| کد مطلب: ۳۰۷۸۹

دیداراروپایی‌ها با جولانی

وزرای خارجه فرانسه و آلمان در نخستین سفر خود به سوریه در سال‌های اخیر برای دیدار با احمدالشرع، رهبر گروه هیئت تحریرالشام و رهبران جدید سوریه به دمشق سفر کردند. آنالنا بائربوک و ژان نوئل باروت، وزیران خارجه آلمان و فرانسه روز جمعه در این سفر با رهبر گروه هیئت تحریرالشام دیدار و گفت‌وگو کردند.

دیداراروپایی‌ها با جولانی

وزرای خارجه فرانسه و آلمان در نخستین سفر خود به سوریه در سال‌های اخیر برای دیدار با احمدالشرع، رهبر گروه هیئت تحریرالشام و رهبران جدید سوریه به دمشق سفر کردند.  آنالنا بائربوک و ژان نوئل باروت، وزیران خارجه آلمان و فرانسه روز جمعه در این سفر با رهبر گروه هیئت تحریرالشام دیدار و گفت‌وگو کردند.

کشورهای اروپایی و آمریکا از نخستین روزهای سقوط دولت بشار اسد و فتح دمشق توسط گروه هیئت تحریرالشام ارتباط‌های خود را با این گروه آغاز کردند. این تماس‌ها به دلیل روابط گسترده و وابستگی تحریرالشام به گروه تروریستی القاعده، باعث ایجاد سوال‌هایی در مورد روابط دولت‌های غربی با این گروه شده‌است.  وزیر خارجه فرانسه صبح روز جمعه وارد دمشق شد.

  وی پس از ورود به سوریه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که فرانسه و آلمان در کنار مردم سوریه «با همه تنوع‌شان» می‌ایستند.  او اعلام کرد که فرانسه از «انتقال مسالمت‌آمیز قدرت به نفع مردم سوریه و ثبات منطقه» حمایت می‌کند.  وزیر خارجه آلمان نیز پیش از سفر به دمشق تاکید کرد که از «شروع تازه سیاسی» بین اتحادیه اروپا و سوریه استقبال می‌کند.  او تاکید کرد که با «آغوش باز» و «انتظارات واضح» به سوریه سفر می‌کند.

بائربوک تاکید کرد که آلمان رهبران جدید سوریه را بر اساس اقدامات‌شان قضاوت خواهد کرد. بائربوک با صدور بیانیه‌ای با اشاره به سابقه گروه هیئت تحریرالشام نوشت: «ما می‌دانیم هیئت تحریرالشام از چه ایدئولوژی‌ای پدید آمده‌است و در گذشته چه کارهایی انجام داده‌است، اما ما عزم آنها را برای اعتدال و درک مشترک با بازیگران مهم دیگر می‌بینیم و می‌شنویم.»

وی تاکید کرد: «شروع تازه تنها در صورتی امکان‌پذیر است که در جامعه جدید سوریه جایی برای فرآیند سیاسی با مشارکت همه سوری‌ها، شامل زنان، مردان و همه گروه‌های نژادی و مذهبی وجود داشته‌باشد و حقوق همه آنها به رسمیت شناخته شود و محافظت شود.»  بائربوک در این بیانیه از دولت جدید خواست که «از اقدام‌های انتقام‌جویانه علیه گروه‌های جمعیتی» اجتناب کند و انتخابات را زیاد به تاخیر نیاندازد.

وزیر خارجه آلمان همچنین از دولت جدید خواست که عناصر مذهبی را به ساختار قضایی و آموزشی کشور اضافه نکند. به‌رغم اظهارنظر وزیر خارجه آلمان، مقام‌های جدید سوریه از همین حالا تغییر در برنامه‌های درسی دانش‌آموزان را آغاز کرده‌اند و اشعار مرتبط با زنان و عشق را از کتاب‌های درسی حذف کرده‌اند و اشاره به عباراتی مانند «خدایان» را در دروس تاریخی حذف کرده‌اند. 

در عین حال احمدالشرع، رهبر گروه تحریرالشام اعلام کرده‌است که دست‌کم سه سال برای ارائه قانون اساسی جدید و یک سال اضافه بر آن برای برگزاری انتخابات وقت لازم است. ژان نوئل باروت، وزیر خارجه فرانسه نیز در جمع خبرنگاران در محل سفارت فرانسه در دمشق تاکید کرد که فرانسه خواستار سوریه «مستقل، باثبات و آرام» است.  او تاکید کرد که «امید وجود دارد که آمال همه مردم سوریه جامه عمل به خود بگیرد، هرچند این امید بسیار شکننده است.»

 بازدید از زندان

وزرای خارجه فرانسه و آلمان پیش از دیدار با رهبران جدید سوریه، از زندان بدنام صیدنایا در شمال دمشق بازدید کردند.  در این بازدید که با همراهی گروه امدادرسان موسوم به کلاه‌سفیدها انجام شد، باروت و بائربوک از سلول‌ها و سرداب‌های این زندان مخوف بازدید کردند. صیدانایا محل نگهداری بسیاری از مخالفان دولت بشار اسد بود که به اعدام‌های بدون محاکمه، شکنجه و ناپدیدسازی اجباری مشهور بود. 

درگیری تحریرالشام در مرز لبنان

همزمان با سفر مقام‌های ارشد اروپایی به دمشق منابع لبنانی از درگیری مرزی میان ارتش لبنان و گروه‌های مسلح سوری خبر دادند.  ارتش لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: هنگام اقدام یگانی از ارتش لبنان برای بستن گذرگاه غیرقانونی در مرز لبنان با سوریه در منطقه معربون-بعلبلک، سوری‌ها به دنبال بازگشایی گذرگاه با لودر برآمدند که نیروهای ارتش لبنان اقدام به تیراندازی هوایی کردند و در سوی مقابل سوری‌ها به سمت نیروهای ارتش لبنان آتش گشودند که بر اثر آن یکی از نیروهای ارتش لبنان زخمی شد و به دنبال آن درگیری میان دو طرف رخ داد و یگان‌های مستقر تدابیر نظامی شدیدی به عمل آوردند.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار