. اگر کی‌یف مطمئن است که اوکراین آینده امنی در داخل اتحادیه اروپا خواهد داشت، اوکراینی‌ها تمایل بیشتری به پذیرش مشکلات تجاری آینده خواهند داشت.  اگر اوکراینی‌ها مجبور باشند توافق بدی را بپذیرند که در آن هیچ ضمانتی برای آینده امنیتی خود نداشته باشند، خیلی‌ها ممکن است مشروعیت رهبری سیاسی اوکراین را زیر سوال ببرند، دیگران هم ممکن است کشور را به‌کل به حال خود رها کنند.

این امر منجر به بی‌ثباتی سیاسی در اوکراین، موج مهاجرت از کشور، فرسایش جوانان و فعال‌ترین اعضای جمعیت می‌شود و این کشور نمی‌تواند زیرساخت‌های خود را بازسازی کند و در آینده از خود دفاع کند. این سناریو برای اروپا می‌تواند مستقیماً خلأیی را در مرزهایش ایجاد کند و فرصت‌های جدیدی برای روسیه، به‌محض تجدید قوای خود، برای حمله دوباره به اوکراین به‌وجود آورد. 

اروپایی‌ها ممکن است نسبت به این چشم‌انداز نگرانی داشته باشند، شاید بخواهند که مذاکرات روسیه و آمریکا شکست بخورد تا اروپا بتواند شرایط فعلی را حفظ کند. این امر می‌تواند برای اتحادیه اروپا زمان بخرد تا قابلیت‌های نظامی خود را تقویت کند؛ حتی اگر این نتیجه به هزینه آینده اوکراین باشد. 

اخلال اروپایی‌ها در مذاکرات روسیه و آمریکا زمانی معنی می‌دهد که بتوانند نتیجه جدید و به‌نفع خود را رقم بزنند. در شرایط کنونی درگیری، اوکراین توانسته مقابل پیشرفت‌های محدود روسیه با هزینه‌ای گزاف بایستد اما  انتظار فروپاشی نظامی ارتش روسیه تا جایی که تسلیم شود، ساده‌انگارانه‌ است. 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار